Hvordan å Aktivere Verktøylinjen for hurtigstart i Windows XP/7/8.1

0
353

Jeg vet ikke om deg, men jeg elsker å bruke verktøylinjen for hurtigstart å kjøre alle programmene mine, og for å vise skrivebordet uten å måtte klikke på Start-knappen eller ha for å minimere hvert vindu manuelt! I dette innlegget, skal jeg fortelle deg hvordan å sette det på hurtigstartlinjen, og legg til knapper til det, eller hvis du allerede har verktøylinjen, men mistet Vis Skrivebord – knappen, jeg vil fortelle deg hvordan å få den tilbake!

Siden dette innlegget ble skrevet tilbake i 2007, nyere versjoner av Windows har skjult hurtigstartlinjen. Windows XP og Windows Vista har det aktivert som standard, men i Windows 7 og Windows 8 har hurtigstartlinjen slått av som standard. Jeg vil vise deg hvordan å aktivere verktøylinjen i to nyere operativsystemer.

Windows XP hurtigstartlinjen

First off, hvis ditt Rask Lansering-verktøylinjen ikke vises i det hele tatt (verktøylinjen er vanligvis plassert rett til høyre på Start-knappen), dette betyr at verktøylinjen er ikke satt til å vises. Hvis du vil åpne et program, og verktøylinjen ikke er synlig, vil du se at programmet er umiddelbart til høyre på Start-knappen:

For å få verktøylinjen for å vise med standard “Vis Skrivebord” – knappen, du trenger å høyreklikke et sted på oppgavelinjen, annet enn på Start-knappen eller på hvilket som helst program-vinduet, og klikk på Verktøylinjer. Du vil få en liste over verktøylinjer og ett av alternativene bør være Rask Lansering:

Hvis hurtigstart er ikke sjekket, sørg for å sjekke det. Du bør nå se at den delen til høyre på Start-Knappen har noen ikoner. Du kan holde musepekeren over ikonene hvis det er allerede noen der. Det er alltid et ikon for snarvei til skrivebordet, som vist her:

Du kan nå slette og legge til programmer på hurtigstartlinjen. For å slette et ikon, bare høyreklikk på ikonet, og klikk på Slett. Husk, dette er ikke kommer til å slette programmet, bare snarveien til programmet. Hvis du ønsker å legge til programmer til verktøylinjen, bare dra ikoner fra skrivebordet eller fra Start-menyen på verktøylinjen, og du vil se den posisjonen blir et solid svart linje.

Her kan du se jeg var å dra Notisblokk fra Start-menyen på verktøylinjen, og du kan se svart vertikal linje mellom de andre ikonene allerede er der. Rett og slett droppe det og det vil passe seg selv i den posisjonen.

Nå kan du også se at ikonene er alle sømmer seg ikke, og det er en >> på høyre side av verktøylinjen for å se resten av dem. For å utvide verktøylinjen, må du låse oppgavelinjen første. Igjen, høyreklikk på oppgavelinjen, og du vil se at “Lås Oppgavelinjen” er merket av. Hvis så, klikk på den for å fjerne avmerkingen.

Nå ser du på venstre og høyre side av verktøylinjen, to prikkete “håndtak” som du kan klikke på og dra for å utvide størrelsen til dine preferanser.

Bare høyreklikk på oppgavelinjen og velg “Lås Oppgavelinjen” på nytt for å kvitte seg med håndtak!

Gjenopprette “Vis Skrivebord” på hurtigstartlinjen

Hvis du mangler Vis Dekstop-ikonet, kan du få det tilbake ved å følge disse trinnene:

1. Klikk Start , klikk Kjør, skriv inn notepad, og klikk deretter OK.

2. I Notepad, skriv inn følgende tekst på enkelte linjer:

[Shell]
Kommando=2
IconFile=explorer.exe,3
[Oppgavelinjen]
Kommando=ToggleDesktop

3. På den Fil – menyen klikker du Lagre Som, og lagre deretter filen på skrivebordet som Viser Skrivebordet.scf. Sørg for å velge Alle Filer i filtype – rullegardinmenyen. Hvis du ikke velger Alle Filene, Notisblokk vil automatisk legge en .txt-utvidelsen til fil. Fjern denne utvidelsen hvis det finnes. Filnavnet skal være Vise Skrivebordet.scf.

Nå tar du ganske enkelt ikonet fra hvor du lagret den og dra den tilbake på hurtigstartlinjen, og du er tilbake i business!

Hurtigstartlinjen i Windows 7 og Windows 8

Nå la oss snakke om Windows 7 og Windows 8. Grunnen til at Microsoft har fjernet verktøylinjen er fordi du nå kan feste programmer til oppgavelinjen, som vist nedenfor.

Det ser i utgangspunktet ut som en bedre versjon av verktøylinjen for hurtigstart, slik at folk flest bryr seg ikke egentlig for å aktivere verktøylinjen i det hele tatt. Uansett, hvis du vil ha den tilbake i Windows 7 sammen med Vis Skrivebord-snarvei, kan du gjøre det ved å følge trinnene nedenfor.

1. Gå videre og høyreklikk på et tomt område på oppgavelinjen, og klikk på Verktøylinjer og deretter Nye Verktøylinjen.

2. Nå kopiere og lime inn følgende linje inn i Mappe – boksen i dialogboksen som dukker opp, og klikk på Velg Mappen.

%AppData%MicrosoftInternet ExplorerQuick Launch

Du skal nå se hurtigstart-linjen på høyre side av oppgavelinjen, med ordene “Quick Launch”.

3. Nå for å bli kvitt ord quick launch, må du høyreklikke på oppgavelinjen og velg Lås Oppgavelinjen alternativ. Når oppgavelinjen er låst, kan du høyre-klikke på Quick Launch og fjern merket for Vis Tekst og Vise Tittel valg.

Nå kan du utvide verktøylinjen ved å klikke og dra den lille håndtaket på venstre side. Alle ikonene vil være liten, men du kan gjøre dem større ved å høyreklikke på dem og velge Store Ikoner fra Vise – alternativet.

Som du kan se, det er i utgangspunktet akkurat som det er enkelt å feste et program til oppgavelinjen, bare disse vises på høyre side i stedet for venstre. Så hvorfor bry seg med å legge til hurtigstartlinjen til Windows 7 eller 8? Vel, det er en fin nytte, og det er to standard ikoner: Vis Skrivebord og Bytte mellom vinduer. Vis skrivebordet gir deg rett til skrivebordet og på den andre knappen er i utgangspunktet som å trykke ALT + TAB på tastaturet, bortsett fra at det er bedre fordi det bruker en kul 3D-effekt snarere enn bare å vise miniatyrbilder i nettet.

Du kan utføre samme prosedyre på Windows 8.1 og det fungerer fint, jeg har testet det. Jeg er ikke sikker på om Windows 8 fordi taksbar langs bunnen var ikke innført tilbake til Windows 8.1. Hvis du har Windows 8, bør du sannsynligvis oppgradere til 8,1 uansett. Hvis du har noen spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet. Nyt!