Wat is het Verschil Tussen Particuliere en Publieke Netwerken in Windows?

0
2754

Windows kunt u elk netwerk waarmee u verbinding maakt als een “Privé” of “Openbaar” netwerk. Wanneer u verbinding maakt met een netwerk de eerste keer, Windows 10 wordt u gevraagd of u wilt dat uw computer detecteerbaar zijn of niet door andere computers.

Deze optie helpt Windows begrijpen het type netwerk waarmee u verbinding maakt, zodat het kunnen selecteren van de juiste instellingen. Bijvoorbeeld, Windows zal gedragen zich veel meer conservatief op openbare netwerken dan zal het op je thuis netwerk, het verbeteren van uw veiligheid.

Openbaar versus Privé

GERELATEERD ARTIKELte Delen Met de Thuisgroep
De doelstelling van deze les is voor u om te krijgen een volledig begrip van de Thuisgroep concept en hoe het… [Lees het Artikel]

U kunt aanpassen hoe behandelt Windows Private en Publieke netwerken, maar hier is hoe het werkt standaard.

Op Eigen netwerken, Windows schakelt netwerkdetectie functies. Andere apparaten kunnen uw Windows-computer op het netwerk, zodat voor het eenvoudig delen van bestanden en andere netwerk-functies. Windows zal ook gebruik maken van de functie Thuisgroep delen van bestanden en media tussen uw Pc ‘ s.

Op Openbare netwerken–zoals die in de winkels van de koffie–u niet wilt dat uw computer door anderen gezien wil worden, hoewel, of bestanden wilt delen met hen. Dus Windows schakelt deze ontdekking functies. het wordt niet weergegeven aan andere apparaten op het netwerk en niet proberen om ze te ontdekken. Zelfs als u hebt ingesteld worden van een Thuisgroep op uw PC, het zal niet worden ingeschakeld voor een openbaar netwerk.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Windows wordt ervan uitgegaan dat uw privé-netwerken–zoals uw thuis-of werk-netwerken–vertrouwde netwerken vol met andere apparaten die u wilt aansluiten. Windows wordt ervan uitgegaan dat de publieke netwerken vol zijn van andere mensen apparaten die u niet wilt om verbinding te maken, dus het maakt gebruik van verschillende instellingen.

Hoe om te Schakelen van een Netwerk Van Publieke naar Private of Particuliere naar Openbare

U gewoonlijk deze beslissing te nemen de eerste keer dat u verbinding maakt met een netwerk. Windows zal vragen of u wilt dat uw PC vindbaar is op het netwerk. als u Ja kiest, wordt Windows-hiermee stelt u het netwerk als Privé. Als u Nee selecteert, Windows stelt het netwerk als openbaar. U kunt zien of er een netwerk is privé of publiek van het Network and Sharing Center-venster op het Bedieningspaneel.

In Windows 7, klikt u op de link rechtsonder de naam van het netwerk hier en stel het netwerk “eigen Netwerk” “Werken” of “Openbaar Netwerk”. Een thuisnetwerk is een Privé-netwerk, terwijl een Werk-netwerk is een netwerk waarin de ontdekking is ingeschakeld, maar Thuisgroep delen niet.

Overschakelen van een netwerk aan openbare of privé op Windows 10, moet u gebruik maken van de Instellingen-app.

Als u gebruikmaakt van een Wi-Fi-verbinding, eerst verbinding maken met de Wi-Fi-netwerk dat u wilt wijzigen. De lancering van de app Instellingen, selecteer “Netwerk En Internet”, selecteer “Wi-Fi” scroll naar beneden en klik op “Geavanceerde opties”.

Als u een bekabelde Ethernet-verbinding, verbinding maken met het netwerk. De lancering van de app Instellingen, selecteer “Netwerk En Internet”, selecteer “Ethernet” en klik op de naam van de Ethernet-verbinding.

Zie je een paar opties voor welk Wi-Fi-of Ethernet-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Het “Maken van deze PC ‘vindbaar’ optie bepaalt u of een netwerk, openbaar of privé is. Stel dit in Op “on” en Windows zal de behandeling van het netwerk als privé. Stel deze in op “Off” en Windows zal de behandeling van het netwerk als een openbaar.

Het is een beetje verwarrend, want het Bedieningspaneel nog steeds verwijst naar “Publiek” en “Privaat” – netwerken, terwijl de Instellingen-app op slechts verwijst naar het feit of een PC “detecteerbaar”. Echter, deze zijn in dezelfde instelling–het is gewoon geformuleerd en bloot op een andere manier. Het afwisselen van deze schakelaar in de Instellingen-app schakelt een netwerk tussen Openbaar en Privé in het Configuratiescherm.

Het Aanpassen van de Ontdekking en de Instellingen van de Firewall

Windows 10 is duidelijk probeert om dingen te vereenvoudigen door het weglaten van de verdere mogelijkheden van de Instellingen-app en alleen te verwijzen naar de vraag of een netwerk is ‘vindbaar’ of niet. Er zijn echter nog steeds een verscheidenheid van opties in het Control Panel van kracht anders op de openbare en private netwerken.

Aanpassen ontdekking instellingen, opent u het Regelpaneel, selecteert u “netwerkstatus en-taken Weergeven” onder Netwerk en Internet en klik op “geavanceerde instellingen voor delen Wijzigen.” Vanaf hier kunt u de controle netwerkdetectie, bestands delen, en Thuisgroep instellingen voor openbare en private netwerken. Je zou zelfs kunnen stellen ontdekking van publieke netwerken, als je dit wilde doen voor een bepaalde reden. Of, je kan het uitschakelen van ontdekking op eigen netwerken. Standaard, oudere stijl van Windows “file and printer sharing” is uitgeschakeld op beide typen netwerken, maar u kunt deze op één of beide.

GERELATEERD ARTIKELWindows Firewall: Uw Systeem is de Beste Verdediging
Als u uw computer op een netwerk is aangesloten, of direct op uw Internet verbinding, dan het hebben van een firewall is… [Lees het Artikel]

De Windows Firewall heeft ook verschillende instellingen voor de openbare en private netwerken. In het Configuratiescherm, klikt u op “Systeem en Beveiliging” en klik op “Windows Firewall” configureren van de ingebouwde firewall opties. Bijvoorbeeld, je zou kunnen hebben van Windows uitschakelen van de firewall op eigen netwerken, maar staat het op openbare, als je het leuk vond–maar we raden dit niet aan. U kunt ook klikken op “een toepassing of onderdeel toegang geven via Windows Firewall” en u zult in staat zijn om het aanpassen van de firewall regels op zich anders gedragen op de openbare netwerken of particulieren.

Stel publiekelijk toegankelijke netwerken voor het publiek en degenen die bij uw thuis of op uw werk naar privé. als u niet zeker bent welke–bijvoorbeeld als je bij een vriend–je kunt altijd gewoon stel het netwerk zo in het openbaar. Je zou alleen maar nodig zijn om een netwerk aan particuliere als u van plan over het gebruik van netwerkdetectie en delen van bestanden functies.