Google Cloud Print – En Komplett Guide

0
281

Om du inte har hört talas om Google Cloud Print, det är inte helt förvånande. Även om det har funnits sedan 2011, har det inte blivit allmänt används. Det är dock något som kan förändras över nästa år eller så. Till skillnad från vissa Google-tjänster som får burk under Våren rengöring, Google Cloud Print har varit att få fler och fler funktioner läggas till.

Så först av allt, vad är Google Cloud Print? Det är i grunden ett sätt för användare att ansluta sina skrivare (trådbunden eller trådlös) till Internet och har möjlighet att skriva ut från alla enheter (webb, skrivbord, mobil) från var som helst i världen. Vad är trevligt om Google Cloud Print är att du kan skriva ut från en enhet utan att behöva installera skrivardrivrutiner på datorn. Detta kan spara en ofantlig mängd tid och energi.

Till exempel, om du köpte en ny Windows-DATOR, och ansluten till ditt nätverk, kan du normalt skulle ha att hitta drivrutiner för din nuvarande skrivare, ladda programvaran och gå igenom alla steg för att få det installerat på DATORN. Nu bara inte att ta tid och en hel del felsökning vanligtvis, det saktar också ner ditt system med en massa extra skrivarens mjukvara/verktyg som du inte behöver. Från och med nu, kommer jag att hänvisa till det som GCP.

Med GCP, du bara installera Google Cloud skrivardrivrutinen på din Windows-dator och du kan nu skriva ut från alla program direkt till en skrivare som du har lagt till i GCP. Så är GCP är det största i världen? Tja, det finns några varningar och begränsningar som jag kommer att förklara nedan.

Var Kan Jag Skriva Ut Från?

GCP låter bra, men du kanske frågar dig från där kan jag faktiskt skriva ut från? Tja, det är där GCP har gjort stora framsteg under det senaste året. Vid första, du kan endast skriva ut från Chrome OS-och Google Chrome på alla plattformar och Gmail och Google Docs i din mobil. Den första ökningen på denna lista var Cloud Print app i Google Play Butik för Android-enheter.

Med denna app kan användarna skriva en rad lokala filer direkt till GCP inklusive SMS-chatt, bilder, Facebook, Dropbox, Box, e-Post och mycket mer. Användare kan också hantera skrivare, dela skrivare, hantera utskriftsjobb och mer från appen. För just nu, det är inte en Cloud Print app i Apples App store, men med Googles utmärkt meritlista för att släppa Google apps för iOS-enheter, det finns en god chans att vi kommer att se Cloud Print gör det väg till iPhones och iPads snart.

Den 23: e juli, 2013, Google verkligen gjort GCP en mycket mer användbar genom att införa Google Cloud Print Driver. Du kan installera denna på alla Windows-maskin och den kommer att tillåta dig att välja Google Cloud Skrivare vid utskrift från Windows-program.

De har även släppt Google Cloud Print i tillägg till skrivardrivrutinen. Cloud Print körs som en Windows-tjänst och kan användas för att ansluta äldre äldre skrivare till GCP. Print Service är mer inriktad mot företag och skolor.

Slutligen, det är en kort lista över applikationer som fungerar med GCP och låter dig skriva ut från dem. Till exempel, på iOS kan du hämta PrintCentral Pro, som låter dig skriva ut e-post, kontakter, sms, etc från en iOS-enhet till GCP. Vid denna tid, Google har inte släppt en skrivardrivrutin för Mac, men du kan ladda ner en app som heter Cloud Skrivare som gör ungefär samma sak.

Nu när du förstår var du nu kan skriva ut från, låt oss ta en titt på anslutning av skrivare för GCP.

Cloud Print Ready vs Klassisk Skrivare

Det viktigaste att förstå om GCP är hur du ansluta skrivare till den faktiska tjänsten. Det finns två typer av skrivare i GCP världen: Cloud Redo och Klassisk Skrivare. Molnanpassad skrivare är de som redan kommit med GCP service är installerat och konfigurerat. Detta är det överlägset bästa sättet att använda GCP eftersom skrivaren kommer att faktiskt registrera sig med GCP service över ditt nätverk och kommer alltid att vara tillgänglig för utskrift.

Den andra stora sak om molnanpassad skrivare är att de kommer att automatiskt uppdatera firmware och drivrutiner över Internet, så du behöver inte ens oroa dig för det. Tyvärr, det finns inte en hel del skrivare där ute men som stöd för god klinisk sed. Du kan se hela listan över molnanpassad Skrivare här:

https://www.google.com/cloudprint/learn/printers.html

Om du inte har en skrivare som anges där, kan du klicka på länken som finns för att ställa upp med GCP. Du i princip bara att registrera din e-postadress i Google med GCP på skrivaren.

Nästa upp är en Klassisk Skrivare. Klassisk Skrivare är vad de flesta människor kommer att använda när du sätter upp GCP. Klassisk Skrivare är antingen skrivare som är direkt ansluten till din dator via en kabel eller en trådlös skrivare som är installerad på din maskin. Alla skrivare som du kan skriva ut från din dator kan läggas till GCP, oavsett hur den är ansluten.

Nu är den stora skillnaden mellan en molnbaserad och en Klassisk skrivaren för att skriva ut på en vanlig skrivare, dator och skrivare installeras måste vara på och att du måste vara inloggad i Google Chrome. Om du stänger av datorn eller logga ut från Chrome och försöka skriva ut till en GCP, skriv ut jobb kommer helt enkelt att läggas till i utskriftskön. När datorn slås på igen och du loggar in i Chrome, utskriften kommer då att skrivas ut.

Lägga till en vanlig Skrivare

Lägga till en vanlig Skrivare för att GCP är ganska rakt framåt. Gå först till den dator som har en skrivare som redan är installerade och öppna Chrome. Klicka på Chrome-menyn-knappen (tre horisontella linjer) och välja Inställningar.

Bläddra nedåt och sedan klicka på Visa avancerade inställningar. Bläddra ner lite mer tills du ser Google Cloud Print.

Gå vidare och klicka på Lägg till en skrivare knappen och en popup-ruta visas med en lista över installerade skrivare.

Du kan också välja att automatiskt registrera ny skrivare när du ansluter dem till datorn. Det är allt som finns att lägga till skrivare för att GCP. Nu kommer det att ta dig till GCP management console där bör du se din skrivare listas.

Ladda upp Filer för Utskrift

Förutom att de olika sätt som du kan skriva ut som nämns ovan, du har också möjlighet att ladda upp en fil direkt till GCP och skriva ut den. Så, till exempel, om du är på en Mac och vill skriva ut en PDF-fil eller en bild eller ett Word-dokument eller vad som helst, du kan bara ladda upp den. Logga in GCP-konsolen, klicka på skriv UT och klicka sedan på Ladda upp fil att skriva ut.

Jag laddade upp en Excel-fil och skriva ut den bara bra. Från vad jag kan säga, det verkar som du kan skriva ut alla typer av filer. Jag kunde även skriva ut ett Adobe-Photoshop-fil. Hittills har jag inte lyckats att INTE skriva ut något, så det är ganska bra.

Dela Skrivare

En snygg funktion av GCP är förmågan att dela en skrivare med någon annan som har ett Google-konto. Det måste vara en av de bästa egenskaperna hos GCP. Förra veckan mina föräldrar kom till stan och de behövs för att skriva ut ett boardingkort för återresan. Normalt, de använder bara min dator och skriva ut den därifrån, men den här gången bestämde jag mig för att ge GCP lite av ett test.

Jag gick till GCP-konsolen, valt en skrivare och klickar på Dela.

Sen har jag bara skrivit i den e-postadress och valde den Kan Skriva ut tillstånd.

I sitt Google-konto, fick hon ett e-postmeddelande med en länk för att lägga till skrivaren.

Hon klickade på länken och sedan klicka på Acceptera för att lägga till skrivaren till henne Google Cloud Print-konto.

Och det var bokstavligen det! Då hon bara ut boardingkort från Chrome och valde min skrivare. Det tryckt i två sekunder och vi var klara. Inget behov av att använda min dator, utan att behöva ladda ner skrivardrivrutiner på hennes dator. Skicka bara en länk, klicka på den och skriv ut! Nästa gång någon besöker dig och behov av att skriva ut och du inte vill ha dem på din dator, kan du använda GCP om de har ett Google-konto! Det är första gången på länge jag har varit imponerad av något som fungerar så väl och effektivt.

Slutsats

Genom att använda Google Cloud Print kan du också konsolidera alla dina skrivare på en plats. Till exempel, om du har en trådlös skrivare installerad på en maskin, men har en andra skrivare som är ansluten via kabel till en andra maskin kan du lägga till både skrivare till Google Cloud Print och print för att antingen skriva ut från valfri dator eller en mobil enhet.

Dessutom kan du skriva ut en fil på Google Drive eller direkt till ett FedEx-Kontor. Möjligheten att spara till Google Drive typ av gör GCP som Evernote. Du kan skriva ut en webbsida för senare visning direkt till Google Drive.

Generellt, Google Cloud Print har blivit en mycket mer användbar under året. Google kommer att fortsätta att lägga till fler funktioner för att GCP, vilket kommer att göra det ett bra sätt för konsumenterna att enkelt skriva ut från var som helst och på vilken enhet som helst. Njut!