Gewelddadige draai naar Bengalen land protesten, één gedood, politie voertuigen, brand gestoken

0
60

Demonstranten in Bhangar, Zuid 24 Parganas op dinsdag.

De aanhoudende protesten tegen de verwerving van grond voor een power project in de Bhangar gebied van Zuid 24 Parganas in West-Bengalen nam een gewelddadige draai dinsdag bij een opstand brand gestoken ten minste tien politieauto ‘ s en een man werd gebracht dood van een Kolkata ziekenhuis met een schotwond.

De politie ontkende het vuur te openen en beweerde demonstranten hadden hun toevlucht genomen tot het afvuren. Bronnen bij de politie zei dat ze het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van “buitenstaanders” en Maoïsten in het geweld.

De mens dood verklaard op de SSKM Ziekenhuis in Calcutta werd geïdentificeerd door de politie als Mafizul Ali Khan (26), een inwoner van Bhangar. “Blijkbaar had hij een kogel letsel in de rug, en de oorzaak van de dood was overmatig bloeden,” zei een officier.

BEKIJK de VIDEO |Minstens Twee doden Als de West-Bengalen Land Gewelddadige Protesten Zet

Zuid 24 Parganas SP Sunil Kumar Choudhary vertelde De Indian Express: “Er was geen vuren van de kant van de politie. Een groot aantal politiemensen gewond na beschietingen en bombardementen van de onruststokers.”

Bhangar is aan de kook sinds oktober vorig jaar, toen de boeren tegen de bouw van een Elektriciteitsnet onderstation zendvermogen tussen West-Bengalen en een deel van Bihar. In 2013 ongeveer 13 hectare grond verworven voor het project van boeren, die later protesteerde ze had niet betaald is, de marktwaarde van de grond. Zij verzetten zich tegen het project en eiste de terugkeer van hun land.

Werk aan de project site is opgeschort twee weken geleden, maar de protesten geïntensiveerd in de afgelopen twee dagen. Twee TMC senior leiders, Abdur Rezzak Mollah en Mukul Roy, werden naar het inventariseren van de situatie op de grond, maar kon niet in het getroffen gebied.

Zaken kwam het tot een kop maandag bij Kalu Sheikh, een van de voorhoede van de beweging, werd aangehouden door de politie. Dit leidde tot meer protesten en de Sheikh was.

West-Bengalen Power Minister Sovandeb Chattopadhyay zei: “ik had al op de hoogte van Chief Minister Mamata Banerjee over de protesten. Werken op het project gestopt werd twee weken geleden. Wanneer hun eisen waren reeds overwogen, waarom de verse geweld? Dit moet nog worden onderzocht.”