Pas De Windows-10 Firewall Regels & Instellingen

0
1906

In Windows 10, de Windows Firewall nog niet zoveel veranderd sinds Vista. Over het algemeen is het vrij veel het zelfde. Inkomende verbindingen naar de programma ‘ s zijn geblokkeerd, tenzij ze op de lijst met toegestane afzenders. Uitgaande verbindingen zijn niet geblokkeerd, als ze niet overeenkomen met een regel. Je hebt ook een Openbare en Privé – netwerk profiel voor de firewall en kunt u precies kunt bepalen welk programma kan communiceren met het eigen netwerk, in tegenstelling tot het Internet.

In dit artikel zal ik verder door de verschillende opties en instellingen voor de Windows-10 firewall en praten over hoe u kunt ze aanpassen aan uw behoeften. Hoewel uitgaande verbindingen zijn niet standaard geblokkeerd, kunt u uw eigen firewall regels in het Windows-10 tot blokkeren van uitgaande verbindingen. Dit kan handig zijn als u wilt voorkomen dat een bepaald programma niet in staat om te communiceren met het Internet, zelfs als het programma wordt geïnstalleerd zonder uw toestemming.

Om te beginnen, laten we praten over hoe om de instellingen van de firewall in Windows 10. Je kunt open het Configuratiescherm en open de firewall van daar, of klik op Start en typ in het woord firewall.

Dit zal de Windows Firewall dialoogvenster waarin u kunt alle van de verschillende instellingen van de firewall.

Aan de rechterkant, splitst het beeld naar Eigen netwerken en Gast-of openbare netwerken. Uw draadloze thuisnetwerk, moet onder Eigen netwerken, maar als het niet, dan zult u waarschijnlijk handmatig te vertellen dat het netwerk een thuisnetwerk en niet op een Openbaar netwerk.

Laat het Programma door middel van een Firewall

De belangrijkste reden dat de meeste mensen ooit zullen knoeien met de firewall is een programma toestaan via de firewall. Normaal gesproken is dit automatisch gedaan door het programma zelf, maar in sommige gevallen moet je het handmatig doen. U kunt dit doen door te klikken op een toepassing of onderdeel toegang geven via Windows Firewall.

Zoals u kunt zien, voor elk programma of functie van Windows, kunt u ervoor kiezen om inkomende verbindingen op de particuliere en publieke netwerken afzonderlijk. Deze scheiding is handig voor dingen zoals bestanden en printers Delen en HomeGroups omdat we niet willen dat iemand van een openbaar WiFi-netwerk om verbinding te maken naar een netwerkshare of een lokale Thuisgroep. Om een app, gewoon in de lijst en vervolgens het selectievakje voor welk type netwerk u wilt dat inkomende verbindingen op.

Als de app niet wordt vermeld, klikt u op de andere app – knop en kies uit een lijst of klik op de Browse knop om te zoeken naar uw programma in het bijzonder. Als de knop grijs wordt weergegeven, klikt u op instellingen Wijzigen en de eerste.

Als je terug gaat naar de Firewall huis dialoog, is er een andere link op de linker deelvenster genoemd vervolgens op Windows Firewall in-of Uitschakelen. Als u daar op klikt, krijg je een set van opties, zoals hieronder weergegeven:

U kunt uitschakelen van de firewall in Windows 10 volledig, maar die laat alles door de firewall. U kunt ook alle binnenkomende verbindingen blokkeren van uw computer, zelfs voor toegestane toepassingen die nuttig zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld, als u in een openbare instelling zoals een hotel of op een luchthaven en u wilt extra veilig terwijl u verbonden bent met het netwerk. U kunt nog steeds surfen op het Internet met een web browser, maar geen programma staat zal zijn om een inkomende verbinding van een andere computer op het lokale netwerk of vanaf een server op het Internet.

Geavanceerde Firewall-Instellingen

De echte pret, hoewel, als je wilt om te knoeien met de geavanceerde firewall-instellingen. Dit is natuurlijk niet voor de zwakkeren van hart, maar het is ook niet een big deal, want je kunt op de Standaardinstellingen Herstellen link en zet alles weer terug naar zoals het was toen u het installeerde Windows-10. Te krijgen tot de geavanceerde instellingen, klik op Geavanceerde instellingen link in het linker deelvenster op de firewall hoofd dialoog. Dit zal de Windows-Firewall met een Geavanceerde Beveiliging venster:

Op het hoofdscherm, het geeft u een snel overzicht van uw firewall-instellingen voor het domein, eigen netwerken en openbare netwerken. Als uw computer niet is verbonden met een domein, u hoeft niet zorgen te maken over dat profiel. U kunt snel zien hoe u inkomende en uitgaande verbindingen worden beheerd door de firewall. Standaard worden alle uitgaande verbindingen toegestaan. Als u wilt voorkomen dat een uitgaande verbinding, klik op Uitgaande Regels in de linker kolom.

Ga je gang en klik op Nieuwe Regel en dan krijg je een dialoogvenster met de vraag wat voor soort regel.

Ik koos voor de haven, want ik wil het blok alle uitgaande verbindingen op poort 80, de HTTP-poort die wordt gebruikt door elke web browser. In theorie zou dit blokkeren alle toegang tot Internet in IE, Edge, Chrome en andere browsers. Klik op Volgende, selecteer TCP en typ het nummer van de poort.

Klik op Volgende en kies de actie die u wilt uitvoeren, in mijn geval, de verbinding Blokkeren.

Ten slotte kies welke profielen u de regel wilt toepassen. Het is waarschijnlijk een goed idee om gewoon alle profielen.

Nu geef het een naam en dat is het! Wanneer ik Chrome opent u een webpagina, krijg ik de volgende fout bericht:

Lief! Dus heb ik zojuist een nieuwe uitgaande verbinding regel in Windows 10 firewall blokkeert poort 80 en daarom voorkomen dat iemand van het surfen op het Internet! U kunt uw eigen aangepaste firewall regels in het Windows-10 volgende stappen die ik hierboven aangetoond. Samengevat, dat is vrij veel, al is er door de firewall. Kunt u meer geavanceerde dingen, maar ik wilde om een fatsoenlijk overzicht dat zelfs niet-technische mensen kunnen proberen te volgen.

Als je vragen hebt over het configureren van de firewall in Windows 10, post hier een reactie en we zullen proberen te helpen. Genieten!