‘Sangh heeft voorgelegd aan BJP… Wat paap BJP heeft, Sangh zal ondersteuning’: Subhash Velingkar

0
55

Subhash Velingkar.

Op welke punten bent u het bestrijden van deze verkiezingen?
Onze strijd begon met de oprichting van de Bharatiya Bhasha Suraksha Manch in 2011, toen de toenmalige Congres regering vernietigd, een 21-jaar-beleid en besloten om de subsidies in het engels-medium particuliere scholen… Onze stand was op dat deze subsidies moeten worden alleen gegeven aan de plaatselijke taal scholen. We vochten hard aan en zorgde voor de verwijdering van het Congres van de overheid in 2012. Manohar Parrikar had in het openbaar uitgesproken tegen dit beleid voor de verkiezingen en in de Goa vergadering als leider van de oppositie dat hij had gezegd dat als het beleid werd verdergezet de cultuur van Goa zou vernietigd worden in jaren. Wanneer de BJP-regering aan de macht kwam het verrassend hebt gekozen om te volgen hetzelfde beleid te sussen de Christelijke gemeenschap. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Goa, de mensen waren verdeeld over gemeenschappelijke lijnen vanwege het beleid van Parrikar en de Aartsbisschop. Onze strijd is met de principes en gelijkheid… De wet moet voor iedereen hetzelfde zijn, maar hier is de Aartsbisschop lijkt te dicteren voorwaarden aan de overheid.

Hoe precies zie je een verzoening plaats?
Er is een massale privatisering plaats onder de Christenen en voor een deel onder sommige Hindoes. De portugese consulaat en andere organisaties met de overheid om te genieten van anti-nationaal-activiteiten. Deze zaak was in eerste instantie gestimuleerd door het Congres van de overheid en wordt nu gevoed door de BJP voor haar electoraal voordeel. De schuld voor deze gaat naar Parrikar… Hij is aan het spelen met de cultuur van dit land. Als de lokale talen van een staat te sterven dan u legt het fundament voor de denationalisering van een staat.

Parrikar is niet de chief minister van Goa. Waarom het hem kwalijk?
Laxmikant Parsekar is een dummy chief minister. Alle beslissingen in de lidstaat worden genomen op Parrikar de opdracht. Hij loopt de overheid. Hij heeft de vergaderingen van de secretarissen en undersecretaries in Parsekar afwezigheid en neemt beslissingen voor de overheid. Parrikar is verantwoordelijk voor de moord van Goa ‘ s cultuur.

U werden geassocieerd met de Sangh voor meer dan 40 jaar. Hoe heeft de Sangh reageren op uw stand?
De Sangh aanvankelijk gesteund mijn onrust. In 2015 wordt de Sangh ‘ s Akhil Bhartiya Pratinindhi Sabha had een resolutie aangenomen waarin werd gesteld dat een kind het initiële onderwijs moet worden in zijn/haar moedertaal. Dat was wat ik voor vechten. Alles ging goed tot de verkiezingen kwam in de buurt. Ik kreeg orders van boven, dat ik niet in het bezit van een persconferentie of neem Parrikar naam. Onze strijd was op principes. Ik vertelde hen toen ik was aan het strijden tegen het Congres op hetzelfde probleem dat u nooit iets gezegd dus waarom waren ze vraagt me om weer naar beneden toen ik sprak over hetzelfde onderwerp tegen de BJP. Ze luisterde niet naar mij en verwijderde mij van mijn post. Als het Congres breekt principes dan is hij een zondaar, maar als een van onze eigen maakt het je niet zeggen dat hij een zondaar is. In de Sangh we vasthouden aan principes. We hebben niet leren om met twee gezichten.

Denk je dat de Sangh aan het veranderen is?
Ik zou graag beantwoorden dit door een voorbeeld te geven. In Guhagar er was een massale agitatie tegen Enron. De Sangh stuurde een van haar werknemers, Surendra Thatte, het mobiliseren van mensen. Na enige tijd de protesten waren gestopt en Thatte was gemakkelijk aan de kant geschoven. Degenen die niet toe de regel zijn verwijderd. Vroeger, echter, zouden de mensen niet uit te spreken. Ik heb geen stapte uit de Sangh. Ik heb echter ontsnapt uit de controlerende autoriteit die loopt over de Sangh. De gehele structuur van de BJP is uitgegroeid tot een van dalals. Ik zal blijven met de Sangh, maar we willen niet een zwak en hulpeloos leiderschap. Ik ben aan de telefoons uit heel India en activisten zijn onrustig. De Sangh van deze dagen heeft ingediend bij de BJP… Wat paap de BJP heeft de Sangh zal ondersteunen.

Terwijl je je zo vijandig tegenover de BJP?Uw senior bondgenoot van de Maharashtra Gomantak wederpartij blijft ambivalent over de handen ineen met de BJP na de verkiezingen.
We zijn verenigd op zaken als het behoud van de cultuur van Goa en het belang van het voeden van de lokale talen. Er kan een kleine afwijking in mening over wat er zal gebeuren post verkiezingen. Maar we zullen de regering en ik zeg dit gezag, dat we de handen ineenslaan met alleen degenen die de ondersteuning van de beslissing om te stoppen met subsidies naar engelstalige scholen.