Het Toevoegen van een Draadloze Printer of netwerkprinter in Windows 10

0
9072

Net een nieuwe draadloze printer of netwerkprinter voor uw huis of kantoor en de behoefte om deze te installeren op Windows-10? In vergelijking met de oude dagen, een printer toevoegen in Windows is tegenwoordig meestal een vrij eenvoudig proces, zo lang als de printer niet in de oude.

Ik heb eigenlijk al gesproken over het installeren van printers voor, maar mijn vorige artikel was gericht op het handmatig een netwerk printer toevoegen met het IP-adres. Dat is eigenlijk een laatste redmiddel optie in het geval dat je niet kunt krijgen de printer automatisch geïnstalleerd door Windows-10 eerste.

Voordat we beginnen, laten we praten over het beheer van printers in Windows 10, want dat is een beetje verwarrend. In Windows 10, die u kunt toevoegen/verwijderen/printers beheren in het Control Panel of de Instellingen-app.

Printers beheren in Windows 10

Om naar het Bedieningspaneel van de printer manager, klik op Apparaten en Printers. Dat vind ik nog steeds deze interface meer vertrouwde, omdat het is al sinds Windows XP.

U krijgt een lijst te zien van al uw printers en andere apparaten die kunnen worden op het netwerk. De andere manier is door te klikken op Start, dan Instellingen en klik vervolgens op Apparaten.

Er is echt geen reden voor dat er twee manieren om dit te doen, maar dat is gewoon hoe het is momenteel in Windows 10. U kunt kiezen een van beide manier en je krijgt alle opties, dus het maakt niet echt uit.

Een Printer toevoegen in Windows 10

Laten we nu krijgen in de werkelijke stappen voor het toevoegen van een printer op een Windows-10. In dit artikel gaan we er van uit dat u hebt aangesloten op uw printer om ofwel het draadloze netwerk of bekabeld netwerk. Zolang je router is met het uitdelen van IP-adressen automatisch worden toegewezen met DHCP, krijgen van uw printer op het netwerk aangesloten moeten worden straight-forward.

Voor draadloze printers, gewoon verwijzen naar de instructies over hoe u de printer configureren met de instellingen voor het draadloze netwerk. De meeste nieuwe draadloze printers kunt u dit doen op de on-screen display van de printer, maar sommige oudere draadloze printers moet u de printer rechtstreeks aansluiten op een computer voor de eerste maal, de draadloze instellingen configureren en vervolgens de verbinding.

Zodra de printer is aangesloten, ga je gang en klik op een printer Toevoegen in de Apparaten en Printers in het dialoogvenster op uw PC.

Nu, als de printers zijn verbonden, magie moet gebeuren en printers op het netwerk niet al toegevoegd aan uw computer moeten worden weergegeven in de lijst. Als ze niet komen opdagen, moet u klik op De printer die ik wil gebruiken, staat niet vermeld op de link onderaan om het oplossen van problemen. Ga naar het Oplossen van problemen met het Installeren van Printers in Windows 10 sectie om meer te lezen over het oplossen van gemeenschappelijke problemen.

Als alles goed is, klik op de printer die u wilt installeren en klik op Volgende.

Windows zal automatisch de printer instellen door het installeren van de juiste printerstuurprogramma ‘ s op het systeem. Indien beschikbaar, zal het downloaden van de drivers van de printer zelf.

Na een paar seconden de printer moet worden toegevoegd en u zult in staat zijn om een testpagina afdrukken. Merk op dat deze procedure staat zal zijn om een draadloze of bekabelde printers op het netwerk.

Problemen met het Installeren van Printers in Windows 10

Nu zou u waarschijnlijk niet op deze site als u alles ging zo goed, zoals hierboven weergegeven, laten we praten over een aantal van de problemen die zich kunnen voordoen. Ten eerste, wat als er niets wordt weergegeven in de lijst van printers?

Het eerste ding om te doen is klik op De printer die ik wil gebruiken, staat niet vermeld link. Dit zal leiden tot het Vinden van een Printer dialoog.

Je moet beginnen met de eerste optie (Mijn printer is een beetje ouder. Help mij vinden.) als dat zal het uitvoeren van een scan, maar met verschillende methoden voor het detecteren van verschillende soorten printers.

Als je in een kantoor-omgeving van een soort met een gedeelde printer, kunt u doorgaan en voer het volledige pad naar de printer die je nodig hebt om van uw beheerder. Het Toevoegen van een printer met behulp van een TCP/IP-adres of de hostnaam optie is in principe de vorige post schreef ik over printers, die ik gekoppeld heb aan het begin van dit artikel.

De laatste optie, het Toevoegen van een lokale printer of netwerkprinter met handmatige instellingen, is in principe als je een printer hebt die nog steeds gebruik maakt van een seriële of parallelle poort. Het Toevoegen van een Bluetooth, draadloos of netwerk vindbaar printer is de belangrijkste dialoogvenster dat verschijnt wanneer u klikt op een Printer Toevoegen en het zal u een andere normale scan.

Als geen van de genoemde opties voor u werken, kan er een probleem zijn met de printing system op uw Windows-machine 10. De volgende optie is het uitvoeren van de printer probleemoplosser. U kunt klikken op Start, typ in de printer problemen oplossen en klik vervolgens op het Vinden en Oplossen van afdrukproblemen.

U kunt ook downloaden van een andere printer probleemoplosser van Microsoft en dat uitvoeren om te zien of het kunnen oplossen van problemen. Tot slot, als je nog een oude printer die niet beschikt over een Windows-10 driver, je gewoon zou kunnen hebben om te upgraden naar een nieuwe printer. U kunt altijd proberen te installeren van een Windows 8 of Windows 7 driver, maar het kan niet werken vanwege een hogere beveiliging van de Windows-instellingen 10. Als u vragen heeft, een reactie te geven. Genieten!