Vita Huset säger att inga ändringar i de Nationella säkerhetsråd, men Donald Trump är olika

0
125

USA: s President Donald Trump. (AP Photo/Evan Vucci, Fil)

Vita Husets pressekreterare Sean Spicer på måndag försökt att packa ner uppståndelsen över President Donald Trump omorganisation av det Nationella säkerhetsrådet, som säger att “ingenting har förändrats.” En jämförelse av Trump för handlingar från Bush och Obama förvaltningar visar dock att det inte är helt korrekt. Till skillnad från President Barack Obama, men som President George W. Bush, Trump gjorde inte OSS Director of National Intelligence och Ordföranden för Joint Chiefs of staff regelbundet medlemmar av kabinettet-nivå Huvudmän Kommittén.

 

TITTA på VIDEO | US President Donald Trump Att Utfärda dekret om Att Begränsa H1-B Visum

Men Trump s direktiv ger en aldrig tidigare skådad NSC roll till en politisk rådgivare, Steve Bannon’, som leds Breitbart News, en webbplats och en röst för alt-höger rörelse, en lös konfederation som innehåller hårdporr nationalister, nynazister, vita rasister och antisemiter. Kritiker av flytten, säger att det kan ge inhemska politiken för att påverka den nationella säkerheten och sätter en politisk rådgivare i paritet med övriga Skåp nivå tjänstemän.

I sin rapport på måndag, Spicer hävdade att identifiera Bannon ‘ genom sin titel var ett steg för att visa att administrationen var öppen om vem som ska gå på högsta nivå möten. Han sade att David Axelrod, en hög politisk rådgivare till Obama deltog i den nationella säkerheten möten “ganska ofta.”

Axelrod utrett att säga att han deltog tidigt möten under Obama bara på Afghanistan-Pakistan politik. “Jag var inte en medlem av kommittén. Jag gjorde inte tala eller delta. Jag satt på åskådarplats som en tyst observatör,” skrev han på CNN: s hemsida på måndag. En tidigare topp Obama-administrationen tjänsteman, som talade på villkor av anonymitet, som kallas tillägg av Bannon ‘ “en aldrig tidigare skådad politiseringen av utrikespolitik som överstiger ens vad hybris är det nya normala.”

“På många sätt som aldrig tidigare skådats, ofta tiden dessa diskussioner är analytisk, mycket teknisk, och det är inte mycket av politiken i rummet, säger Shannon Green, som serveras på det Nationella säkerhetsrådet personal och är nu fellow vid Centrum för Strategiska och Internationella Studier. Green sade att det finns några områden där den AMERIKANSKA militären och underrättelsetjänsterna inte har kompetens och relationer med utländska regeringar som kan vara fördelaktigt för icke-militära frågor.

Pentagon sa att det inte gick att se Trump ‘ s omorganisation som nedvärderar roll för den Gemensamma Chiefs ordförande, som är de ledande AMERIKANSKA militär. Ordföranden och den AMERIKANSKA underrättelsetjänsten tsaren är rådgivare till Nationella säkerhetsrådet enligt lag. Trump ‘ s direktiv säger att de kommer att delta i möten med Rektorer Kommittén “, där frågor som rör deras ansvarsområden och kompetens är att diskuteras.” Det är samma språk som används av Bush i februari 2001 ordning.

Försvarsminister James Mattis, “när han engagerar sig med det Nationella säkerhetsrådet, oavsett om det är med full NSC eller på en PC (Rektorer Kommittén), han har för avsikt att alltid ha ordförande vid hans sida när han diskuterar vad som helst som har något att göra med den nationella säkerheten och vår militära,” Pentagons talesman Kapten Jeff Davis. I ett uttalande av Ordföranden för Joint Chiefs of Staff General Joseph Dunford sa att han skulle fortsätta att ge sitt bästa militära råd till Presidenten och medlemmar i Nationella säkerhetsrådet.