Shiv Sena spotter på RSS-ideolog MG Vaidya for å foreslå fordeling av Maharashtra

0
85

RSS-ideolog M G Vaidya

I en jibb RSS-ideolog M G Vaidya over sin tale på å dele Maharashtra i fire mindre stater, Shiv Sena på mandag sa Chief Minister Devendra Fadnavis bør vurdere ham for statens toppen ære ‘Maharashtra Bhushan.’

“Ved å be for mindre stater til å være skåret ut av Maharashtra, han er bare å legge fram sitt syn, som alle har en rett til å gjøre i et demokrati. Mange ganger noen folks kjærlighet til Pakistan holder også spirende nå og da,” en lederartikkel i fest munnstykket ‘Saamana’ sa.

“Vaidya bør bli invitert til Mumbai og hyllet for sitt syn. Maharashtra Chief Minister bør vurdere å hedre denne personen, som har en slik flott utsikt, med en Maharashtra Bhushan award,” Sena sa.

Se Hva Annet er å Lage Nyheter

Den Sena ‘ s kommentar slamming Vaidya, en tidligere talsmann for RSS, kommer på bakgrunn av sin tale i Nagpur forrige uke, der han hadde gjentok sitt standpunkt på fordeling av Maharashtra i fire stater.

“Jeg er en pro-Vidarbha person og en egen Vidarbha bør være skåret ut. Enhver stat som ikke bør ha en befolkning på mer enn tre crore. Det bør ikke være noen behov for å protestere for små stater,” Vaidya hadde sagt.

Vaidya hadde ofte tatt til orde divisjon av Maharashtra i Vidarbha, Marathwada inkludert Khandesh, Konkan, og vestlige Maharashtra og det offisielle språket i alle disse landene ville forbli Marathi.

Han hadde også foreslo også grunnloven et statlig omorganisering kommisjonen og hver stat bør ha begrenset befolkningen.

Den Sena, men har sterkt imot ideen om deling av Maharashtra.