Hur man ställer en Hemsida Med en Egen Domän i 30 Minuter

0
173

Jag har bloggat om Online Tech Tips och Hjälp-och Utflyktsdisk geek för år nu, men jag kan verkligen inte använda dem för att skriva slumpmässiga tankar, idéer, länkar, anteckningar, etc eftersom de består av mer professionellt innehåll. Det är därför jag bestämde mig för två dagar sedan för att ställa in en annan blogg med aseemkishore.com domännamnet hade jag köpt en för länge sedan. Jag slutade sätta upp det på Tumblr, som jag älskar eftersom det är så lätt att använda och ser bra ut.

Hela processen tog mig ca 10 minuter att göra. Jag lägger mer än 20 minuter för att berätta hur man gör det eftersom du kan ha att spendera 10 minuter på att köpa ett domännamn och 10 minuter få lite används för att GoDaddy: s gränssnitt. Om du har ett domännamn, då kan du förmodligen konfigurera en webbplats som använder Tumblr i 10 minuter också. Jag kommer att använda GoDaddy för domännamn och Tumblr för webbplatsen content management system. Naturligtvis, kan du ställa in webbplatser i en myriad av olika sätt, men poängen här är att gå från inget domännamn till en fullt fungerande hemsida i 20 minuter.

1. Köp Din Domän Namn

Du kan köpa ett domännamn överallt där du vill, men jag har alla min på GoDaddy.com så ska jag visa dig de åtgärder som är specifika för webbplatsen. Du kan nog få ett domännamn för billigare någon annanstans och processen av att köpa ett domännamn är egentligen inte så annorlunda, så får den vart du vill. Om du redan har ett domännamn som du vill ställa in hemsidan för att sedan hoppa ner till nästa avsnitt. Gå till GoDaddy.com och skriv in önskat domännamn. Om det är tillgängligt, du får Grattis – meddelande på nästa sida:

Gå vidare och klicka på Köp Nu knappen. På nästa sida kommer du att kunna välja termen för domännamnet, som är satt till 2 år som standard. Det aktuella priset för ett domännamn på GoDaddy är $12.49 per år. Gå vidare och klicka på Kassa – knappen till höger:

Skriv in din fakturering och välj din betalnings metod. Sedan är det bara att klicka på att Placera Din Beställning. Du måste skapa en GoDaddy-konto för att hantera domänen och ändra inställningar, men låt oss först ställa front-end nu.

2. Setup Tumblr Blogg

Gå nu till Tumblr.com och klicka på knappen Registrera dig på toppen. Gå vidare och skriv in din e-postadress, ett lösenord och ett användarnamn.

Du kommer att få ett e-postmeddelande med en bekräftelselänk. Klicka på den och du kommer att loggas in din Tumblr-konto. Nu har du en standard untitled blogg. URL-adressen kommer att vara username.tumblr.com. Nu för att få allt som är anslutna till ditt egna domännamn, du måste klicka på Inställningar (kugghjulet) högst upp och klicka sedan på Untitled nedan Apps. I skärmdumpen nedan, det är mitt namn, eftersom jag bytt namn på bloggen från Untitled till Aseem Kishore.

Se “Använda ett eget domännamn“- rutan och skriv sedan in det domännamn som du just köpt. Klicka inte Testa din domän ännu, eftersom vi inte har konfigurerat domännamn inställningar ännu. Det är allt du har att göra på Tumblr, resten sker över på GoDaddy.

3. Konfigurera DNS-Inställningar

För att få ett eget domännamn för att arbeta med Tumblr och allt du behöver göra är att ändra en inställning för domänen. Det är därför det är så lätt och snabbt. Tumblr har en FAQ-sida om hur man gör detta, men jag ska gå igenom det eftersom det är det enda semi-komplicerad del av hela processen.

För det första, gå till GoDaddy.com och klicka på MyAccount längst upp till vänster när du loggar in.

Nästa, klicka på Domäner för att hantera din domän eller domäner.

En lista över domän kommer att dyka upp nedan och du kommer att se en knapp som heter Starta till höger.

Nu kommer du att vara på den sidan Domän Detaljer, som ser ganska överväldigande om du inte har någon aning om vad det där betyder. Oroa dig inte, du behöver inte veta något om det. Vad du behöver göra är att starta DNS-Hanteraren, som ligger mot botten.

Här är där det magiska händer. Det finns två sätt att gå tillväga för att få denna inställning för att arbeta. Ett sätt är att du redigerar en post som kallas En post. Ett annat sätt är att lägga till en CNAME-post. Oroa dig inte för vad det innebär, det är inte värt besväret. Varför finns det två sätt? Tja, om du redigerar En post, sedan är din WEBBADRESS kommer att vara domainname.com. Om du vill ha www framför (www.domainname.com), då måste du använda CNAME-posten. Det är bara en fråga om preferens.

Om du går den vägen för att ändra En post, skriva www.domainname.com kommer helt enkelt omdirigera till icke-www-versionen. Jag gjorde mina med En post-metoden. För att göra det, klicka på den lilla pennan i Poäng till ruta under rubriken En (Host).

Ändra vad IP-adressen är det att 66.6.44.4. Det är den IP-adress för Tumblr. Det är allt du har att göra. Nu är det bara att vänta ett par timmar och du kommer att kunna besöka din domän namn och att det ska laddas upp din Tumblr-blogg! Om du verkligen vill att www framför, sedan ändrar CNAME-posten. Om du bläddrar ner, du kommer att se en som heter www.

Klicka på pennikonen i Poäng till rutan för www och ändra värdet till domains.tumblr.com. Det är det. Observera att du bara behöver göra det ena eller det andra, inte både och. Jag är inte riktigt säker på vad som händer om du gör både A-post och CNAME-posten, men jag kommer inte att prova det och det är inte att rekommendera.

Så där har du det: ett super snabbt sätt att gå från ingen webbplats att snygga hemsida på nolltid. Tumblr är inte för alla, men det fick som ultra-convienent har bara med att ändra en post i DNS-inställningarna för att få det att fungera med ett eget domännamn. Om du har några problem eller har ett bättre sätt än vad jag har gjort, skicka en kommentar och låt oss veta. Njut!