Hur du Gör Windows Övervintra Mer Ofta (i Stället för att Sova)

0
214

Som standard, Windows kommer automatiskt att sätta DATORN i viloläge efter flera minuters inaktivitet eller när du stänger locket. Det kommer och övervintra din dator ett visst antal minuter senare, men om du hellre vill det hibernate mer ofta, inställningarna är lite knepig att hitta.

I viloläge, datorn går in i energisparläge. Det kan vakna och bli användbara nästan omedelbart, eftersom det håller att ge makt till RAM. När datorn försätts, det skriver innehållet i RAM-minnet till hårddisken och sedan slutar använda makt. Det kommer att ta längre tid att vakna upp, som det har att läsa innehållet i viloläge filen tillbaka till RAM-minnet, men du kommer inte att förlora dina data, om batteriet dör, strömmen går, eller någon annan makt-relaterade katastrof inträffar.

Konfigurera Hur Länge Windows Väntar Innan Viloläge Efter Att Ha Sovit

RELATERAD ARTIKELPSA: inte Stänga av Datorn, Använd Bara Vila (eller Viloläge)
I denna dag och ålder, det finns ingen anledning att stänga av datorn, luta dig sedan via den boot-up-process när du… [Läs Artikeln]

För att hitta viloläge inställningar, öppna Kontrollpanelen och gå till Maskinvara och Ljud > Val > Ändra schemainställningar.

(Dessa inställningar är kopplade till ditt energischema. Men som standard, din dator kommer alltid vara satt till “Balanserad” energischema såvida du inte väljer ett annat energischema.)

Du kan kontrollera exakt när datorn går att sova här. Om du har en bärbar dator finns det separata inställningar för både när det sover när det är “på batteri” och när det är “ansluten”. Klicka på “Ändra Avancerade Inställningar” – länken längst ner mot slutet.

Expandera “Sleep” – avsnitt och sedan expandera “Viloläge Efter”. Du kan välja exakt hur många minuter datorn ska vänta innan det går att sova både på batteri och när den är inkopplad. Skriv in “0”, och Windows kommer inte att övervintra.

Till exempel, om du ställer in din dator för att sova efter 10 minuter och viloläge efter 60 minuter, det kommer att gå att sova efter 10 minuters inaktivitet och sedan viloläge 50 minuter efter det börjar sova.

Välj Om Windows Övervintrar vid Kritiska Nivåer Batteri

Windows kan automatiskt viloläge när batteriet når en kritisk nivå, vilket är viktigt. Detta säkerställer en bärbar dator kommer automatiskt att gå över i viloläge och spara sitt tillstånd. Om den bärbara datorn inte automatiskt viloläge på en låg batterinivå batteriet skulle helt enkelt att dö och sluta att ge makt till RAM. Skulle du sedan förlora allt ditt arbete som datorn stängs av.

Du hittar alternativet för att konfigurera detta i Avancerade Inställningar i fönstret som vi använde ovan. Den här gången, expandera “Batteri”.

Under “Kritiska Batteri”, du kan välja vad du vill att datorn ska göra när det når en kritisk batterinivå, till exempel viloläge. Om du inte vill att den bärbara datorn till viloläge, kan du bara tala om för den att stänga av och förlora sin systemet staten, men då kommer du att förlora dina data när din bärbara dator blir till en låg batteri nivå. Vi tror att ange hibernate är en bra idé.

Under “Kritiska Batteri Nivå”, kan du välja vad du batteritiden i procent nivå Windows anser vara “kritisk”. Om din bärbara dator batteri avlopp snabbt, du kanske vill ställa in den på en något högre nivå. Om din bärbara dator batteri rinner långsamt, du kanske vill ställa in den på en något lägre nivå.

Aktivera eller Inaktivera Hybrid Sömn

Du kommer också att märka en “hybrid sova” alternativ här. Detta är som standard aktiverat på Persondatorer, men inte på den bärbara Datorer.

När hybrid sömn är aktiverat, kommer datorn automatiskt att spara innehållet i sitt RAM-minne till disk varje gång det sover. Detta är användbart för att stationära Datorer, eftersom det ser till att de inte förlorar sina system staten om de förlorar makten–efter alla, stationära datorer inte har inbyggda batterier, som bärbara datorer att göra.

Detta är inte aktiverat för bärbara datorer som man skulle använda extra batteri för att spara innehållet i RAM-minnet till hårddisken varje gång den bärbara datorn går in i viloläge. Microsofts Raymond Chen har förklarat denna möjlighet mer i detalj.

Du bör nog låta det här alternativet vara ensam. Det bör i allmänhet inte vara aktiverad på bärbara datorer och bör inte vara inaktiverat på datorer.

Övervintra Din DATOR När Du Trycker på Power-Knappen eller Stäng Locket

Du kan också välja vad som händer när du trycker på datorns strömbrytare eller nära din laptop lock av rubrik till Kontrollpanelen > Maskinvara och Ljud > Val > Välj vad strömbrytaren gör.

Under “När jag trycker på power-knappen”, så kan du välja vad den gör datorn när du utför dessa åtgärder. Som standard kommer din dator att antingen stänga av eller gå och sova–men du kan göra din dator i viloläge när du trycker på strömbrytaren eller genom att stänga locket, om du vill.