Hvordan Bruke VLOOKUP i Excel

0
6760

Her er en rask veiledning for de som trenger hjelp til å bruke VLOOKUP – funksjonen i Excel. VLOOKUP er en svært nyttig funksjon for enkelt å søke gjennom én eller flere kolonner i store regneark for å finne relaterte data. Du kan bruke HLOOKUP til å gjøre det samme for ett eller flere rader med data. I utgangspunktet når du bruker VLOOKUP, du spør “Her er en verdi, finne verdien i dette andre sett av data, og deretter gå tilbake til meg verdien av en annen kolonne i den samme sett med data.”

Så du kan spørre seg hvordan dette kan være nyttig? Vel, ta for eksempel følgende eksempel regneark har jeg opprettet etter denne opplæringen. Regnearket er veldig enkel: ett ark har informasjon på et par av bil eiere, slik som navn, id-av bil, farge og hestekrefter. Det andre arket har id-biler og deres faktiske modell navn. Den felles data element mellom de to ark er bil-id.

Nå, hvis jeg ønsket å vise bilens navn på ark 1, kan jeg bruke VLOOKUP til oppslag hver verdi i bileiere ark, finner du verdien i det andre arket, og deretter gå tilbake til den andre kolonnen (bil-modell) som min ønsket verdi. Så hvordan går du om dette? Vel første du trenger for å skrive inn formelen i celle H4. Legg merke til at jeg allerede har lagt inn hele formelen i celle F4 gjennom F9. Vi vil gå gjennom hva hver parameter i at formelen faktisk betyr.

Her er hva formelen ser ut som fullført:

=VLOOKUP(B4,Ark2!$EN$2:$B$5,2,FALSE)

Det er 5 deler til denne funksjonen:

1. =VLOOKUP – = angir at denne cellen skal inneholde en funksjon, og i vårt tilfelle som er VLOOKUP-funksjonen til å søke gjennom én eller flere kolonner med data.

2. B4 – Det første argumentet til funksjonen. Dette er det faktiske søket som vi vil se etter. Søkeord eller-verdien er alt er lagt inn i celle B4.

3. Ark2!$En$2:$B$5 – utvalget med celler på Ark2 at vi ønsker å søke gjennom for å finne våre søk verdi i B4. Siden området ligger på Ark2, vi må gå forut for den utvalg med navnet på arket, etterfulgt av en !. Hvis dataene er på samme ark, er det ikke behov for prefikset. Du kan også bruke navngitte områdene her hvis du vil.

4. 2 – Dette nummeret angir kolonnen i definert område som du ønsker å returnere verdien for. Så i vårt eksempel, på Ark2, vi ønsker å returnere verdien i Kolonne B eller bil navn, når en kamp er funnet i Kolonne A. Merk imidlertid at kolonnens plassering i Excel-regnearket, gjør ikke saken. Så hvis du flytter data i Kolonnene A og B til D og E, la oss si, så lenge du har definert område i argumentet 3 som $D$2:$E$5, kolonnenummeret til avkastning vil fortsatt være 2. Det er den relative posisjonen snarere enn de absolutte kolonne nummer.

5. False – False betyr at Excel vil bare kan returnere en verdi for en eksakt match. Hvis du setter den til å True, Excel vil søke etter den nærmeste treff. Hvis den er satt til False og Excel ikke kan finne et eksakt samsvar, vil den gå tilbake #N/A.

Forhåpentligvis, du kan nå se hvordan denne funksjonen kan være nyttig, spesielt hvis du har store mengder data som eksporteres ut fra en normalisert database. Det kan bli en main-post som har verdier som er lagret i oppslag og referanse ark. Du kan trekke inn andre data ved å “bli med” data ved hjelp av VLOOKUP.

En annen ting du kanskje har lagt merke til er bruken av $ symbol foran kolonnen kolonnebokstav og radnummer. $ Symbolet forteller Excel at når formelen er dratt ned til andre celler, er at henvisningen bør være den samme. For eksempel, hvis du var å kopiere formelen i celle F4 for å H4, fjern $ symboler og dra deretter formelen ned til H9, vil du legge merke til at de siste 4 verdier bli #N/A.

Grunnen til dette er fordi når du drar formelen ned, rekke endringer i forhold til verdien for denne cellen. Så som du kan se i bildet over, oppslag utvalg for celle H7 er Ark2!A5:B8. Det bare fortsatte å legge 1 til rad tall. For å holde som spenner fast, må du legge til $ symbol før kolonnen kolonnebokstav og radnummer.

Ett merk: hvis du kommer til å sette den siste argument for å True, må du kontrollere at dataene i oppslag-området (det andre arket som i vårt eksempel) er sortert i stigende rekkefølge, ellers vil det ikke fungere! Eventuelle spørsmål, legge inn en kommentar. Nyt!