6 Sätt att Tjäna Pengar på en Ledig Bil

0
617

Fick en extra bil liggandes i ditt garage? Tja, varför inte tjäna lite pengar på det. Internet har gett upphov till massor av nya startup som förändrar sättet vi tänker om våra bostäder, bilar och prylar. Till exempel, om du inte har hört talas om Airbnb, det är ett direkt sätt att hyra ut din lägenhet eller ditt hem till vem som helst i världen.

Så varför inte hyra ut din bil också? Personligen har jag två bilar som sitter i mitt garage som aldrig används eftersom att vi har två små barn och alltid sluta köra minibuss. Det skulle vara awesome om jag kunde använda min bil på något sätt för att tjäna pengar. Som tur är finns det en hel del alternativ.

I denna artikel kommer jag att tala om sex ganska nya platser att alla i princip kan du antingen använda din bil som taxi eller vända dig till en person hyrbil byrån. Båda är ganska tilltalande för mig, men de flesta av dessa webbplatser och tjänster som är så nya att de inte finns i de flesta städer vid denna punkt. De växer snabbt, dock, så det är en bra sak.

Uber

Du kanske har hört talas om Uber i nyheterna nyligen som ett par av sina förare greps på flygplatser i San Francisco och New York. Detta var inte på grund av dåliga drivrutiner, men eftersom taxi lobbygrupper försöker att kämpa för att hindra deras verksamhet vidtas av dessa nya startups.

Uber är i grunden ett företag som tillåter vem som helst att bli en drivrutin (efter en bakgrund-in och andra kontroller) som använder sin egen bil för att plocka och släppa av folk. Med Uber, det är lite mer professionell och elegant och du har en ganska fin svart sedanmodell eller SUV för att bli en drivkraft. Vi pratar BMW, Mercedes, Jaguar, Lincoln Town Car, Cadillac, etc.

Du kan tjäna en bra summa pengar som en Uber driver med tanke på att det är en exklusiv kundkrets. En 34-minuters resa från Dallas flygplats till mitt hem skulle kosta mig ca ~$120 för en Uber svart bil. För en svart SUV, du tittar på $180. Ett par resor som i en dag och du kan göra dig några bra pengar.

Sidvagn

De kommande två företag, Sidecar och Lyft, är i princip samma som Uber, men utan alla classiness och dyr smak. Sidecar låter folk hitta andra lokala människor som råkar vara registrerade Sidovagn förare. Du lägger in en förfrågan på din telefon och någon kommer och hämtar dig.

Vad som är intressant med Sidovagn är att folk betalar hur mycket de tycker att resan var värd. Det finns inga fasta kostnader eller ränta. För det andra, kund priser och du kan även betygsätta kund. Du kan använda vilken bil du har och de ger också en försäkring när du faktiskt kör en kund.

Lyft

Lyft är en annan on-demand-ride dela tjänsten som Sidovagn. Lyft också har en bakgrund kontroll och TRAFIKVERKET kontroller som Sidecar och passagerare och förare priser varandra som Sidovagn. Sidecar ökar också säkerheten genom att göra en verklig person möte med nya förare att se till att de har en bra passform.

Jag hittade Lyft webbplats för att vara lite brister i information och allmän presentation av tjänster. Men, Lyft har några unika sätt att resa-att dela roligare. Till exempel drivrutiner sätta en rosa mustasch på framsidan av bilen som representerar ett leende och passagerare är tänkt att ge förarna en fistbump som du skulle en vän. I San Francisco har man rapporterat att tjäna upp till $35 en timme ger rider.

Getaround

Getaround är ett peer-to-peer car sharing eller lokala biluthyrning. Du i princip lista din bil med bilder och datum för tillgänglighet, och du kommer att kontaktas när någon vill hyra det. Du kan välja om du vill hyra ut till en viss person eller inte och när bilen är hyrd, och det är fullt försäkrade.

Du kan hyra ut någon bil som du har och kommer att tjäna mer pengar om bilen är nyare och dyrare. Du kan välja det pris till listan i din bil, även om de inte ger dig default-värden som baserar sig på märke, modell och år av din bil.

RelayRides

RelayRides liknar Getaround i att det kan du hyra ut din bil till individer direkt. Igen, du kan ange priset och tillgången på din bil. Du kan också lista din bil gratis, som du kan göra med Getaround också. På RelayRides, du får 75% av bilens pris som anges. Getaround inte nämner procent på deras hemsida.

Vad är bra med dessa tjänster är att de kontrollerar förare och även tvinga dem att ansluta till sitt Facebook-konto så att du kan ta reda på vem personen egentligen är. Det är ett bra sätt att se till att din bil är inte att de drivs av en tjuv eller galen person.

FlightCar

FlightCar är ett nytt företag som har riktigt upphetsad mig. Jag och min familj åka till Indien minst en gång per år för mer än en månad och vi har alltid lita på någon släppa ut oss och plocka upp oss eftersom det är helt enkelt för dyrt att lämna bilen på flygplatsen för veckor eller månader. FlightCar syftar till att lösa det problemet.

Nu när du går till flygplatsen, kan du bara lämna din bil till FlightCar och de kommer att släppa av dig vid din terminal för gratis. Då kommer de att hyra ut din bil för att folk flyger in i staden och du kan tjäna pengar! Det är en lysande idé. Självklart, din bil är helförsäkrad och din bil blir tvättas av och rengöras innan de återvänder tillbaka det till dig. Trevligt!

Så de finns sex olika sätt du kan börja tjäna några pengar från ditt extra bilar om de sitter runt och gör ingenting. Jag skulle personligen vilja använda ett par av tjänster, men eftersom min stad stöds inte än, jag måste vänta. Om din stad stöds, så du har tur. Låt oss känna på något annat sätt tjänar du pengar på din bil i kommentarerna. Njut!