Odisha op de heetste Maart in 64 jaar: Hier is waarom

0
183

Wat heeft verhoogde temperaturen in Odisha deze maand is de stroom van hete winden uit Nagpur via Telangana te Odisha in een anti-klok mee.

Als loo wind raasde door Bhubaneswar het verzenden van kwik stijgen tot 42,2 graden Celsius op maandag en meer dan 40 graden in een paar Odisha wijken als Bolangir en Angul, het was tijd voor mensen in de Odisha kapitaal te lopen voor dekking. Het weer ambtenaren zei dat het werd de hoogste temperatuur van de maand Maart in laatste 64 jaar blokkeren 2014!

Hoewel officieel is het lente, de zomer lijkt te zijn aangekomen in Bhubaneswar waar de temperatuur steeg dramatisch op maandag, minstens 7 graden boven de normale temperatuur. De enige keer dat Bhubaneswar hadden een zeer hoge temperatuur in Maart, werd in 2014 bij kwik aangeraakt 42 graden Celsius.

Wat heeft verhoogde temperaturen in Odisha deze maand is de stroom van hete winden uit Nagpur via Telangana te Odisha in een anti-klok mee.

Share Dit Artikel

Gerelateerd Artikel

  • De Heat wave dodental in AP, Telengana, Odisha kruisen 2200
  • De Heat wave blijft, dodental in Andhra, Telangana kruisen 1,900
  • Heatwave dodental kruisen 500 in Andhra Pradesh, Telangana
  • Het kwik stijgt,Mumbai raakt een hoge Maart
  • 38 graden en de stijgende
  • 37°C is,en de zomer is pas net begonnen

“De laatste 48 uur, een warme wind uit het west-India geholpen door een heldere lucht en de lage luchtvochtigheid is het verhogen van de temperatuur. Met de luchtvochtigheid zo laag als 20 procent tegen de normale 50 procent, zien we de extreme hitte voorwaarden,” zei Dr Sarat Chandra Sahu, de Regionale Directeur, Meteorologisch Centrum, Bhubaneswar. Hoewel een Norwester werd verwacht door een trog lijn gevormd over sub-Himalaya-West-Bengalen en zich uitstrekt tot in noord Odisha, het is ontgaan de staat zo ver.

Sahu zei met de gemiddelde luchtvochtigheid omlaag, de temperaturen zullen verder stijgen voor de komende 3-4 dagen ten minste. Vorig jaar, de stijgende temperatuur overdag leidde tot 28 zonnesteek sterfgevallen in de staat.

Volgens de avond Voldaan release, afgezien van Bhubaneswar, de temperatuur bleef op 40 graden en hoger in Angul (40.1), Balangir (40) en Titlagarh (40.5). Hoewel het met ambtenaren van de afdeling niet uit te sluiten Bhubaneswar kruising 46.7 graden Celsius, is de hoogste temperatuur ooit in de stad, de overheid en de ambtenaren niet voorzien in een groot aantal zonnesteek sterfgevallen als gevolg van een aantal preventieve maatregelen die na 1998. De laatste tijd Odisha getuige van een groot aantal van de heat wave sterfgevallen was in 1998, toen meer dan 2.000 mensen zijn overleden aan een zonnesteek, met 1.500 van hen uit de kust Odisha alleen, een streek bekend om haar gematigde temperatuur.

Functionarissen zeiden dat ondanks een gelijke hittegolf voorwaarden van vorig jaar, het aantal sterfgevallen onder gegaan door het afsluiten van de scholen en de universiteiten als de temperatuur te hoog is. De overheid heeft ook een verbod op het werk na 11 uur waarbij harde arbeid. Het publiek heeft al geadviseerd om te voorkomen dat blootstelling aan de directe zon en wind, in het bijzonder tijdens de piek uren.

Voor mensen in Bhubaneswar die linearecta te kopen airconditioners vorig jaar, in de zomer van 2016 is al onheilspellend.

© De Indian Express Online Media Pvt Ltd