Jayalalithaa begrafenis: Bekijk Live streaming van Amma ‘ s de laatste sacramenten op Zon Nieuws

0
196

AIADMK supporters en partij mensen betalen hun laatste eer te late Tamil Nadu CM Jayalalitha in Rajaji Hal voor haar begrafenis, Chennai. (Express Foto door Nirmal Harindran)

De begrafenis van J Jayalalithaa zal plaatsvinden uit Chennai ‘ s Marina beach op dinsdag, waar ze zal worden begraven naast de memorial van haar mentor Dr. MGR. De begrafenis is gepland voor 4.30 uur, de Tamil Nadu regering bevestigd. Vereerd door velen als ‘Amma’, vooral omdat van haar populistische en pro-poor regelingen tijdens haar regeerperiode als de chief minister van Tamil Nadu, Jayalalithaa overleden op maandag nacht nadat hij er niet in om te herstellen van een hartstilstand ze last had van een dag eerder. Zij was 68.

HORLOGE | President Pranab Mukherjee, PM Narendra Modi, Politieke Leiders Hulde Aan Jayalalithaa

De vier-time chief minister had ondergaan behandeling bij Apollo Hospitals in Chennai sinds 22 September. Haar stoffelijke resten werden naar een verblijfplaats in een Poes Tuin, vroeg dinsdag om 6 uur werden zij naar Rajaji Zaal waar honderden duizenden mensen hebben zich verzameld om te betalen hun bijdragen. President Pranab Mukherjee en Premier Narendra Modi waren tussen de verschillende opgemerkt leiders die bezocht Rajaji Zaal om hun eer te bewijzen.

De begraafplaats is ongeveer 2 km afstand van het Rajaji Hall. Jayalalithaa ‘ s lichaam was gehuld in de Driekleur en is gesloten in een glazen kist. Reusachtige schermen waren aangebracht op de begraafplaats voor de partij supporters die zich hebben verzameld bij de begrafenis plaats.

De staat heeft aangekondigd een week van rouw, terwijl de centrale regering heeft aangekondigd een dag van rouw. De Driekleur is het vliegen op de helft van de mast in het hele land vandaag.

© De Indian Express Online Media Pvt Ltd