HRD ministerie de plannen van de nationale ingang test voor B. Ed

0
54

B. Ed niet het laatste redmiddel voor de jongeren die niet in aanmerking komen voor andere disciplines. Een toelatingstoets zal ervoor zorgen dat diegene die serieus over het onderwijzen van deze cursus,” zei een ambtenaar.

Gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in de overheid, de scholen, de HRD Ministerie werkt aan een actieplan waarin wordt voorgesteld om de invoering van een op nationaal niveau een toelatingstoets voor de B. Ed cursus, certificering van B. Ed hogescholen, afslag test voor alle B. Ed afgestudeerden en een verplichte introductieprogramma voor de overheid de leraren op school.

Volgens het ministerie bronnen, de National Council for Teacher Education (NCTE) is belast met de taak om het werk van de modaliteiten voor het uitvoeren van de in-en uitgang testen en ook het ontwerp van de module voor de verplichte introductieprogramma.

“De School het onderwijs niet zal verbeteren, tenzij de leraren zijn goed. Wij zijn op zoek naar een veelzijdige aanpak om dit te bereiken. Om te beginnen, we willen een betere kwaliteit van de kandidaten invoeren van de B. Ed-programma. B. Ed niet het laatste redmiddel voor de jongeren die niet in aanmerking komen voor andere disciplines. Een toelatingstoets zal ervoor zorgen dat diegene die serieus over het onderwijzen van deze cursus,” zei een ambtenaar, die niet wenst te worden geïdentificeerd.

De officiële toegevoegd: “om Te zorgen voor het land is het produceren van kwaliteit van leraren, allen B. Ed colleges moeten worden verplicht gecertificeerd. Er moet een exit-test voor alle afgestudeerden van de hogescholen om ervoor te zorgen dat ze bereikt de gewenste leerresultaten. Het is ook belangrijk dat verse rekruten in de regering scholen bij te wonen van een oriëntatie programma om te begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Deze leraren moeten grondig worden geëvalueerd.”

Het ministerie is ook bezig met een pilot project om ervoor te zorgen dat leraren regelmatig naar school. Voor dit, het ministerie heeft voorgesteld om één computer, tablet aan elke overheid de school waardoor leerkrachten kunnen sporen van hun aanwezigheid. De HRD Ministerie schat dat elke tablet zal kosten over Rs 4000 Rs 5,000. De piloot, die kosten kunnen over Rs 7 crore te Rs 10 crore, zal worden uitgevoerd in de regering scholen in Chhattisgarh.

“We willen bevriezen van de specificaties van de computer, tablet Maart en plaats de bestelling. We hebben het project besproken met de Wereld Bank en ze zijn aan boord om de financiering van de pilot. We zullen ook een aantal van de SSA geld voor dit,” zei de ambtenaar.

De computer tablet verstrekt aan de overheid scholen niet alleen worden gebruikt voor het registreren van aanwezigheid van docenten, maar ook het invoeren van gegevens, zoals het aantal leerlingen die gegeten hebben midden op de dag een maaltijd, hun aanwezigheid en Aadhaar details.

“We zullen ook het laden van educatieve content op de aan deze tabletten die zal helpen in de klas leren,” zei de ambtenaar.