Het Formaat van een Video of het Wijzigen van de Resolutie

0
756

Er zijn een heleboel redenen waarom het nodig is om het formaat van een video in deze post ga ik noem een paar van de freeware applicatie die u zal helpen gemakkelijk veranderen van de resolutie van de video ‘ s. Als u één van die 1080p 60 fps, HD-videocamera ‘ s, u begrijpt de noodzaak voor een aantal ernstige bekering. Met de introductie van 4K camcorders op de markt, je hebt een beest van een PC samen met een 4K monitor om nog een kans te hebben op het spelen van hoge kwaliteit

Er zijn op dit moment geen standaard gereedschappen ingebouwd in Windows die je kunt gebruiken om het formaat van video ‘ s. U kunt Windows Movie Maker gebruiken om video ‘ s bewerken en toevoegen van overgangen, etc, maar niet de daadwerkelijke video resolutie.

Als u een zoekopdracht voor het FORMAAT van VIDEO ‘ s in Google, krijg je een lijst van een aantal commerciële toepassingen die u zou hebben om de dop van geld voor! Dus als je geluk hebt genoeg te hebben over dit bericht, laat ik je een paar gratis manieren om de grootte van video ‘ s snel en gemakkelijk.

Handrem

HandBrake is mijn all time favoriete hulpprogramma voor het converteren en coderen van video ‘ s. In principe kan nemen als input voor vrijwel elk video bestand dat u kunt bij het werpen en het geeft u twee opties voor uitvoer: MP4 en MKV. U kunt ook kiezen uit drie video-codecs voor de twee video containers: H. 264, MPEG-4 en MPEG-2.

In HandBrake, u kunt een instelling kiezen door te klikken op de Toggle Presets-toets, die verschijnen aan de rechterkant. Als u niet geïnteresseerd bent in de items, kunt u op de standaard Normale kader van de Reguliere post.

Om te beginnen, klikt u op de Source – knop en kies het video bestand. U kunt de bestemming wijzigen, formaat en video codec als je wilt, maar als je alleen geïnteresseerd in het veranderen van de resolutie van de video, laat dan de waarden alleen. Nu ga je gang en klik op de Beeld-Instellingen – knop aan de bovenkant.

Hier kunt u de breedte van de video en het automatisch aanpassen van de hoogte te houden van de aspect ratio. Op dit punt hoeft u niets te doen anders dan klik je op de Start knop. Als u wilt converteren naar meerdere video-bestanden in een keer, kunt u op de Add to Queue-knop en klik vervolgens op de knop van de Bron opnieuw te kiezen voor een andere video. Blijven toevoegen aan de wachtrij en wanneer u klaar bent klikt u op Start.

U ziet de voortgang van de conversie op de onderkant van het programmavenster. De hoeveelheid tijd is afhankelijk van de oorspronkelijke grootte en de codering van uw video.

VirtualDub

VirtualDub is een gratis video-opname en video processing software app. Het hoeft niet veel van de video-editing-functies die u zou vinden in Adobe Premiere, maar het is gestroomlijnd voor het uitvoeren van lineaire operaties op video heel snel. Het heeft ook batch-processing mogelijkheden voor de verwerking van een groot aantal video bestanden.

U kunt een TON van de spullen met VirtualDub, met inbegrip van het toevoegen van speciale effecten aan uw video ‘ s, zoals vervaging, zwart en wit, flippen, en nog veel meer. Echter, wij zullen alleen te gaan over hoe je het kunt gebruiken om het formaat van uw video ‘ s. Opgemerkt moet worden dat Dit het beste werkt op AVI-bestanden en vereisen extra codecs geïnstalleerd om te kunnen werken met andere typen bestanden, zoals AVCHD, MP4, etc.

Eerste download VirtualDub en pak het uit naar een map op uw harde schijf. VirtualDub is geen installatie vereist; het draait rechtstreeks via een EXE! Dat betekent dat het niet knoeien met uw register of iets anders in Windows.

Eenmaal geïnstalleerd, start het programma door te klikken op de VirtualDub pictogram. Krijg je een leeg scherm met een aantal controles over de bodem. Nu ben ik ervan uitgaande dat u al uw video die u wilt verkleinen, dus aan de slag te gaan, klik op Bestand en kies Open Video file.

Blader naar de locatie van uw video en open het. U ziet nu uw video twee keer weergegeven in het hoofdvenster. Dit is omdat de linker is beschouwd als de oorspronkelijke en de rechter is uw “verwerkt” of gewijzigde versie. Wanneer u een filter toepassen op de video, de juiste updates en kunt u kijken naar beide tegelijk! Cool!

Nu zijn ze beide hetzelfde, omdat er niets mee gedaan. Ok, dus nu dat de video wordt geïmporteerd, ga naar Video en klik op Filters.

Klik op de Toevoegen knop aan de rechterkant en scroll naar beneden tot je ziet het formaat.

Klik op Ok en u zult nu worden voorgelegd aan de resize filter opties. Laat je niet intimideren door dit scherm als je nog nooit gehoord van de meeste van de dingen vermeld, ik ook niet! Wat u geïnteresseerd bent in de top sectie waar u een nieuwe grootte. U kunt kiezen voor een absolute formaat en het type dat in handmatig als u wilt, of u kunt een grootte in vergelijking met de huidige grootte.

Ga je gang en kies hoe u wilt om het formaat van uw video. Als u weet dat u wilt 640×480, klik dan op Absolute en het type dat in jezelf, anders kiezen Relatief. Ik ben het maken van de mijne 50% kleiner. Er zijn een heleboel andere opties, zoals het toevoegen van een frame, of het wijzigen van de beeldverhouding van de video, maar je kunt gewoon laat dat allemaal het zelfde als je gewoon wilt om de grootte te wijzigen. Klik op Ok en nogmaals op Ok.

U ziet nu uw originele video op de links en je verwerkt de video aan de rechterkant, in mijn geval, de helft van de grootte!

Nu opslaan van uw nieuwe en veranderde video, klik op Bestand en kies Opslaan Als AVI. En dat is het! Ga je gang en speel je video en je moet het in de kleinere of grotere resolutie! Zo simpel is het!

Freemake Video Converter

Ik zou hebben aanbevolen Freemake Video Converter over VirtualDub want het accepteert zo veel verschillende video-indelingen als input, maar heb ik met opzet ben notering het laatste, omdat het installatieprogramma voor het programma heeft een veel junkware. Dit is geen malware of spyware, maar het is gewoon troep die je niet wilt op uw systeem.

Wanneer u het programma installeert, moet u ervoor zorgen dat u op de Aangepaste Installatie radio-knop en kies niet voor het installeren van verschillende programma ‘ s. Het is ook misleidend, omdat ze met opzet maken de radio-knop is grijs als je kon niet op klikken. Echter, wanneer u klikt op de radio knop, wordt actief is, dus niet voor de gek houden.

Maar goed, buiten dat, het programma werkt prima en heeft geen advertenties, malware, spyware, enz. Om te beginnen, klik op de grote video toevoegen knop om te kiezen van de video-bestand dat u wilt converteren.

U ziet de video te laden in het hoofdvenster en op dit punt kunt u kiezen voor één van de vele opties naar beneden op de bodem. Je ziet ook een knop aan de rechterkant met een groen pictogram afspelen en een schaar. Als u daar op klikt, kunt u enkele eenvoudige video-editing dat geldt ook voor snijden en draaien van de video.

Om te kiezen voor een nieuw formaat voor uw video, zult u eerst om een optie te kiezen, zoals Apple, naar MP4, WMV, AVI, enz. Als u klikt op MP4, bijvoorbeeld, krijgt u een pop-up venster met een aantal vooraf ingestelde waarden of u kunt een aangepaste waarde door te klikken op Voeg uw preset.

Hier kunt u kiezen uit een aantal standaard maten weer of klik op Aangepast en vervolgens voer je zelf de breedte en de hoogte. U kunt ook het frame rate, bitrate, video codec, audio kanalen en meer.

Ik hou echt van dit programma, omdat het heeft een ton van de opties waarmee u uw video op vrijwel elk apparaat dat je maar kunt bedenken. Ik eigenlijk alleen maar wil ze niet proberen te bundelen die crapware samen met de installateur! U kunt ook u de video rechtstreeks naar YouTube, converteren naar HTML5-compatibel formaat, converteren naar Xbox-en Playstation-formaat en zelfs te branden op DVD of Blu-ray disc rechts van het programma. Als je een Apple gebruiker bent, zult u het Apple-optie, waarmee je de exacte apparaat dat u wilt dat de video om te worden afgespeeld op.

Dat zijn dus een paar goede opties voor het krijgen van uw video in een formaat en de resolutie die door uw computer, apparaat of online service kan omgaan. In het kort, Handrem werkt het beste voor het converteren naar Apple-vriendelijke apparaten, VirtualDub kan werken voor een bestand, maar u zult moeten installeren van de codecs voor bepaalde bestandsindelingen en Freemake werkt voor alles, maar je moet ervoor zorgen om te voorkomen dat de junkware bij het installeren. Als u vragen heeft, een reactie te geven. Genieten!