Jayalalithaa is begraven op: Dit kan de reden zijn waarom

0
167

Tamil Nadu Chief Minister O Pannerselvam met het betalen van zijn laatste eer te bewijzen aan zijn leider en voormalig Minister-president J Jayalalithaa op Rajaji Hall in Chennai op dinsdag (PTI Foto door R van de goederen senthil Kumar)

In tegenstelling tot andere Dravidische leiders, J Jayalalithaa was een gelovige, die regelmatig bidden en gezien worden met een Iyengar Namam op haar voorhoofd. Nog steeds, waarom heeft de regering en de Sasikala familie besluit om haar te begraven in plaats van een crematie – een duidelijk ritueel voor Iyengars.

Een senior regering secretaris, die onderdeel was van de begrafenis van de voorbereidingen van het eind van de chief minister heeft uitgelegd waarom ze niet gecremeerd op Marina Beach.

HORLOGE | 5 Minder Bekende Feiten Over Sasikala Natarajan

“Ze was niet een Iyengar voor ons,” zei hij. “Ze was zonder enige kaste of religieuze identiteit. Zelfs de meeste van de Dravidische leiders, waaronder Periyar, Anna Durai en MGR waren begraven en we hebben niet een precedent van de verzendende hun lichaam aan de vlammen zelfs na de dood. Dus, we begraven met sandelhout en rozenwater.”

De begrafenis van de voormalige leiders van de beweging toegestaan volgelingen om hen te herinneren in de vorm van een monument.

De leiders van de Dravidische beweging zijn atheïsten, die in principe aan de kaak god en soortgelijke symbolen. Maar het is interessant om op te merken dat het vacuüm achtergelaten door een ongeloof in God is vervangen door de standbeelden en gedenktekens in de rationele gedachten van Dravidians ook. Fans en volgelingen geloven dat ze nog steeds kunt horen het geluid van MGR horloge tikken op de leider in de memorial op Marina Beach.

Een veteraan politiek analist die heeft gezien begrafenissen van verschillende Tamil Nadu leiders in de afgelopen vier decennia zei dat er mogelijk meer dan één reden om te kiezen voor een begrafenis.

“Sinds ze was een gelovige, het is duidelijk dat mensen verwachten dat ze wordt gecremeerd na de dood. Maar ze hebben het bloed in vergelijking met het licht van de brandstapel. De enige bloedverwant links voor Jayalalithaa hier is Deepa Jayakumar (dochter van Jayakumar, Jayalalithaa de overleden broer). Het is duidelijk dat Sasikala clan niet wil vermaken Deepa overal in de buurt van de rouwstoet vrezen een mogelijke uitdaging,” zei hij.

HORLOGE | Tamil Nadu CM J Jayalalithaa Leven Reis

Deepa, een onderzoeker in de media en de communicatie op een universiteit van het verenigd koninkrijk, is het niet toegestaan om te voldoen aan Jayalalithaa ondanks haar meerdere bezoeken aan Apollo Hospital sinds 22 September. Twee dagen geleden, de politie werd gezien met geweld duwen van Deepa en haar man uit de poort van Apollo Ziekenhuis nadat ze ontvangen een richting van senioren te houden van haar weg en haar beletten te praten met de media.

© De Indian Express Online Media Pvt Ltd