Hvordan til å Finne ut Hvor Bildet ble Tatt

0
4624

En venn nylig så et bilde lagt ut på Facebook av en venn, og ønsket å finne ut hvor bildet ble tatt. Bildet var av noen på en innsjø, og hun kunne ikke fastslå nøyaktig hvor lake det var, men hadde en generell ide. Hun spurte meg om det var en måte for henne å se plasseringen av bildet på et kart.

Heldigvis, bildet er geotagget, og derfor hadde det viktig info er nødvendig for å se hvor det ble tatt. I denne artikkelen, vil jeg vise deg hvordan du kan finne ut om det er mulig å finne ut hvor et bilde ble tatt.

Forståelse EXIF-Data

Før du kan bestemme plasseringen av et bilde, et bilde for å være geotagget. Geotaggede i utgangspunktet betyr at lengdegrad og breddegrad på bilde har blitt lagret i bilde metadata. Metadata er den usynlige delen av bildet som kalles EXIF-data. Avhengig av kameraet, EXIF data lagres den nåværende tilstanden av kameraet da bildet ble tatt, inkludert dato og klokkeslett, lukkertid, brennvidder, flash, objektiv type, plassering data, etc.

Selvfølgelig, den eneste måten du vil vise hvor et bilde ble tatt, er hvis kameraet er GPS-aktivert. Hvis du har et kamera som ikke har noen form for GPS-alternativet, så det vil ikke være noen beliggenhet data i EXIF-data. Dette er sant for de fleste speilreflekskameraer. Imidlertid, hvis bildet ble tatt med en smarttelefon og stedstjenester er aktivert, så GPS-koordinater på telefonen vil bli tatt opp når du knipser et bilde.

Visning av Bilde Plassering på et Kart

Jeg hadde tidligere skrevet om hvordan du kan vise EXIF-data ved hjelp av gratis verktøy verktøy, og du kan definitivt få breddegrad og lengdegrad ved hjelp av disse programmene, og deretter kobler du dem i et kart. Imidlertid, hvis du ikke ønsker å se mye av kameraet spesifikke innstillinger, for en enklere måte å kun vise plasseringen på et bilde for å bruke en gratis online verktøy kalt Jeffery EXIF Viewer.

Den fine tingen om dette verktøyet er at det er på internett, så du trenger ikke å installere noen ekstra programvare på datamaskinen din. For det andre, vil den automatisk finne ut om plassering data som er lagret i bildet, og selv vise deg et kart med koordinater hentet fra bildet. Du kan enten peker til en URL til et bilde på internett, eller du kan laste opp din egen fil fra datamaskinen.

På venstre side vil du få grunnleggende informasjon om bildet som kamera, objektiv, eksponering, blits, dato, sted og størrelse. Som du kan se ovenfor, dette bildet ble tatt med min iPhone, og så det har beliggenhet data tilgjengelig. Hvis du blar ned, vil du se kart med den nøyaktige plasseringen bildet ble tatt.

Det du går! Det er ganske fantastisk rett! Hvis du blar ned enda mer til EXIF-delen, kan du se enda flere kule data om bildet som høyde, og selv den retningen jeg pekte da bildet ble tatt!

Så langt har dette blitt den enkleste måten for meg å finne ut hvor et bilde ble tatt. Og hvis du ser et bilde på nettet, for eksempel på noens Facebook-veggen, kan du laste det ned og det vil fortsatt ha EXIF-data som deretter kan du kjøre gjennom seeren til å finne ut mye mer detaljer.

Dessverre, hvis EXIF-data har blitt fjernet, eller hvis det er ingen beliggenhet data som er lagret i EXIF-formatet, så vil du ikke være i stand til å fastslå plasseringen av bildet. Nyt!