De armen en de politicus: Een status symbool in

0
120

Foto voor representatieve doeleinden. (foto bestand)

De dood van een acht-jarige jongen tijdens een feestelijke afvuren na blok pramukh polls in Kairana-Shamli, schudde veel, maar kwam niet als een verrassing. Incidenten van feestelijke vuren zijn vrij algemeen in en sommige van hen doen draaien fatale.

In Uttar Pradesh is de meest gestelde vraag die op de poort van een minister van huis is, laat uw vuurwapens bij de gate. Dit is routinematig gedaan alsof het een gangbare praktijk om te dragen van vuurwapens in. Vuurwapens zijn een vast onderdeel geworden van MAXIMAAL ondanks standing orders die ban van hun publieke vertoning of feestelijke afvuren. Dergelijke incidenten doen zich voordoen en de politie zelden optreedt tegen overtreders hoewel er zijn voorzieningen voor annulering van vuurwapens’ licenties en tot het indienen van een zaak tegen de verdachte.

Een senior minister in Akhilesh Yadav kabinet Ramgovind Choudhary echter de harde werkelijkheid. “De trend begon als criminelen kregen kaartjes en waren direct betrokken bij de politiek. We herinner me nog als dacoit Tehseeldar Singh was geprepareerd door BJP tegen Mulayam Singh Yadav,” zegt hij.

Eerder, politieke partijen gehouden criminelen op afstand. Maar nu een leider van de slagkracht wordt gemeten in het aantal geweren die hem vergezellen. Nu politici begeleid door mannen met geweren hebben een gemeenschappelijk gezicht. Politici met een pistool zwaaien supporters zijn in een kwestie van trots op een functie.

De trend ingevoerd in de steden. De meeste van de Suv ‘ s in de steden hebben twee dingen gemeen: een politieke partij vlag en gewapende supporter. Een hoge ambtenaar in de eerste minister van het secretariaat toevertrouwd dat een jonge leider een aanvraag ingediend voor de straf van een schutter voor zijn veiligheid. Zijn zaak was dat hij het was het begin van zijn politieke carrière en zonder gunners zou niemand neemt hem serieus neemt in zijn kiesdistrict. Dus, gewapende mannen zijn uitgegroeid tot een status symbool.

Tijdens de processie, met inbegrip van politieke, religieuze of huwelijken, mensen aarzel niet om te dragen van vuurwapens en willekeurig schieten. De tragedie in Kairana is de uitkomst van deze cultuur.