Överföra Data till Amazon S3 Snabbt med AWS Import och Export

0
176

Om du har hundratals gigabyte eller ens terabyte data på ditt lokala nätverk hemma, har du förmodligen allt som är lagrade på en dator, en extern hårddisk eller en NAS (network attached storage) enhet. Att ha säkerhetskopior av dina data är oerhört viktigt, men att ha dem alla på ett ställe är aldrig en bra idé.

Jag insåg detta själv när jag såg att jag har över 2 TB foton, videor, backup, etc lagras på min lokala NAS. Säker på att den har 4 hårddiskar och om man misslyckas, ingen av mina data kommer att gå förlorade. Men, om mitt hus brinner upp eller blir översvämmad, allt kommer att försvinna tillsammans med NAS. Så jag bestämde mig för att säkerhetskopiera data till molnet.

Jag checkat ut Dropbox, SkyDrive, Google Drive, CrashPlan och Amazon S3 och Glaciären innan de slutligen landa på Amazon S3. Varför Amazon? Jo, de har en cool tjänst där du kan skicka in en extern hårddisk för upp till 16 TB i storlek och har det laddas upp direkt till deras servrar, och därigenom kringgå den enorma problem med att försöka att ladda upp data över dina långsam Internet-anslutning.

Med AT&T i mitt kvarter, så får jag en jättestor 1.4 Mb/s upload speed. Det skulle ta många månader att ladda upp 2,5 TB data som jag har lagrade på NAS. Med Amazon Import/Export, kan du betala en $80 serviceavgift och har dem som laddar upp alla data för dig i en dag. Jag slutade att göra en video tutorial som går igenom hela processen från att registrera dig för Amazon Web Services för att packa din hårddisk och frakt till Amazon.

Här är den fullständiga utskrift av videon:

Hej alla. Detta är Aseem Kishore från Online Tech Tips. Jag kommer att göra något nytt idag. Jag ska göra en video tutorial på Amazon Web Services Import-Export funktioner. Så vad är Import Export-funktionen? Jo det är i grund och botten ett sätt att få in en stor mängd data till en Amazon S3 hink eller i en Glaciär vault. Amazon S3 och Glaciär finns i princip två alternativ lagring som du har för säkerhetskopiering och arkivering med Amazon. Så varför skulle du vilja använda denna tjänst från Amazon?

Tja, är det i grund och botten låter dig flytta en stor mängd data i Molnet mycket snabbt. Om du är någon som mig, som du kanske har hundratals gigabyte med bilder och videor som är lagrade lokalt på din dator eller på en extern hårddisk. Försöker att ladda upp 100 gigabyte eller 500 gigabyte eller ens en terabyte data i Molnet kommer att ta dig veckor, om inte månader, på en långsam uppladdning anslutning. Istället vad du kan göra är att kopiera data på en extern hårddisk som kan vara upp till 16 terabyte i storlek och bara fartyg som att Amazon är där de kommer att ta det till deras data center och ladda upp det direkt till din hink eller valv och sedan kan du gå vidare och tillgång till det från webben.

Så för att få igång, den första sak som du kommer att behöva göra är att skapa en Amazon Web Services-Konto. För att göra det, du kommer att gå till aws.amazon.com och du kommer att gå vidare och klicka på Registrera dig-knappen. Gå vidare och skriv in din e-postadress och välj sedan “jag är en ny användare,” om du inte har ett Amazon-konto redan. Om du gör det, gå vidare och välja, “jag är en återkommande användare, och du kan använda ditt befintliga konto Amazon-konto för att registrera dig för Amazon Web Services.

När du väl skapat din Amazon Web Services-Konto, du kommer att behöva för att ladda ner den Import Export verktyg. Detta verktyg är mycket enkel att använda. Det tar lite konfiguration, vilket jag kommer att gå vidare och förklara. Men du kan se på skärmen, det är en ladda ner-länk som jag kommer att lägga till i bildtexten i botten av denna video. Så gå vidare och ladda ner det och sedan packa upp den till en katalog på din dator.

Nu när du har hämtat verktyget och extraheras det, bör du ha en katalog som ser ut så här. Vid denna punkt, vi kommer att behöva för att redigera en fil som heter, “AWS Referenser.” Denna innehåller två värden, Tillgång till Nyckel-ID och Hemlig Nyckel. I grund och botten är dessa två värden som Amazon använder för att länka till ditt konto. Du kan få dessa två värden från din Amazon Web Services-Konto genom att gå till följande adress. Det är aws.amazon.com/securitycredentials. På Autentiseringsuppgifter sidan, du kommer att gå vidare och klicka på Access-Nycklar.

Nu blir det lite förvirrande här. Om du redan har använt Amazon Web Services och har redan skapat nycklar i det förflutna, då kommer du inte att kunna se ditt hemliga nyckeln här. Detta är typ av ett nytt gränssnitt från Amazon och för att se dina befintliga hemliga nycklar, måste du klicka på en Autentiseringsuppgifter länken som tar dig till den Äldre sidan.

Om du precis skapat ett nytt konto så kommer du kunna skapa ett nytt rot-tangenten. Denna knapp kommer att vara aktiv. Vid denna punkt kommer du att få en access-Nyckel-ID, och du kommer att få den hemliga nyckeln så att det kommer att ge dig både värden. Och det här är Arvet Säkerhet sida där du kan komma åt din hemliga nycklar om du redan har skapat en Access-Nyckel-ID för Amazon Web Services. Så som ni kan se här, jag har två access-nycklar och om jag ville gå vidare och se min hemliga nyckel, kan jag gå vidare och klicka på knappen Visa och då kan jag kopiera dessa två värden i AWS Referenser fil som jag hade visat dig tidigare. Så du vill gå vidare och klistra in den Tillgång ID nyckeln här och klistra in den Hemliga nyckeln här.

Nu vid denna punkt, om du blir förvirrad av Tillgång Nyckel-ID och Hemliga nyckel, det är okej. Du behöver verkligen inte vet vad de är, eller bryr sig om dem på något som helst sätt. Allt du behöver göra är att registrera och få de värden, samt att kopiera och klistra in dem i den filen.

Nästa sak vi ska gå vidare och göra är att skapa importera jobb. Nu de kommande två delarna är de två svåraste delarna av hela förfarandet. För att skapa en import jobb för Amazon S3, vi kommer att gå vidare och skapa en manifest-fil. Denna manifest-fil i grund och botten innehåller en del information om enheten. Var du vill lagra data och göra där du vill att enheten skickas tillbaka till.

Nu är det en trevlig sak är att vi inte har för att skapa denna manifest-fil oss själva. Det är redan skapat för oss, vi måste bara gå vidare och fylla i den. Så vad du vill gå vidare och göra är att gå till den katalog där du har din import export tool och klicka på Exempel. Här kommer ni att gå vidare och öppna upp S3 importera manifest. Som du kan se här, jag har redan gått vidare och fyllt i information för att importera min jobb. Så låt oss gå vidare och ta en titt på detta lite närmare.

Som ni kan se, det första du behöver göra är att skriva in din nyckel-ID igen. Du måste bli av med konsoler, och du bara gå vidare och klistra in den direkt efter kolon. Nästa sak du kommer att vilja göra är att skriva i hinken namn. Du kommer att behöva gå vidare och skapa en hink, som jag kommer att gå vidare och visa efter detta, men nu gå vidare och skriv in vilket namn som du vill där du är uppgifter som kommer att lagras. Så om du skapar en mapp som heter säkerhetskopiera, än något som du har på din enhet, några mappar eller något i det, kommer att gå under som hink namn.

Nästa sak som du kommer att vilja gå vidare och göra är att skriva in din enhets-ID. Detta är i grunden en unik identifierare för din externa hårddisk. Detta kan vara det serienummer som finns på baksidan av hårddisken. Om du inte har ett serienummer som finns på baksidan av din hårddisk, vad du kan gå vidare och göra är att skapa ett antal av dina egna eller skapa en identifierare. Bara skriva att på något, en dekal som du kan sätta på din enhet och sedan skriv bara som värde här. Det måste bara vara något som är samma på enheten och i denna fil. Radera enhet, det är redan inställt på Nej så att du kommer att lämna det. Du kan lämna den nästa. Service nivån är standard, kan du lämna det. Och returadress, du kommer att gå vidare och fyll i din adress som jag har gjort här. I den ursprungliga filen, det finns några valfria fält. Du måste gå vidare och ta bort dem om du inte kommer att använda dem. Så du kan bara gå vidare och ta bort de rader ut.

Okej, så nästa sak vi ska göra när vi fyller ut de manifest-fil är att spara den i lämplig katalog. För att göra det, vi kommer att gå vidare och klicka på Arkiv, Spara Som, och vi kommer att flytta upp till import export Web Services Verktyg katalog. Detta är också platsen för att dot egendom fil som vi fyllt i tidigare. Här du kommer att ha gå vidare och ge din fil ett namn, “min import manifest.txt. “Eftersom din Spara Som Typ är redan txt, du behöver inte skriva in filnamnet. Gå vidare och klicka på Spara.

Nu när vi har redigerat AWS Referenser arkiv och krediteras Min Importera Manifest-fil, vi kan gå vidare och skapa en bucket på Amazon S3. Detta är mycket enkelt att göra. Vad du kommer att gå vidare och göra är att gå till aws.amazon.com och du kommer att gå vidare och klicka på Mitt Konto console och klicka sedan på AWS Management Console. När du loggar in, bör du få en skärm som ser ut så här med alla olika Amazon Web Services. Vid denna punkt, alla vi bryr oss om är Amazon S3, som är här nere, längst ned till vänster. Klicka på den, och det kommer att gå vidare och ladda upp S3-konsolen. Och som ni kan se här, det är egentligen inte mycket annat än hinkar. Så jag har två hinkar, detta är min backup av min synology nas, som är det nätverk typ lagringsenhet.

Vad du vill gå vidare och göra är klicka på Skapa Hink, och tror att du kommer att gå vidare och ge din hink hink namn. Du kan också välja en annan region, men jag föreslår att du bara gå till den region som det fylls automatiskt åt dig. Hinken namn bara kan endast ha prickar, och det måste vara unikt i hela regionen där det lagras. Så om någon annan redan har den hink namn, det kommer att ge dig ett fel. Till exempel, om jag säger, nasbackup, och det säger jag skapar, det kommer att ge mig ett fel som den anmodade hink namn är inte tillgänglig. I så fall kan du använda prickar så att du kan sätta “punkt”, och vad du vill ha och klicka på skapa, och om det är unikt, och sedan går vidare och skapar hink namn. Så du kan gå vidare och skapa en hink, som vi en data på alla som extern hårddisk kommer att lagras.

På denna punkt kanske du undrar vad mer som måste göras. Så låt oss ta en titt på vad vi har gjort hittills. Vi skrev för AWS service. Vi har hämtat och packat verktyg. Vi har redigerat filen och redaktör nycklar. Vi har gått vidare och skapat den manifest-fil sparas det i import-manifestet i samma katalog som referenser filen, och vi skapade en bucket på Amazon S3. Så det finns bara ett par saker att göra för att få detta gjort.

Nästa sak vi behöver göra är att skapa ett jobb begäran med hjälp av en Java-kommandoradsverktyget. Detta är lite teknisk och detta är förmodligen den mest tekniska sak som du kommer att ha att göra, men är egentligen inte så svårt. Nu för att skapa detta jobb begäran har vi att köra en Java-kommando vid kommandotolken. Men för att göra detta måste vi ha Java development kit installerat. Detta är olika från Java runtime environment, som brukar vara installerat på de flesta datorer, men det kommer inte att låta dig köra Java-kommandon på kommandoprompten.

För att göra det, vad du ska göra är att gå till Google och gör en sökning för Java SE, och detta är Java Standard Edition. Gå vidare och klicka på den första länken här och då kommer du till denna sida. Här kan du scrolla ner och du kommer att se tre alternativ, JDK server, JRE, och JRE. Vi behöver inte bry dig om dessa två här. Vi kommer att gå vidare och hämta JDK. På nästa sida, gå vidare och klicka på Acceptera licensavtalet och sedan kan du ladda ner den fil som stämmer överens med ditt system specifikationer. I mitt fall, jag laddade ner Windows 64-bitars körbara filen.

Nu när du har installerat Java körbara kit, kan vi gå vidare och köra Java-kommandot, och du kan gå vidare och se det här kommandot här i den dokumentation som jag har lyft fram här. Och förresten, om du behöver för att få till denna dokumentation, det enklaste sättet är att gå till Google och gör en sökning för “AWS import export dokument”. Och sedan gå vidare och klicka på skapa din import jobb, och klicka sedan på skapa din första Amazon S3 importera jobb, och du kommer att föras till denna sida.

Nu kan vi gå vidare och köra kommandot genom att gå till kommandotolken. För att göra det vi klicka på Start, skriv CMD och tryck på Retur. Nu när vi har en kommandotolk, vi behöver gå in i den katalog där Amazon import export-verktyget finns. I vårt fall, det är i Nedladdningar, och så finns det en mapp som heter Import Export Web Service Tool. Så för att navigera kataloger i kommandotolken skriver du in “cd”, och då kommer jag att skriva i “downloads”, och då kommer jag att skriva “cd” igen, och jag ska skriva i “import export web service tool”, som är namnet på den Katalog. Nu när jag är i den Katalogen, jag är helt enkelt kommer att gå vidare och kopiera detta kommando och klistra in det i kommandotolken.

Du kanske har märkt att i command vi bara kopieras och klistras in, namn av de manifest-filen är Min S3 Import Manifest.txt. Jag tror att detta är ett problem med dokumentation för när jag försökte köra det här sättet, jag fick ett felmeddelande som säger att filen hade namnet My Import Manifest.txt. Så enkelt flytta din markör och ta bort S3 del, och du bör kunna köra kommandot. Nu ska jag inte kommer att gå vidare och kör kommandot just nu på grund av redan kört det innan. Men när du gå vidare och tryck på Enter för att du ska få något som liknar detta, jobb skapas, jobb-ID, AW leveransadress och Signatur Innehåll.

Signatur innehållet är i grunden en fil som skapas i root-katalogen här under Import Export Web Services tool call Signaturer. Detta kommer skapas när du kör själva kommandot. Om allt går Okej, kan du sedan ta denna fil och du kommer att behöva för att kopiera till roten på din hårddisk.
Vi är nästan slut här. Nästa sak vi behöver göra är att kopiera Signaturen Filen till roten på hårddisken. Vi kan hitta den fil som heter Signatur i Import-Export Web Services Verktyg Katalog när du kör Java-kommandot.

Det andra och sista steget är att skriva ut en följesedel och fyller i det. Detta är vad följesedeln ser ut. Det är en väldigt enkel handling. Du går vidare och sätta datum, ditt e-post konto-ID, ditt telefonnummer, ditt namn och telefonnummer, jobb-ID och identifierare som du har lagt till din enhet. Återigen, kan du hitta detta dokument här mindre av dokumentationen.

Och slutligen det sista steget är att helt enkelt packa din hårddisk och skicka den till Amazon. Det finns några små saker som du måste ta del av. För det första, du behöver nätadaptern och alla kablar och alla gränssnittskablar, så om det är USB 2.0, 3.0, esata, du behöver för att inkludera USB-eller esata-kabel. Om inte, kommer de att gå vidare och returnera det tillbaka till dig. Du kommer också att få fylla i att följesedel som jag nämnde tidigare och sätta in det i rutan. Och slutligen, du kommer att skicka paketet till den adress som du hade fått från att skapa svar kommandot som vi sprang.

Det finns två andra små saker att notera när du skickar. För det första, du kommer att se till att etiketten har som jobb-ID på det. Om inte, kommer de att återvända tillbaka. Så måste du se till att du har jobb-ID i frakt etikett. För det andra bör du även fylla i en returfrakt adress. Detta kommer att vara annorlunda än returfrakten adress som vi har satt i manifest-filen. Om de inte bearbeta din hårddisk av någon anledning, om det är ett problem eller något liknande, kommer de tillbaka hårddisken till leveransadressen på fraktsedeln. Om de behandla din hårddisk och de kan överföra alla data, kommer de att återvända hårddisken till den leveransadress som du har som människa. Så det är viktigt att sätta i för returfrakten adress på etiketten också. Du kan välja oavsett transportör du vill. Jag valde UPS. Det är bra att ha spårning nummer, och de kan gå vidare och göra allt detta för dig utan problem.

Och det är ungefär det. Det är ett par steg och det tar lite tid första gången du gör det. Men efter det är det ganska snabbt och det är ett bra sätt att spara en massa data till Molnet, en Amazon är också billigt för lagring. Så om du har en ton, en dag att du måste lagra den, och du vill att backa upp det någon annanstans än i ditt hus eller på din externa hårddisk, då Amazon Web Services S3 är ett bra alternativ.

Jag hoppas du gillade denna tutorial Online Tech Tips. Kom gärna tillbaka och hälsa på.