Hur man Ställer in Lås för SIM-Kort för Säkrare Android-Telefon

0
584

Det finns några saker du kan göra för att se till att din Android-telefon förblir så säker som möjligt bör det gå vilse från dina händer—en bra lås skärmen lösenord är en god början. Vad du kanske inte inser är att det är ett sätt att ta som säkerhet ett steg längre genom att aktivera SIM-Lock.

RELATERAD ARTIKELHur Säker Din Android-Telefonen med en PIN-kod, Lösenord eller Mönster
Låsskärmen är en viktig funktion i Android, och hålla den säker är viktigt för alla Android-användare. Det är faktiskt… [Läs Artikeln]

Innan vi diskuterar hur man kan aktivera SIM-Lås, låt oss först tala om vad det inte är. Att döma av namnet, det är lätt att tro att detta är någon form av inställning som ljuder ett larm bör det installerade SIM-tas bort. Det är inte vad detta är, dock. I huvudsak, SIM-lås kräver låsskärmen PIN-kod, grafiskt lösenord eller fingeravtryck och SIM-kort vara på plats innan telefonen kan låsas upp. Du kan liksom tänka på det som fysisk två-faktor autentisering, vilket avskräcker tjuvar från att ta bort SIM-kortet för att undvika att bli spårade.

Nu, några saker du bör vara medveten om innan du ställer in SIM-Lock. Först och främst måste du veta din operatörs standard upplåsningskod. För många är detta bara 1111, men vara medveten om att: ifall du skriver in fel tre gånger, det kommer att göra din SIM värdelös (som är en del av säkerheten för det, trots allt). Du kan börja med att försöka 1111, men om det inte fungerar på första försöket, du kommer förmodligen behöva kontakta din operatör för att få den standard kod.

För det andra, och detta borde vara självklart, men om din operatör inte använda SIM-kortet SIM-Lås kommer inte att fungera (och förmodligen inte ens är tillgängliga på din telefon). Så den här artikeln är inte till för dig.

Med det ur vägen, låt oss få till det.

Det första du behöver göra är att hoppa in i Inställningar-menyn. På de flesta telefoner kan du göra detta genom att dra nedåt i meddelandepanelen och trycka på cog-ikonen.

En gång i Inställningar-menyn, kan det bli ännu svårare—varje tillverkare har sin egen sak i den här menyn, så det finns inget tydligt sätt att säga “tryck på den här, då detta, då detta.” Så det enklaste sak att göra kommer att vara att använda Sök-funktionen, som i allmänhet finns i det övre högra hörnet. Tryck till på det, så skriv “SIM-Lock”.

Om den är tillgänglig på telefonen, sedan “Ställ in lås för SIM-kort” kommer att visa upp på toppen av listan. Om inte, tja…jag är ledsen.

Gå vidare och peka på det alternativet, som kommer att öppna SIM-Lock-menyn, vilket är super enkelt—det är bokstavligen två alternativ. När du trycker på “Lås SIM-kort” – rutan, det kommer automatiskt att fråga efter PIN-kod och visar hur många försök du har kvar. Som nämnts tidigare, oftast är de förvalda 1111, men om det inte fungerar kan du behöva kontakta din operatör för att ta reda på vad de använder.

 

När du har angivit rätt PIN-kod för SIM-Lock kommer att vara påslagen. Vid denna punkt, du kommer att vilja peka på den andra punkten i denna meny: Ändra SIM-PIN. Du kommer att ange den aktuella PIN-koden (standard) och välj sedan ett av dina egna mellan fyra och åtta siffror. Gör det svårt att gissa, men lätt att komma ihåg (det kan vara olika från din vanliga PIN-lås skärmen). Om du glömma, du har bara tre försök för att få det rätt innan ditt SIM-kort är toast!

När du bekräfta den nya PIN-koden, du är allt bra. Från och med nu kommer telefonen att behöva både ditt aktuella skärmlås säkerhet inlägg och låst SIM-installeras innan det är användbart. Solid.

Detta är förmodligen en av de minst använda säkerhet metoder som finns tillgängliga i Android, trots att i många år på denna punkt. Det är ett utmärkt verktyg för att lägga till ett extra lager av skydd mot skulle vara orätt bör enheten blir borttappad eller stulen.