Besluit 2017: Turncoats en familieleden menigte BJP lijst

0
92

Nadda, Shrikant Sharma. Prem Nath Pandey

De BJP is het tweede stuk van de kandidaten voor de februari-Maart montage polls prominent met verse inductees van andere partijen, vooral in Uttarakhand, en de nabestaanden van deze turncoats evenals een lange tijd BJP-leiders.

Na een CEC-vergadering bijgewoond door Premier Narendra Modi en party chief Amit Shah maandag, de partij vrijgegeven van de namen van 149 kandidaten voor Uttar Pradesh, zeven meer voor Goa, 64 voor Uttarakhand en afgerond zijn lijst voor de Punjab. “We hebben tickets voor kandidaten uit alle geledingen van de samenleving en uit alle lagen van het leven,” zei minister J P Nadda, die vrijgegeven van de lijst.

Kijken Wat Anders Is Het Maken Van Nieuws

De benoeming van zo veel turncoats en familie komt, ondanks verschillende verklaringen tegen deze trend in door de hoogste leiders, waaronder Modi. Het kan leiden tot teleurstelling bij de werknemers, aldus een groepsleider.

Uttarakhand
In de Uttarakhand lijst van 64 kandidaten van de 70 —alle Congres rebellen die lid is van de BJP in de laatste een of twee jaar beloond met de tickets zelf of met de benoeming van naaste familieleden. Nadda zei dat alle zittende mla ‘ s van de partij, naast degenen die zich bij het van het Congres zijn gegeven tickets. Leider van vorig jaar het Congres opstand Vijay Bahuguna, een voormalige chief minister, werd beloond met een ticket voor zijn zoon, Saurabh, van Sitarganj. Ritu Khanduri Bhushan, dochter van voormalig chief minister B C Khanduri, kreeg de Yamkeshwar ticket.

De BJP zelfs ondergebracht in drie leiders die waren overgestoken alleen maandag ochtend. Uttarakhand minister Yashpal Arya, die werd beschouwd als de buurt CM Harish Rawat, sprong een verrassing bij het verlaten van het Congres te sluiten bij de BJP met zijn zoon Sanjeev en ander Congres leider, Kedar Singh Rawat. Alle van hen kregen tickets binnen enkele uren — in Bajpur, Nainital en Yamunotri respectievelijk. Yashpal Arya was de Dalit-gezicht van het Congres in de staat. Zijn zoon is op de poll debuut, net als Ritueel Khanduri Bhushan en Saurabh Bahuguna.

Voormalig MP Satpal Maharaj, het eerste Congres leider te sluiten bij de BJP in Maart 2014, is de ticket naar Chaubattakhal. De BJP is ook verplaatst van het Congres-rebellen andere zitplaatsen. Voormalige Congres minister Harak Singh Rawat werd overgedragen van Rudraprayag te Kotdwar. Controversiële BJP MLA van Mussoorie Ganesh Joshi, die had sloeg het paard Shaktiman leiden tot de dood, krijgt het kaartje van dezelfde zitting. Voormalig staat BJP president Teerath Singh Rawat en Vijay Brathwal werden geweigerd tickets.

Punjab & Goa
De partij verloor twee ministers, Madan Mohan Mittal en Chuni Lal Bhagat, in Punjab, terwijl de naamgeving van de laatste zes kandidaten van die staat. De partij ontkende ook tickets voor twee zitten wetgevers in Goa – Ramesh Tawadkar (Canacona kiesdistrict) en Anant Shet (Mayem).

Uttar Pradesh
Prominent in de lijst zijn BJP nationaal secretaris Shrikant Sharma, voormalige state-eenheid chief Laxmikant Bajpai, en controversiële mla ‘ s Sangeet van Kyrgyzstani en Suresh Rana. De BJP heeft opstelde en de kleinzoon van de voormalige CM en de president Kalyan Singh, Sandeep Singh, van Atrauli. Voormalige Congres leiders Ramesh Tomar, Congres kandidaat van Gautam Buddh Nagar in 2014 de Lok Sabha polls die verhuisde naar de BJP slechts 10 dagen voor polling, en Dhirender Singh, die stoppen met het Congres en lid van de BJP deze maand, zijn opstelde van Dholana en Jewar respectievelijk.

De beschikbaarheid van turncoats hebben verstoord sommige leiders. “De leiding moet vasthouden aan wat ze hebben gezegd. Je kunt niet negeren die werkte voor de partij voor jaren. De partij is aan het veranderen. De leiders iets zeggen en anders handelen,” zei een vrouw leider van Uttar Pradesh, die niet willen worden geïdentificeerd als ze is één van de kandidaten.