Zal de naam van de nieuwe CBI chief door januari 20: Centrum

0
57

CBI-hoofdkwartier. (Foto Bestand)

Wat aangeeft dat de nieuwe CBI directeur van de naam is afgerond, de Centrale overheid dinsdag op de hoogte van de Supreme Court dat alle problemen met betrekking tot de selectie van het bureau nieuwe chef zal worden afgewikkeld en de naam onthuld door januari 20. Na het opnemen van de verklaring van Procureur-Generaal Mukul Rohatgi, de bank van Rechters Kurian Joseph en A M Khanwilkar geplaatst van de petitie door de NGO ‘Common Cause’ voor de hoorzitting op 20 januari.

Kijken Wat Anders Is Het Maken Van Nieuws

Rohatgi ingediend dat de jury, bestaande uit Premier Narendra Modi, Chief Justice van India J S Khehar en Leider van de grootste partij in de Oppositie, Mallikarjun Kharge, voldaan van een dag geleden selecteer de nieuwe CBI chief en de notulen van de vergadering werden opgesteld. Vertegenwoordiging van de NGO, advocaat Prashant Bhushan vroeg de AG of de selectie heeft gedaan. “Ik denk het wel,” antwoordde de AG, toe te voegen dat hij zou onthullen alles over de selectie door de volgende datum van de hoorzitting.

Volgende vergadering op maandag, Delhi Commissaris van Politie Alok Verma, 1979-batch IPS officer, wordt geacht te zijn ontstaan als de top kandidaat voor de post van het CBI directeur zelfs als Kharge naar verluidt zet over zijn punten van kritiek. Het hof was op 16 December op de hoogte van de regering dat de high-powered selectie commissie binnenkort een ontmoeting selecteer een regelmatige bestuurder voor het CBI, dat momenteel wordt geleid door waarnemend directeur Rakesh Asthana.

NGO Voorkomende Oorzaak heeft beweerd, dat het Centrum werd van een reeks van stappen in een “volledig malafide, willekeurige en onwettige manier om ervoor te zorgen dat Asthana was de opdracht van het CBI directeur” na het beknotten van de eigendoms-en het verplaatsen van een meer senior officer, R K Dutta.