Hoe om Batch Hernoemen van Meerdere Bestanden in Windows

0
2831

Kreeg een bos van bestanden die u wilt hernoemen, maar niet wilt om te gaan door ze elk één voor één? Windows biedt meer manieren om dit te doen dan u wellicht denkt.

U kunt eenvoudig de naam van een of meer bestanden met de Windows Verkenner, maar u kunt nog meer doen met de Opdrachtprompt of PowerShell. Voeg in derde-partij hernoemen van hulpprogramma ‘ s, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Laten we een kijkje nemen bij elke optie en hoe het werkt.

Hernoemen van Meerdere Bestanden in Windows Explorer

Windows Explorer (bekend als Verkenner in Windows 10) is verrassend krachtig. U weet waarschijnlijk de naam van een enkel bestand, maar laten we beginnen met de basis, sinds de geavanceerde trucs uit te bouwen.

Als u met behulp van uw muis, moet u niet minder dan drie manieren om een bestand te selecteren van de naam en de naam. U kunt:

  • Selecteer het bestand en klik vervolgens op de “Wijzigen” knop op de Home-menu.
  • Klik op bestand en klik vervolgens op de naam van het geselecteerde bestand.
  • Met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer “Naam wijzigen” in het contextmenu.

En als u wilt blijven met uw toetsenbord, kunt u gewoon gebruik maken van de pijltoetsen (of beginnen met het typen van de naam van het bestand) om een bestand te selecteren en druk dan op F2 om het bestand te selecteren naam.

Als je eenmaal hebt de naam van het bestand is geselecteerd en u zult merken dat alleen de naam van het bestand zelf wordt geselecteerd, niet de extensie typt u een nieuwe bestandsnaam.

Wanneer u klaar bent met het typen van de naam van het bestand, kunt u op Enter (of klik ergens anders) voor het opslaan van de nieuwe naam.

Hier is waar de dingen interessant: u kunt ook op de Tab-toets om het automatisch selecteren van het volgende bestand in de map, zodat je meteen kunt beginnen met het typen van een nieuwe naam. Op Tab en typ de namen van deze manier kunt u eenvoudig de naam van alle bestanden in een map als u zo geneigd bent.

Als je de naam van een aantal bestanden in dezelfde map en de bestanden hoeft niet volledig verschillende namen van elkaar, Windows biedt een eenvoudigere manier om de naam van die bestanden in batch. Begin met het selecteren van een aantal bestanden—u kunt houd de Ctrl toets voor het selecteren van meerdere bestanden in een keer, of Shift om een bereik te selecteren van bestanden. Wanneer heb je de bestanden hebt geselecteerd, gebruikt u een van de naam van opdrachten—de-knop op de Home-menu de optie in het context menu, of druk op F2. U zult zien dat alle bestanden geselecteerd blijven, maar de eerste in de groep dankt zijn naam gemarkeerd, zodat je typt u een nieuwe naam.

Typ een nieuwe naam voor het bestand en druk op Enter of klik ergens anders in het venster. Alle geselecteerde bestanden worden hernoemd met de naam die u zojuist hebt getypt, en zijn toegevoegd met tussen haakjes een nummer om ze te onderscheiden.

Naam van Meerdere Bestanden wijzigen vanaf de Opdrachtprompt

Als u nog meer vermogen nodig hebt dan dat, kunt u gebruik maken van de naam of ren opdracht bij een Opdrachtprompt-venster om een of meer bestanden. De opdracht accepteert de jokertekens * en ? voor het afstemmen van meerdere bestanden, die nuttig kan zijn als u wilt dat alleen de naam van een bepaalde selectie van bestanden in een map vol van de vele.

De snelste manier om een Command Prompt venster op uw gewenste locatie is de eerste open de map in de Verkenner. Uit het “File” menu “Open command prompt” en selecteer “Open command prompt.”

Om de naam van een bestand, kunt u de volgende syntaxis:

ren “current_filename.ext” “new_filename.ext”

De aanhalingstekens zijn belangrijk als uw bestandsnamen geen spaties bevatten. Als ze het niet, u hoeft niet de aanhalingstekens. Dus, bijvoorbeeld, om een bestand te hernoemen van “wordfile (1).docx” naar “mijn word-bestand (01).docx” zou u het volgende commando gebruiken:

ren “wordfile (1).docx” “mijn word-bestand (01).docx”

Aangezien de opdracht ren kan address extensions, kunt u ook gebruiken om de extensies van meerdere bestanden in een keer. Zeg, bijvoorbeeld, had je een selectie van .txt-bestanden die u wilt omzetten .html-bestanden. U kunt de volgende opdracht samen met het jokerteken * (die in feite zegt Windows dat de tekst van om het even welke lengte moet worden beschouwd als een wedstrijd):

ren *.txt *.html

En terwijl we op het onderwerp van jokertekens kunt u ook een aantal interessante dingen ? wildcard, die wordt gebruikt om in voor een enkel teken. Zeg, bijvoorbeeld, je had een heleboel van .html-bestanden die u wilt omzetten .htm-bestanden. Je kon gebruik het volgende commando om de verandering te maken:

ren *.html -*.???

Dit geeft Windows de naam van alle bestanden met de .html-extensie gebruiken dezelfde naam en dezelfde eerste drie letters van de extensie, die eindigt op het snijden van de “l” uit alle extensies in de map.

GERELATEERD ARTIKELhet Schrijven van een Batch Script op Windows

En dit is nog maar het begin-adres van de soorten van de commando-regel wizardy kan je in als u wilt bouwen meer ingewikkelde commando ‘ s of zelfs batch scripts die door het weven van andere opdrachten en conditionals in dingen. Als je geïnteresseerd bent, de mensen bij de Lagmonster forums hebben een uitstekende writeup op het onderwerp.

Naam van Meerdere Bestanden wijzigen met PowerShell

PowerShell biedt nog meer flexibiliteit voor het hernoemen van bestanden in een commando-regel omgeving. Met behulp van PowerShell, kunt u de pijp van de output van het ene commando—bekend als een “commandlet” in PowerShell voorwaarden—naar een andere opdracht, zoals u kunt op Linux en andere UNIX-achtige systemen. De twee belangrijke commando ‘ s die je nodig hebt zijn Dir, waarin een lijst met de bestanden in de huidige map en Naam wijzigen-Item wijzigt de naam van een item (een bestand, in dit geval). De pijp van de output van Dir Wijzigen-Item en je bent in business.

De snelste manier om een PowerShell-venster op uw gewenste locatie is de eerste open de map in de Verkenner. Uit het “File” menu “Open Windows PowerShell,” en selecteer vervolgens “Open Windows Powershell.”

Laten we eerst eens kijken naar de naam van een enkel bestand. Voor dat, zou u de volgende syntaxis:

naam wijzigen-item “current_filename.ext” “new_filename.ext”

Dus, bijvoorbeeld, om een bestand te hernoemen van “wordfile.docx” “Mijn Woord File.docx” zou u de volgende commandlet:

naam wijzigen-item “wordfile.docx” “Mijn Woord File.docx”

Makkelijk genoeg. Maar de werkelijke macht in PowerShell is afkomstig van de mogelijkheid om de pijp commandlets bij elkaar en een aantal van de voorwaardelijke schakelaars ondersteund door de naam wijzigen-item commandlet. Zeg, bijvoorbeeld, hadden we een aantal bestanden met de naam “wordfile (1).docx”, “wordfile (2).docx”, enzovoort.

Zeggen we wilden vervangen door de ruimte in die file-namen met een onderstrepingsteken, zodat de namen van de bestanden bevatten geen spaties. We konden gebruik maken van de volgende commandlet:

dir | naam wijzigen-item -NewName {$_.naam -vervang” -“,”_”}

De dir deel van die commandlet een overzicht van alle bestanden in de map en pijpen ze (dat is het | symbool) naar de naam wijzigen-item commandlet. De $_.naam deel staat in voor elk van de bestanden aan de achtergrondmuziek. -Vervang de schakelaar geeft aan dat een vervangend artikel wordt gaat gebeuren. De rest van de commandlet slechts betekent dat een spatie ( “” ) moet vervangen worden door een liggend streepje ( “_” ).

En nu, onze bestanden te kijken van de manier waarop we willen.

GERELATEERD ARTIKELGeek School: Leer Hoe te Automatiseren met Windows PowerShell

Zoals je zou verwachten, PowerShell biedt een enorme kracht als het gaat om het benoemen van uw bestanden en wij zijn alleen krassen op het oppervlak hier. Bijvoorbeeld, de naam wijzigen-item commandlet biedt ook functies zoals een -recurse schakelaar die het kunnen toepassen van de commandlet om bestanden in een map en alle geneste mappen in die map, een kracht-schakelaar kracht voor het hernoemen van bestanden die zijn opgesloten of anderszins niet beschikbaar is, en zelfs een -whatif schakelaar die beschrijft wat er zou gebeuren als de commandlet werd uitgevoerd (zonder daadwerkelijk uit te voeren). En, natuurlijk, u kunt ook het bouwen van meer ingewikkelde commandlet structuren die zelfs ALS/DAN logica. U kunt meer te weten komen over PowerShell in het algemeen van onze Geek-School-gids, en meer te leren over de naam wijzigen-item commandlet van de Microsoft TechNet-Bibliotheek.

Naam van Meerdere Bestanden wijzigen met Behulp van een Derde Partij App

GERELATEERD ARTIKELBulk Rename Tool is een Lichtgewicht maar Krachtige Bestand Hernoemen Tool

Als u behoefte aan een krachtige manier om de naam van meerdere bestanden in een keer en je bent gewoon niet voor het beheersen van de Opdrachtprompt of PowerShell commando ‘ s, dan kunt u altijd terecht voor een hulpprogramma van derden. Er zijn talloze hernoemen van onze apps er—en velen van hen zijn goed—maar we hebben twee duidelijke favorieten: Bulk Rename Utility en AdvancedRenamer.

Hoe te Gebruiken Bulk Rename Utility

Bulk Rename Utility heeft een rommelige en ietwat intimiderend interface, maar het beschrijft het enorme aantal opties die je normaal alleen te krijgen met reguliere expressies en ingewikkelde commando-regel opties.

Na het installeren van de tool te starten, navigeer naar de bestanden die u wilt wijzigen, en selecteer deze.

Het wijzigen van opties in één of meer van de vele beschikbare panelen, en u ziet een voorbeeld van uw wijzigingen weergegeven in het “Nieuwe Naam” kolom waar uw bestanden worden weergegeven. In dit voorbeeld heb ik enkele veranderingen aangebracht om vier panelen, die nu in oranje kleur gemarkeerd zodat het makkelijker om te vertellen wat ik heb veranderd. Ik heb tegen het hulpprogramma voor het wijzigen van de naam van alle bestanden naar de “Word-Bestand” en gebruik te maken van titel geval. Ik heb toegevoegd de datum waarop het bestand is gemaakt in de YMD-formaat. En ik heb ook nog een automatisch nummer dat wordt weergegeven aan het einde van de bestandsnaam, het begint bij een verhoogd met één, en is gescheiden van het bestand door een underscore. En dat is maar een klein beetje van wat u kunt doen met de Bulk Rename Utility. Wanneer u tevreden bent met hoe uw nieuwe bestand met namen eruit zal zien, alles wat je hoeft te doen is klik op de “Wijzig” – knop.

En zoals je kunt zien, de utility behandeld mijn simpele vragen met gemak.

Hoe te Gebruiken AdvancedRenamer

Onze andere favoriete hernoemen tool, AdvancedRenamer, onthult ook een groot aantal hernoemen methoden, maar in plaats van het presenteren van hen alle panelen in de interface, vraagt dat u gebruik maakt van een vrij eenvoudige, maar zeer krachtige syntax te maken hernoemen methoden. Het is niet moeilijk om te leren en ze hebben een goede ondersteuning, samen met voorbeelden. De tool biedt sport een veel vriendelijkere interface en ondersteunt het opzetten van geavanceerde batch jobs dus je kunt het combineren van meerdere hernoemen methoden en de toepassing ervan op grote aantallen bestanden. U kunt ook het hernoemen van de methoden die u maakt voor later gebruik.

In het voorbeeld hieronder, ik heb een hernoemen van de methode met behulp van de volgende syntaxis:

Word File_<Jaar>_<Maand>_<Dag>_(<Inc Nr:1>)

Dit vertelt AdvancedRenamer de naam al mijn bestanden “Word-Bestand” en het toevoegen van de datum van oprichting in de YMD-formaat (scheiden elk deel door een liggend streepje). Het voegt ook een incrementele file getal tussen haakjes en gescheiden door een extra onderstrepen.

En zoals je kunt zien, mijn bestanden zijn hernoemd gewoon de manier waarop ik het wil. AdvancedRenamer heeft een wat steilere leercurve dan Bulk File Renamer, maar de beloning voor die is dat je een fijnere controle over uw bestandsnamen.

Andere manieren om bestanden te hernoemen in Windows is dat we nog niet gedekt? Zorg ervoor dat laat ons een reactie en laat het ons weten.