Hur Öppna Filer i Windows med Olika Filändelser

0
434

Jag har alltid velat skriva en resurs artikel om hur man kan öppna filer med olika filändelser som .wps .prn .mpp, .mdi, .rar, .psd, .pps .sitta, .nrg och mycket mer! Jag har kommit över den här frågan själv många gånger, oftast på grund av att någon skickade mig en fil och jag har ingen aning om vilket program öppnar det!

Så om du stöter på en fil med ett märkligt tillägg som du aldrig har sett förut, det finns ett par sätt som du kan identifiera vilket program öppnar filen. Jag kommer också att gå igenom några av de vanligaste filtyperna som människor behöver för att öppna, men om det inte finns i min lista, kontrollera online-sökning webbplatser som låter dig söka efter filen tillägg.

Online File Extension Lookup

Det enklaste sättet att bestämma programmet som är associerat med filtypen är att använda en online-databas med filändelser. Det finns ett par platser med tusentals poster, så om någon gjort sina egna file extension, bör du kunna hitta den.

FileInfo

Min favorit plats för att få information om filer är FileInfo eftersom det har en enorm databas plus att det blev en mycket ren och väl organiserade plats. Skriv bara din anknytning till file extension sökrutan för att komma igång. Jag sökte för .NRG och fick följande resultat:

Längst upp kan man se att det är en Nero CD – /DVD-Image-filen och du får en kort beskrivning av exakt vad filen kan vara. Även på den här webbplatsen ger du verkligen användbar info ibland som i detta fall, där det står att du kan konvertera NRG filer till standard ISO-filer med hjälp av ett program som heter Nrg2Iso.

Det bästa är dock det faktum att den berättar för dig vilka program kan öppna filer med det tillägg på Mac, Windows och Linux. Detta är oftast vad folk är ute efter att göra när de söker efter en fil med filtillägget, så FileInfo som sätter info front och center.

FileExt

Jag är inte ett stort fan av FileExt eftersom det är massor av annonser som blandas med innehållet för att försöka förvirra dig så att du installerar programvara för att snabba upp din dator eller söka efter fel i registret. Bara undvika alla dessa länkar. Att söka efter en fil förlängning, bara använda Google Custom search rutan längst upp på sidan.

På toppen ska du se den file extension och även vilken typ av fil. Detta är viktigt eftersom det kommer att berätta vilken typ av fil förlängning är associerad med. I exemplet ovan .NRG är en CD-image-filen skapas av Nero-program. Hoppa över den blå sektioner som är annonser och det kommer att ge dig ett kort stycke med mer information om de program som används för att skapa dessa filer.

FileExt ger inte mycket mer info än det, så det är därför jag noterade det andra. Som visas ovan, flera olika program kan öppna NRG-fil och FileExt spelar ingen aning om att du i detta faktum.

Hur man Öppnar Dat-Filer

DAT-filer som är så vanliga i e-postmeddelanden som jag skrev ett helt inlägg bara om att öppna .DAT-filer. DAT-filer inte nödvändigtvis är från ett program och det är därför det är lite svårt att tyda det bästa sättet att öppna dem.

Hur man Öppnar ODT Filen

Jag har fått en ODT filen flera gånger medan på kontoret eftersom det är ett textdokument som skapats med hjälp av en av de gratis open source-ordbehandlare som StarOffice och OpenOffice. Tack och lov, detta är en riktigt lätt, eftersom du kan öppna den direkt i Microsoft Word om du har det installerat.

På en Mac, du kan öppna den i Textredigeraren, som ingår i OS X. Om du inte har Office installerat på en DATOR, kan du också använda LibreOffice, Lotus Notes eller WordPerfect för att öppna dokumentet.

Hur man Öppnar en RAR-fil

Jag vet inte varför människor använder RAR för att komprimera filer, men de gör det, särskilt om du försöker hämta något från torrent-sajter. Hur som helst, du behöver inte köpa något program som WinRAR eller något liknande eftersom det finns gratis program som kan öppna RAR-filer bara bra.

7-Zip är min favorit fil archiver och kommer att öppna och extrahera RAR-filer, bara bra. Om du har en lösenordsskyddade RAR-fil, du kan läsa mitt tidigare inlägg om sprickbildning lösenordsskyddade RAR-filer.

Hur man Öppnar PRN-fil

En PRN-fil är vad du i slutändan får när du checkar in “Skriv till fil” alternativet från Windows. Det är en speciell fil som innehåller utskriftsjobb i ett format som kan förstås av skrivaren, till exempel vad som ska skrivas ut, fack, pappersstorlek, etc. Normalt, när du skriver ut denna fil skapas öppet i bakgrunden innan den skickas till skrivaren.

Eftersom PRN-fil är faktiskt instruktionsuppsättning för skrivaren, den kommer att innehålla massor av extra sopor data som du inte förstår. Det är nästan omöjligt att öppna det i Word, Anteckningar, etc om du försöker. Du kan emellertid använda en PostScript-viewer som GSView för att visa filen korrekt. Normalt, men om någon hade för avsikt att skicka filen till din elektroniskt, skulle du vill att de ska skriva ut till en PDF-writer, etc som “Skriv till fil” alternativet är inte avsedda för människor att läsa!

Hur man Öppnar MPP fil

En MPP-fil är den fil för Microsoft Project – filer. Ibland oavsiktligt skicka den här filen tänka att alla har Microsoft Project, installerade på sina datorer! Tyvärr är vi alla gör nu att arbeta på platser som kan ha råd att typ av lyx. Hursomhelst, det finns ett par gratis och kommersiella program som du kan använda för att öppna en MPP-fil.

Kolla in denna lista över fria betalt/apps för att öppna Microsoft Projekt filer.

Hur man Öppnar PSF fil

PSF file extension kan vara en av flera olika typer av filer. Om du måste öppna en PSF-filen, det är mer sannolikt än inte att ett Photoshop för korrekturinställningar fil eller en Fotostudio Grafiska. Det kan också vara från Microsoft Picture It! programvaran som skapar bildspel av bilder.

Det första sättet att prova en öppen skulle det vara att ladda ner Bilden! viewer-programvaran eller försöka att använda Adobe Photoshop. Om du inte har Photoshop kan du prova en gratis photo viewer som XnView.

Om det inte fungerar, prova byta namn på filen till förlängning .JPG istället för .PSF och öppna den sedan. En del människor har sagt att den här metoden fungerar för att öppna POLYESTERSTAPELFIBRER filer.

Dessutom kan det vara en PhotoStudio-fil från Adobe, som du kan få här. Att det förhoppningsvis ska få din fil öppna! Du kommer att behöva ladda ner testversionen eftersom det inte är gratis.

Hur man Öppnar MDI fil

MDI står för Microsoft Document Imaging och är oftast skapade av Microsoft Office Document Image Writer när du går för att skriva ut filer från Office. Detta är i grunden bra för utskrift av dokument i elektroniskt format som du sedan kan skicka till någon annan för visning.

Ibland kan Windows inte kommer att öppna en fil av denna typ även om du har Office installerat på din dator, speciellt om det är Office 2007 för Microsoft Office Document Imaging är inte installerat som standard.

Du kan installera det genom att följa dessa steg:

  1. Gå till Kontrollpanelen och välj Avinstallera ett program länken under Program – sektionen.
  2. Klicka på Microsoft Office 2007
  3. Klicka på Förändring mot den övre delen av fönstret
  4. Välj Lägg till eller ta Bort Funktioner
  5. Expandera Office-Verktyg
  6. Klicka på den nedrullningsbara listan för Microsoft Office Document Imaging och välj Kör allt från Datorn
  7. Klicka på Fortsätt och sedan på Stäng.

Du bör nu kunna öppna MDI-filer med Office 2007, Windows XP eller Windows Vista.

Hur man Öppnar VSD-fil

En fil med en VSD-filtillägg är en Microsoft Visio-ritning. För att visa ritningen, du måste ha Microsoft Visio installerat på din dator. Om du inte, det finns flera gratis Visio tittare som är tillgängliga gratis.

Visio Viewer 2010

Visio Viewer 2013

Med Visio viewer 2010, bör du kunna visa Visio-dokument som har skapats i Visio 5, 2000, 2002, 2003, 2007, och 2010!

Hur man Öppnar PUB-fil

En fil med en .PUB extension är en annan patentskyddad Microsoft-format, denna gång från Microsoft Publisher! Lyckligtvis, om du inte har Publisher installerat på din dator (självklart annars skulle du inte vara på denna webbplats), sedan kan du prova att konvertera filen till ett annat format, till exempel PDF, etc.

Kolla in Zamzar.com en cool och gratis webbplats som konverterar flera olika filformat, bland annat PUB i PDF-format. Tyvärr, det finns inga tittare, plugins, eller något annat för visning av Microsoft Publisher-filer, så du måste konvertera den till PDF eller tala om för personen att spara det som en annan filtyp.

Det finns många andra typer av filer som jag inte nämnt här, så kolla in de webbplatser som nämns ovan för mer info om dem. Om du har några frågor, skicka en kommentar. Njut!