CJI geweigerd dringende horen tegen het CBI chief mededinger Rupak Kumar Dutta

0
70

Tegen R K Dutta bestemd was voor zijn aanstelling in 2009.

Uren voordat hij liep in een vergadering van de high-powered comité te kiezen de nieuwe directeur voor het CBI, Chief Justice van India J S Khehar kwamen bij een zaak met betrekking tot één van de namen die in aanmerking komen voor de top post — Rupak Kumar Dutta. Senior advocaat Nidesh Gupta vermeld Dutta de naam voor de CJI op maandag, terwijl op zoek naar een dringende behandeling van een zaak tegen de senior IPS officer.

Kijken Wat Anders Is Het Maken Van Nieuws

De kosten tegen Dutta bestemd was voor zijn aanstelling in 2009 als ADGP (anti-corruptie vleugel) in het Karnataka Lokayukta kantoor, wanneer hij streefde een LLB cursus van een Bengaluru college. Hij werd beschuldigd van hetzij dat het college hem de verplichte 70 procent van aanwezigheid of hij was het bijwonen van lessen in de tijd dat hij zijn dienst. Vier maanden na het Karnataka Hoge Hof vernietigd de strafzaak ingediend tegen hem in het kader van de beschuldigingen van bedrog, namaak, imitatie en samenzwering, Gupta vermeld het geval voor een dringende notering op naam van zijn cliënt, G Mallesh.

Gupta, die vervolgens werd gevraagd door de CJI als de High Court order is doorgegeven. Gupta zei de bestelling werd doorgegeven in September 2016, maar het was wordt vermeld voor een snelle notering sinds “Rupak Kumar Dutta de naam is waarschijnlijk geacht worden voor de post van DGP, Karnataka”.

Bij deze, CJI Khehar zei dat hij niet zou toestaan dat een dringende zitting voor een petitie uitdagende van een bestelling doorgegeven vier maanden geleden. “Voor een bestelling doorgegeven in September, we kunnen niet toestaan dat uw verzoek,” zei hij, terwijl hij afwees van het middel.

De zaak wordt nu verwacht om te worden gehoord op 23 januari.

Een controverse die onlangs uitbrak over de overdracht van Dutta, 1981 Karnataka cadre officer bij het Ministerie van binnenlandse Zaken van het CBI, waar hij werkzaam als Bijzonder Bestuurder en was een kanshebber voor de volgende CBI chief ‘ s post. NGO Voorkomende Oorzaak is ook verplaatst van een petitie in de bovenste hof, beschuldigt de regering van de overdracht van Dutta-out van het CBI met een design om te stoppen met hem steeds uit het CBI directeur.

Wanneer de high-powered comité vergaderde op maandag, Dutta was één van de namen besproken door het panel dat heeft Premier Narendra Modi en de Leider van de grootste partij in de Oppositie Mallikarjun Kharge als leden, anders dan de CJI.