Militanta attacker “hela Europa”, några som inte redovisas: Donald Trump

0
128

President Donald Trump hälsar efter att gå ut på Air Force One på Andrews Air Force Base i Md., Måndag, Februari. 6, 2017, från en weekend-resa till Florida. (AP Photo/Susan Walsh)

President Donald Trump på måndagen anklagade media för att ignorera attacker från militanta islamister i Europa. Trump, som har gjort att besegra Islamisk Stat, ett viktigt mål för sitt ordförandeskap, inte specificera vilka attacker som skulle rapporteras, vilka nyheter media och organisationer var att ignorera dem, eller erbjuda någon information till stöd för sina påståenden. “Över hela Europa, det händer. Det har kommit till en punkt där det inte ens vara rapporterade”, sa han till en grupp på cirka 300 AMERIKANSKA trupper på MacDill Air Force Base i Florida. “Och, i många fall, mycket, mycket oärligt tryck inte vill rapportera det. De har sina skäl, och du förstår att,” tillade han, utan att säga vilka dessa skäl är.

Titta På Vad Andra Gör Nyheter

Vita Huset senare släppte en lista över 78 attacker runt om i världen från och med September 2014 till och med December 2016. “Nätverk är inte ägnar var och en av dem samma nivå av täckning som de en gång gjorde,” Vita Huset sade tjänstemannen. “Detta kan inte tillåtas att bli det” nya normala.'”

Det var Trump ‘ s senaste salvan mot media, en favorit mål för hån att han säger grovt underskattat hans chanser under presidentvalskampanjen. Han har hållit upp attacker eftersom hans Jan. 20 invigningen. Trump vid ett tillfälle citerade attacker i de franska städerna Paris och Nice, som var allmänt omfattas. Fler än 230 personer dog enbart i Frankrike under de senaste två åren i händerna på angripare allierade till en Islamisk Stat.

Al Tompkins på Poynter Institute, Florida-baserade journalistskolan, avfärdas Trump ‘ s kritik. “Att påstå att journalister har någon anledning att inte rapportera ISIS attacker är bara besynnerlig,” Tompkins sagt, med hjälp av en akronym för Islamisk Stat.