Grekerne kan ha bygget Terrakotta-Hæren i Kina, sier ny forskning

0
344

Nyere forskning hevder at stykket begravelser kunst var påvirket av gresk tilstedeværelse i Kina i det andre århundret F.KR. (Wikimedia Commons)

Den kulturelle arven brakt til India av den greske hæren følgende Alexander den Store, kan også ha påvirket de største Kinesiske arkeologiske funn – Terrakotta-Hæren. Innsamling av ca 8000 life-size-menneskelige figurer sammen med vogner og kavaleri er antatt å ha blitt formet i det andre århundre før vår tidsregning, og gravlagt sammen med Qin Shi Huang, den første keiseren av Kina. Det var enighet om at den hær av skulpturer ville beskytte keiseren i hans liv etter døden.

Nyere forskning hevder at stykket begravelser kunst var påvirket av gresk tilstedeværelse i Kina i det andre århundret F.KR. Den nye teorien er blitt forkynt av en kommende dokumentarfilm, “Den Største Graven på Jorden: Hemmeligheter i det Gamle Kina’. Hvis bevist sant, vil det presse tilbake dato for samhandling mellom Europa og Kina med ca 1500 år.

Se hva annet er å lage nyheter

Kampanje ledet av Alexander den Store til India hadde etterlatt en fin kulturell tradisjon i form av Greco-Buddhistisk kunst. Grunnlaget for dette kunstneriske praksis banet vei for den første punktet i kontakt mellom kulturer i Vesten og Østen. Men ny forskning hevder at den greske kunstnerisk tradisjon, ikke bare påvirke sculpting av Terrakotta-hæren, men også at det i all sannsynlighet greske kunstnere tilsyn etableringen i Kina i person.

Som rapportert av den Uavhengige, Professor Lukas Nikkel, leder for Asiatisk kunst historie ved Universitetet i Wien, sa: “jeg forestille seg at et greske skulptøren kan ha vært på stedet for å trene lokalbefolkningen.”

Det første bevis for denne påstanden kommer fra funn av Europeiske DNA i Xinjiang-provinsen i Kina som kan dateres tilbake til det andre århundre F.KR. For det andre, en rekke bronsefigurer gravd ut fra graven nettsted avslører bruk av en voksen teknikk som var kjent bare i det gamle Egypt og Hellas.

Det nye funnet kan revidere mye om måten vi forstår verden historie i form av kontakt mellom landene i Øst og Vest.

© The Indian Express Online Media Pvt Ltd