Hur till Flytta Data till Amazon S3-Glaciären

0
150

Amazon S3 är ett molnlagrings-lösning från Amazon som ger oändlig lagringskapacitet för relativt låga priser. Jag använder det för att hålla en säkerhetskopia av min lokala NAS (network attached storage) enhet. Men, Amazon S3 är inte det bästa alternativet för att lagra en stor mängd data som du inte kommer att få tillgång till mycket ofta.

Amazon Glacier är en lösning som tillhandahålls av Amazon som dramatiskt sänker kostnaden för att lagra stora mängder data i molnet Till exempel lagra 2500 GB data på S3 kostar ca $215 i en månad. Det är en hel del pengar för att bara säkerhetskopiera dina data. Men, lagra 2500 GB på Amazon Glacier kommer bara att kosta dig bara $25 per månad. Det är nästan 1/10 kostnaden för S3.

Så hur gör du för att flytta dina data från Amazon S3-Glaciären? Med Lifecycle-Policy. Dessa riktlinjer är i princip bara regler som du kan ställa för att flytta data från S3 till Glaciären på bestämda tider. Låt oss lära dig hur du skapar en Lifecycle-Policyn.

Skapa Lifecycle-Policyn på Amazon S3

För att komma igång, första gå vidare och logga in på Amazon Web Services (aws.amazon.com) och klicka på “Mitt Konto” – Konsol på toppen. Klicka sedan på AWS Management Console.

Nu från listan av Amazon Web services som anges, gå vidare och klicka på S3.

Nästa klicka på hinken namn som innehåller de data som du vill överföra till Glaciären. Observera att du kommer att kunna antingen överföra hela hink, bara mappar eller ens specifika filer.

När du öppnar en hink, kommer du att se innehållet i hinken på vänster sida. Klicka på Egenskaper längst upp till höger för att öppna inställningarna för hink.

Längst ner ser du Livscykel. Gå vidare och utöka Livscykel för att se din nuvarande regler, om någon. Jag har en installation redan som överför allt i hinken till Glaciären efter att det har laddats upp till S3.

Att installera en ny artikel, gå vidare och klicka på Lägg till regel. Den nya Livscykeln regel dialogruta kommer att dyka upp så som visas nedan.

Låt oss nu gå igenom de olika alternativen. För det första, kan du ge det ett namn, som kan vara vad du har i livet. Det Gäller att Hela Hink kryssrutan tillämpa regeln på alla filer och mappar inuti hinken. Om du endast vill flytta en viss del av data till Glaciären och lämna resten i S3, då ska du inte markera kryssrutan.

I stället kan du ange ett Prefix, som är namnet på den fil eller mapp som du vill flytta till Glaciären. Till exempel, om jag ville flytta bara musik mapp i min hink till Glaciären, jag skulle typ musik/ i Prefix rutan. För att ange en fil, skriver du in sökvägen som musik/mymusic.mp3.

Nästa är Tid-Format. Du kan antingen välja från Dagar från datum för skapande eller gäller från datum. Med det här alternativet kan du välja när du vill att de objekt som du som anges för att flyttas till Glaciären. Om du väljer Dagar från datum för skapande, du kan säga till exempel att du vill flytta data till Glaciären efter 10 dagar. Detta innebär att när filen är data först laddas upp till S3, det kommer att flyttas till Glaciären efter 10 dagar från det att skapas.

Gäller från datum kommer att låt du bara ange ett datum i framtiden vid vilken tidpunkt de uppgifter som kommer att överföras till Glaciären. Du måste klicka på Lägg till Övergången knappen för att ange den tidsperiod. Min skärmdump säger “Flytta på Glaciär”, men det beror på att jag redan skapat en regel. När du klickar på Lägg till Övergången, kan du skriva in det antal dagar eller datum. Observera att om du trycker på 0 för antal dagar, då uppgifterna kommer att omedelbart flyttas nästa gång regeln är att köra.

Det är också ett Införande knappen, men var försiktig med detta. Igen, beroende på vad du valde från Tid Format, du kan antingen ange ett antal dagar eller en specifik tidpunkt i framtiden. Lägga till ett utgångsdatum innebär att data kommer att raderas efter den tid du anger. Det är viktigt att komma ihåg att den kommer att tas bort från S3, RRS, och Glaciären. Så i princip är det helt borta om du väljer att lägga till ett utgångsdatum.

Om du inte lägger till ett utgångsdatum, data kommer alltid att finnas kvar i Glaciären och inte utgå. Det är ganska mycket det. När du sparar denna regel kommer att köra en gång om dagen. Om din regel matchar de kriterier som du specificerat, de data som ska överföras.

Det finns ett par saker att notera om denna process. För det första, du kan berätta för dina data har flyttats till Glaciären genom att kontrollera Storage Class. Om det är Standard, som är S3. Om det är RRS, som är Minskad Redundans. Den tredje klassen är Glaciären, vilket innebär att det är nu som lagras där.

En annan sak att notera är att när du flyttar data från S3 till Glaciären, som du fortfarande har tillgång till det från S3. Om du överför data direkt till Glaciären, det kommer att visa upp på Glaciären-konsolen när du loggar in på AWS. Men att flytta data med hjälp av Livscykeln regler innebär att uppgifterna kommer att lagras i Glaciären och du kommer att debiteras Glaciären priser, men du kommer att ha tillgång till data från S3-konsolen. Typ av förvirrande, men det är så det fungerar.

Hämta Data från Glaciären

Att få tillbaka data från Glaciären är också ganska rakt framåt. Den sak att komma ihåg om Glaciären är att data som inte är omedelbart tillgängliga som i S3. Med S3, du kan ladda ner någon fil som helst. Med Glacier, du har att vänta ca 3 till 5 timmar för de data som ska hämtas och sätts tillbaka i S3. Det är också därför det är så mycket billigare.

För att starta en återställning, välj den fil eller mapp som du vill hämta och klicka på den. Du kommer att se ett alternativ som heter Inleda Återställa.

Om alternativet är inaktiverat, som innebär att den fil lagras inte i Glaciären. När du återställer måste du välja hur lång tid du vill att data ska vara tillgängliga i S3.

Observera att filerna återställs till S3 RRS (Reduced Redundancy) storage class, som är lite billigare än S3 Standard. Observera också att du inte kan permanent återställa data, den kommer att tas bort så småningom. Jag är inte säker på vad det största värde som du kan ange flera dagar för att hålla data, men det är inte för evigt. Också, du måste betala högre avgifter längre att uppgifter som sitter i KSR lagring klass, så det är bättre att hålla det kort varaktighet.

För att se status av en restaurering, bara klicka på den fil eller mapp som du har återställt och klicka på Egenskaper. Det kommer att säga Restaurering pågår. När återställningen är klar och du klicka på Egenskaper igen, du kommer se den dagen att återställa kommer att hållas.

Generellt, få dina uppgifter från S3 till Glaciären är mycket enkelt. Bara att skapa en regel och du är klar. Flytta data till Glaciären kan innebära stora besparingar om du har mycket data på S3. Om du har några frågor, vänligen skicka en kommentar. Njut!