Hur till ändra storlek på en Video eller Ändra Upplösning

0
1229

Det finns en hel del anledningar till varför du kan behöva ändra storlek på en video och i detta inlägg kommer jag att nämna ett par av gratis app som hjälper dig att enkelt ändra upplösning för dina videor. Om du har en av de 1080p 60fps HD-video kameror, förstår du behöver för vissa allvarliga konvertering. I och med införandet av 4K videokameror på marknaden, du behöver ett djur av en PC tillsammans med en 4K skärm för att ens ha en chans att spela hög kvalitet

Det finns för närvarande inga standard verktyg inbyggt i Windows som du kan använda för att ändra storlek på filmer. Du kan använda Windows Movie Maker om du vill redigera videoklipp och lägga till övergångar, etc, men inte att ändra den faktiska video upplösning.

Om du gör en sökning för att ändra storlek på VIDEO i Google, får du en lista med en massa kommersiella applikationer som du skulle behöva punga ut pengar för! Så om du är lycklig nog att ha stött på detta inlägg, jag ska visa dig ett par gratis sätt att ändra storlek på filmer snabbt och enkelt.

Handbromsen

Handbromsen är min all time favorit verktyg för att konvertera och koda video. I grund och botten, det kan ta så input ganska mycket varje videofil som du kan kasta på det och det ger dig två alternativ för utgång: MP4 och MKV. Du kan också välja från tre video-codecs för två video behållare: H. 264, MPEG-4 och MPEG-2.

I Handbromsen, du kan antingen välja en förinställning genom att klicka på Toggle Presets-knappen, vilket kommer att visa upp på höger sida. Om du inte är intresserad av någon av dessa poster, kan du lämna den i standard Normal under den Återkommande rubriken.

För att komma igång, klicka bara på Source – knappen och välj din video-fil. Du kan ändra destination, format och video-codec-enhet om du vill, men om du bara är intresserad av att ändra upplösningen för video, för att sedan lämna de värden ensam. Nu gå vidare och klicka på den Bild Inställningar – knappen längst upp.

Här kan du ändra bredden på video och det kommer automatiskt att justera höjden för att behålla proportionerna. Vid denna punkt, du behöver inte göra något annat än att klicka på Start – knappen. Om du vill konvertera flera videor filer på en gång, kan du klicka på Lägg till i Kö-knappen och sedan klicka på knappen Källa igen för att välja en annan video. Fortsätta att lägga till i kön och när du är klar klickar du på Start.

Du kommer att se förloppet av konvertering längst ner i programfönstret. Den tid kommer att bero på den ursprungliga storlek och kodning av din video.

VirtualDub

VirtualDub är en gratis video-och video programvara app. Det har inte många av de funktioner videoredigering som du skulle hitta i Adobe Premiere, men det är strömlinjeformad för att utföra linjära operationer på video mycket snabbt. Det har också batch-bearbetning för att behandla ett stort antal video-filer.

Du kan göra MASSOR av saker med VirtualDub, inklusive lägga till speciella effekter till dina videor som suddar, svarta och vita, vända, och mycket mer. Dock kommer vi endast att gå igenom hur du kan använda det för att ändra storlek på dina videoklipp. Det bör noteras att VirtualDub fungerar bäst på AVI-filer och kommer att kräva extra codecs är installerade för att kunna arbeta med andra typer av filer som AVCHD, MP4, etc.

Först ladda ner VirtualDub och packa upp den till en mapp på din hårddisk. VirtualDub inte kräver någon installation; det går helt enkelt direkt via en EXE! Det betyder att det inte röra runt med din registrering eller något annat i Windows.

En gång installerat, starta programmet genom att klicka på VirtualDub-ikonen. Du kommer att få en blank skärm med vissa kontroller över botten. Nu jag antar att du redan har din video som du skulle vilja ändra storlek, så för att komma igång, klicka på Filen och välja Öppna Video-fil.

Bläddra till den plats på din video och öppna den. Du kommer nu se din video visas två gånger i huvudfönstret. Detta beror på den vänstra anses originalet och den till höger är din “behandlad” eller förändrad version. När du använder ett filter till din video, rätt uppdateringar och du kan se båda på samma gång! Cool!

Just nu är de båda samma eftersom inget har gjorts. Ok, så nu när videon importeras, gå till Video och klicka på Filter.

Klicka på Lägg till – knappen längst till höger och scrolla ner tills du ser att ändra storlek.

Klicka på Ok och du kommer nu att föras till ändra storlek på filteralternativ. Låt dig inte skrämmas av den här skärmen om du aldrig har hört talas om de flesta av de saker som räknas upp, jag har inte heller! Vad du är intresserad av är den översta delen, där du väljer en ny storlek. Du kan välja en absolut storlek och typ som i manuellt om du vill, eller så kan du ange en storlek i förhållande till nuvarande storlek.

Gå vidare och välja hur du vill ändra storlek på din video. Om du vet att du vill att det ska vara 640×480, klicka sedan på Absoluta och typ som i dig själv, annars välja en Släkting. Jag gör mina 50% mindre. Det finns en massa andra alternativ som anges, till exempel att lägga till en ram, eller att ändra bildformat för den video, men du kan bara lämna det alla samma om du bara vill ändra storlek på. Klicka på Ok och sedan på Ok igen.

Du bör nu se din ursprungliga videon till vänster och din färdiga videon till höger, i mitt fall, en halv storlek!

Nu för att spara din nya storlek video, klicka på Filen och välj Spara Som AVI. Och det är det! Gå vidare och spela din video och du bör ha det i större eller mindre upplösning! Lätt som en plätt!

Freemake Video Converter

Jag skulle ha rekommenderat Freemake Video Converter över VirtualDub eftersom den accepterar så många olika video format som indata, men jag medvetet är en förteckning över det sista eftersom installationsprogrammet för programmet har en hel del junkware. Detta är inte skadlig kod eller spionprogram, men det är bara skräp som du inte vill ha på ditt system.

När du installerar programmet, måste du se till att du klickar på Anpassad Installation radio-knappen och välja att inte installera flera program. Det är också vilseledande, eftersom de avsiktligt gör att radio-knappen grå ut som om du kan inte klicka på den. Men när du klickar på den knappen, det blir aktiv, så låt dig inte luras.

Hur som helst, utanför att programmet fungerar bra och inte har några annonser, skadlig kod, spionprogram, etc. För att komma igång, klicka på den stora lägg till video-knappen för att välja video-fil du vill konvertera.

Du kommer att se video-belastning i huvud-fönstret, och på denna punkt kan du välja en av de många alternativen längst ned på sidan. Du kommer också att se en knapp till höger med en grön play-ikonen och vissa sax på det. Om du klickar på den, kan du göra några grundläggande videoredigering som ingår skärning och roterande video.

För att välja en ny storlek för din video, som du först måste välja ett alternativ som till Apple, för att MP4, WMV, AVI, etc. Om du klickar på MP4, till exempel, kommer du att få ett pop-up fönster med ett antal förinställda värden eller så kan du välja ett eget värde genom att klicka på Lägg till din preset.

Här kan du välja från några förinställda storlekar igen eller klicka på Anpassad och ange sedan din egen bredd och höjd. Du kan också justera bildfrekvensen, bitrate, som video-codec, ljud-kanaler och mer.

Jag gillar verkligen detta program, eftersom det har massor av alternativ som kommer att låta dig få din video på ganska mycket varje enhet som du kan tänka dig. Jag verkligen önskar bara att de inte försöker bunt som crapware tillsammans med installeraren! Du kan även skicka videoklipp direkt till YouTube, konvertera det till HTML5-kompatibla format, konvertera den till Xbox och Playstation-format och även bränna till DVD eller Blu-ray-skivor direkt från programmet. Om du är en Apple-användare, du kommer att älska att Apple alternativ, som låter dig välja exakt den enhet som du vill att videon ska spelas på.

Så de är ett par bra alternativ för att få ditt videoklipp i en storlek och upplösning som din dator, enhet eller online-tjänsten kan hantera. I sammanfattning, Handbroms fungerar bäst för att konvertera till Apple vänliga enheter, VirtualDub kan arbeta för en fil, men du kommer att behöva installera codecs för vissa filformat och Freemake fungerar för allt, men du måste se till att undvika junkware när du installerar det. Om du har några frågor, skicka en kommentar. Njut!