Kronprinsparets besøk vil bli tettere sikkerhetssamarbeid mellom India, de forente arabiske emirater

0
200

Statsminister Narendra Modi med kronprinsen av Abu Dhabi, Sheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan på et møte i Abu Dhabi, de forente arabiske emirater. (fil bildet)

Når Statsminister Narendra Modi besøkte UAE i August i fjor, det var en siste-liten overraskelse for mange. Det som var forventet fra besøket var at det vil være å styrke den økonomiske forholdet mellom de to landene.

Tross alt, de to landene har hatt en godt balansert bilateral handel verdt US$ 59 milliarder kroner i 2014-15, noe som gjør UAE – Indias tredje største handelspartner. UAE er blant de største investorene i India i form av utenlandske direkte investeringer. Det bidrar betydelig til India, energisikkerhet og er den sjette største leverandør av olje til India i 2014-15.

Men, siden India har avgjørende innsats i sikkerhet og stabilitet i Gulf-regionen, som er vert for over sju millioner Indianere, er den største takeaway av besøket viste seg å være – counter-terrorisme og sikkerhetssamarbeid.

Del Denne Artikkelen

Relatert Artikkel

  • UAE Crown Prince ‘ s India besøk: – Område for samarbeid utdypes
  • India, UAE fordømmer terrorisme i alle former i Modi-Nahyan snakker, UAE tilbake til India er UNSC-bud
  • Første besøk til en Gulf Arabiske nasjon: I UAE grand mosque, Modi stammer ‘fred, harmoni iboende i Islam’
  • Modi besøk en sjanse til å planlegge en ny kurs i bånd: UAE utenriksminister
  • PM Modi blader for UAE; mot terrorisme, strategisk handel partnerskap på dagsorden
  • India opptatt av å utvikle strategiske partnerskap med UAE i handel, counter-terrorisme: PM Modi

De forente arabiske emirater, som har vært tradisjonelt nær Pakistan, gjort sterke uttalelser om terrorisme og tjenestemenn fra begge sider diskutert måter å håndtere problemet på de-og radikalisering.

India og de forente arabiske emirater bestemte seg for å kalle på alle land til å demontere terrorisme infrastruktur hvor de finnes og bringe gjerningsmennene for terrorisme til rettferdighet.

Så, mens de to landene dømt innsats fra land til bruk religion eller rettferdiggjøre, støtte og sponser terrorisme mot andre, bestemte de seg for å koordinere innsatsen for å motvirke radikalisering og misbruk av religion av grupper.

Og, for å støtte opp om samarbeid mot terrorisme, hvitvasking av penger og ulovlig handel med narkotika, bestemte de seg for å ha en sikkerhet dialog mellom de Nasjonale Sikkerhet Rådgivere i de to landene.

I forkant av besøk av Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kronprins av Abu Dhabi, og Stedfortredende Øverstkommanderende for de forente arabiske emirater, Væpnede Styrker, tjenestemenn sa at arealet av samarbeid på dette problemet vil bli utdypet.

Så, i løpet av sitt besøk, kronprinsen, som vil være sammen med sin bror og innenriksminister – problemet vil være en del av felleserklæringen mellom de to landene.

I de siste månedene, samarbeid har gitt fordeler, med minst et dusin personer blir sendt tilbake til India for påståtte terror aktiviteter.

Kronprinsen besøk vil være å ta frem på den nye banen, som ble skåret ut under statsministerens besøk.