Wanneer Kunt U een Windows-Licentie naar een Nieuwe PC?

0
2444

Kunt u uw Windows-licentie tussen Pc ‘ s? Het hangt–het antwoord is niet zo gesneden en gedroogd.

Microsoft maakt dit spul verwarrend op doel. Windows-Activering is onduidelijk regels te maken piraterij harder, terwijl de System Builder license overeenkomst verbiedt dingen echte gebruikers elke dag doen.

Waarom Wilt U Mogelijk een Licentie

GERELATEERD ARTIKELKunt U een Windows-Installatie op een Andere Computer?
Als u onlangs gebouwd of gekocht een nieuwe PC, kan je je afvragen als je gewoon kunt overzetten van je oude… [Lees het Artikel]

Het overbrengen van een Windows licentie (aka product key) is niet iets waar de gemiddelde PC-gebruiker zal ooit moeten doen. De meeste mensen kopen een computer met een Windows-licentie geïnstalleerd. Wanneer ze een upgrade naar een nieuwe computer op de nieuwe computer is met een eigen Windows licentie.

Merk op dat de overdracht van een licentie van Windows is verschillend van het daadwerkelijk verplaatsen van een volledige Windows-installatie op een nieuwe computer. Dat is een stuk lastiger om te doen, en het is meestal beter om gewoon het uitvoeren van een verse installatie op de nieuwe computer als dat is wat je nodig hebt.

Hier zijn een paar voorbeelden van situaties waarin u mogelijk wilt verplaatsen uw licentie naar een nieuwe computer:

  • U bent het bouwen van een nieuwe computer van scratch en wilt u uw bestaande Windows-licentie in plaats van te betalen $120 voor een nieuwe.
  • Het moederbord van uw computer is mislukt en u nodig hebt om het te vervangen. Windows-activering van mening is dat een PC met een nieuw moederbord om een geheel nieuwe PC.
  • Uw computer is overleden en u wilt gebruik maken van de licentie upgrade een andere computer met een oudere versie van Windows.
  • U hebt geïnstalleerd Windows in Boot Camp op een Mac en u wilt verplaatsen uw Windows-installatie naar de andere Mac.
  • U hebt geïnstalleerd Windows in een virtuele machine en u wilt om het te verplaatsen naar een andere virtuele machine op een andere computer.

In andere woorden: als u al een geldige licentie hebben liggen en je wilt niet om een nieuwe te kopen, zult u wilt overdragen.

Een Licentie Kan Alleen Worden Geïnstalleerd op Één PC per Keer

GERELATEERD ARTIKELHoe Te Verwijderen van Uw Windows Product Key Voordat U het Verkopen van Uw PC
Hebt u een oude PC wilt verkopen, maar ook gebruik willen maken van uw Windows-licentie op uw… [Lees het Artikel]

Geen kwestie welk type licentie u hebt, kunt u alleen hebben geïnstalleerd op één PC per keer. Dat is Microsoft ‘ s regel. Dus, terwijl u in staat zijn om een licentie naar een andere PC, bent u verondersteld om het te verwijderen van de eerste PC voordat je dat doet. U kunt dat doen door het afvegen van de PC de harde schijf of zelfs het verwijderen van de sleutel van uw Windows-systeem.

Grote organisaties kunnen verwerven speciale “volume licenties” die hen in staat stellen te activeren meerdere computers met dezelfde licentiecode. Maar, dat is de enige uitzondering op deze regel.

Altijd Toegestaan: het Vervangen van een Moederbord Omdat Het Kapot is

U kunt een upgrade van een hoop hardware componenten zonder Windows freaking out, met inbegrip van de grafische kaart, RAM en harde schijf. Maar Windows niet normaal toestaan om vervanging van het moederbord van uw computer. Wanneer uw computer krijgt een nieuw moederbord, Windows is van oordeel dat een geheel nieuwe computer en uit zichzelf.

Terwijl Windows niet meer normaal kunt u een upgrade van uw computer moederbord, er is één uitzondering, voor zover wij weten: Als uw moederbord mislukt en moet worden vervangen, kunt u uw Windows-installatie naar de “nieuwe computer” met het nieuwe moederbord.

Deze vrijstelling moet worden beschikbaar, ongeacht welk type licentie u gebruikt. Het zorgt ervoor dat je hoeft niet te kopen van een nieuwe Windows-licentie voor een PC als haar moederborden doorbreekt. Echter, om te profiteren van deze vrijstelling, moet u contact opnemen met Microsoft via de telefoon activeren proces. Je kan hebben om eens te praten met een vertegenwoordiger en leg uit wat je aan het doen bent, of het geautomatiseerde systeem kan gewoon werken.

Nooit Toegestaan: als u een vooraf Geïnstalleerde Licentie naar een Nieuwe PC

Wanneer u een computer die wordt geleverd met Windows vooraf is geïnstalleerd door de fabrikant, de licentie van Windows zal altijd blijven gebonden aan de computer.

Er is geen uitzondering op deze, afgezien van de uitzondering voor het vervangen van het moederbord van de computer als het mislukt, zoals hierboven besproken

Fabrikanten krijgen deze niet-overdraagbare licenties voor minder dan je zou betalen voor een overdraagbare licentie, vandaar de beperking.

Altijd Toegestaan zijn: het Verplaatsen van een “Volledige Versie” of “Retail” – Licentie naar een Nieuwe PC

Als je een “retail” “volledige versie” licentie–dit wordt over het algemeen alleen iets wat je doet als je je eigen PC, het installeren van Windows op een Mac, of via een virtuele machine die u kunt verplaatsen altijd verplaatsen naar een nieuwe PC.

Nadat u uw licentie-meerdere malen, Windows kunt u een fout bij het activeren van en voor vragen kunt u contact opnemen met de Microsoft activeren van uw computer. Microsoft vertegenwoordigers zal toestaan. Ze willen gewoon ervoor zorgen dat je niet installeren van de dezelfde licentie op meerdere Pc ‘ s tegelijk. Zolang u alleen de productcode geïnstalleerd op één PC per keer, je bent goed.

Misschien is Toegestaan: het Verplaatsen van een “OEM” of “System Builder” – Licentie naar een Nieuwe PC

GERELATEERD ARTIKELWat is het Verschil Tussen de “System Builder” en “Volledige Versie” – Edities van Windows?
Ooit geprobeerd om te kopen van een Windows licentie van Amazon of Uitvoering? Als was het maar zo eenvoudig. U zult tegenkomen goedkoper Systeem… [Lees het Artikel]

Als u de bouw van uw eigen computer gekocht en een “system builder” of de “OEM-licentie van Windows–die is iets goedkoper dan de volledige retail licentie–dat de OEM licentie is verondersteld om te worden gebonden aan de eerste computer waarop u het installeert op. Met name deze licentie wordt geassocieerd met dat bepaald moederbord.

Volgens de licentie-overeenkomst, is het u niet verondersteld om te installeren dat de System Builder license op een nieuwe computer. Maar dat is net wat de licentie zegt. Terwijl je de System Builder license wordt waarschijnlijk niet te activeren wanneer u de productcode invoert op een tweede computer, kan er een manier om dit te zijn.

Na uw productcode niet lukt, kunt u kiezen voor het activeren via andere methoden en het gebruik van Microsoft ‘ s geautomatiseerd telefoonsysteem. We hebben gezien meldingen dat van dit systeem zal vaak het activeren van de Windows-installatie voor u waar een normale productcode mislukt. Dit is technisch niet toegestaan volgens de gebruiksrechtovereenkomst, dus het is niet gegarandeerd. Reken er niet op dat dit werkt! Maar we genoeg gehoord in de echte wereld rapporten om te weten dat dit een mogelijkheid is.

Nooit Toegestaan voor: het Verplaatsen van een Windows-10-Upgrade “Digital Recht”, naar een Nieuwe PC

GERELATEERDE ARTIKELVoor Windows 10 Gratis Na 29 juli, met een Beetje Prep Nu
Microsoft heeft bevestigd dat Windows 10 gratis upgrade aanbieding vervalt op 29 juli 2016. Na dat u zult moeten betalen… [Lees het Artikel]

als u hebt genomen profiteren van de gratis Windows-10 upgrade-aanbieding, Microsoft ingeschreven de hardware van de PC als het hebben van een “digital recht”. Je hoeft niet echt het verkrijgen van een Windows licentie sleutel. Plaats, wanneer u opnieuw installeren van Windows-10 op die computer in de toekomst, het zal automatisch worden geactiveerd.

Er is geen manier om te gaan met deze “digitale recht”, licentie naar een nieuwe computer. Het is verbonden met die bepaalde hardware upgrade naar Windows 10. Ja, zelfs als u een upgrade hebt uitgevoerd op een systeem dat het runnen van een Retail-licentie van Windows 7 of Windows 8.1, dat kon je om het te verplaatsen naar andere Pc ‘ s, je kunt het niet verplaatsen van de resulterende Windows-10-licentie naar een nieuwe PC. Echter, Microsoft moet u Windows opnieuw activeren 10 op een PC als u de systeemkaart vervangen omdat deze kapot was. Het zal niet automatisch activeren–je hebt contact met Microsoft en leg het vervangen van het moederbord, want het was gebroken.

Als u wilt de mogelijkheid om een Windows-licentie tussen Pc ‘ s zo vaak als je wilt, maar het kan alleen worden geïnstalleerd op één PC per keer–zorg ervoor dat je de “Retail” of “Volledige Versie” license plaats van de goedkopere System Builder license. De System Builder license kunnen migreren, maar er is geen garantie, dus het is de moeite waard het extra geld voor een licentie die is ontworpen om te worden verplaatst.

Natuurlijk, je hoeft niet daadwerkelijk een productcode van Windows te installeren en te gebruiken Windows-10.