Ban Ki-Moon, keert terug naar Zuid-Korea na een nakend voorzitterschap uitvoeren

0
87

Gepensioneerden van de Verenigde Naties Secretaris-Generaal Ban Ki-moon. (Foto Bestand)

Gepensioneerde Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon terug naar Zuid-Korea op donderdag momentum bouwt rond zijn mogelijk uitvoeren in de verkiezingen om te slagen afgezet President Park Geun-Hye. “Ik heb serieus overwogen en bedacht hoe kan ik mijn ervaring en kennis als een van de VN-Secretaris-Generaal om de beste te gebruik,” het Ban zei in een toelichting op de televisie uitgezonden na zijn aankomst.

Kijken wat anders is het maken van nieuws:

Spreken voor een publiek van honderden op Incheon International Airport, Ban Ki-Moon zei dat hij bereid was om te voldoen aan met het publiek is deze week voor het maken van een “onbaatzuchtige beslissing”. Ban ‘ s terug komt in een tijd van nationale onzekerheid met tienduizenden mensen marcheren in de wekelijkse protesten die de permanente verwijdering van schandaal-hit Park, die was afgezet door het parlement vorige maand over een corruptie schandaal.

Als het Grondwettelijk Hof bevestigt de parlementaire stemming, Park zal permanent worden verwijderd en verkiezingen gehouden binnen 60 dagen. “Het breekt mijn hart,” zei Ban, met verwijzing naar de aanhoudende politieke onrust. “We moeten nooit vergeten de mensen de wens die werd geuit op de straten.” Een carrière-diplomaat, Verbod nooit in eenige Zuid-koreaanse politieke partij, hoewel hij diende als minister van buitenlandse zaken onder de late liberale president Roh Moo-Hyun van 2004 tot en met 2006.

Het blijft onduidelijk of Verbod zal toetreden Park uitspraak Saenuri-Partij of de opkomende conservatieve partij. Saenuri-Partij grond leider Chung Woo-Taik “met vriendelijke groet” verwelkomd Ban ‘ s terug via een Facebook bericht op donderdag, die hem “de trots en de nationale troef van Zuid-Korea”. De voormalige VN-secretaris-generaal heeft een 20.3 procent goedkeuring rating volgens een poll vrijgegeven donderdag.

Meer verontrustend zijn politieke aspiraties Ban ‘ s jongere broer en zijn neef werden aangeklaagd in een AMERIKAANSE rechtbank deze week over een vermeende poging tot omkoping in het Midden-Oosten officiële betreffende de verkoop van een gebouw in Vietnam. Echter Verbod ontkent elke betrokkenheid, zeggen dat hij was “verbijsterd en beschaamd” door de situatie.