Demonetisation grootste blunder in 70 jaar: Arun Shourie

0
81

Voormalig minister Arun Shourie (Express Archief)

Het AANROEPEN van DE beslissing om demonetise Rs 1000 en Rs 500 munten de “grootste blunder in het economische beleid voor 70 jaar”, Arun Shourie, voormalig minister in de NDA-I overheid van Atal Bihari Vajpayee, op dinsdag zei de RBI gouverneur in dit geval heeft gedragen “als een staatssecretaris in het Ministerie van Financiën”.

“Het (demonetisation) is het symptoom van een patroon van de overheid waar geen sprake is van overleg. Het kan gebeuren opnieuw en opnieuw. Het feit dat iemand die houdt het winnen van de verkiezingen is geen enkele reden om te veranderen van onze gedachten. Degenen die stemmen een stem uit te brengen op andere overwegingen, en ze weten niet hoe de economie moet worden uitgevoerd,” Shourie zei tijdens een openbare lezing over ‘de Politiek van de Ontwikkeling’ op National Institute of Advanced Studies.

Kijken Wat Anders Is Het Maken Van Nieuws

“Iemand krijgt een brainwave, en omdat niemand kan zich verzetten tegen hen, er is demonetisation,” zei hij.

“U kunt dit zien aan het feit dat ze elke dag zijn het uitvinden van iets nieuws — waar de pijl valt, dat is het doel. Het is het bestuur door de verlichting en openbaring.”
Waaruit blijkt dat India heeft nooit een Prime Minister ‘ s Office (PMO) waar functies zijn gecentraliseerd zoals ze nu zijn, Shourie zei: “We hebben nog nooit zo zwak aan een PMO — in termen van het domein van competentie-zoals we vandaag de dag hebben.”