Hoe het verbranden van afval in afval stortplaatsen zijn schadelijk voor de gezondheid

0
209

Deonar vuilnis stortplaats.

Waarom het beheer van afvalstoffen efficiënt moet onmiddellijk antwoorden en duurzame oplossingen, blijkt uit de brand in Mumbai Deonar dumping grond dat duurde bijna 10 dagen te worden gecontroleerd. Dagen na de brand, de rook golvend vanaf de heuvels van de prullenbak is een gevaar voor de gezondheid met de civic lichaam afsluiten van 74 scholen en de Out Patient Department van verschillende overheids-en particuliere apotheken getuige van een stijging in het aantal patiënten die lijden aan een irritatie van de keel-en andere respiratoire problemen.

Afval gedumpt hier wordt vaak gemengd afval – papier, plastic containers, flessen, blikjes en soms elektronische goederen. Bovendien, wanneer het zich ophoopt met biologisch afbreekbare afvalstoffen uit het voedsel, dode dieren, bouw puin en zelfs industrieel afval, dan is het zeker een ernstig probleem voor de volksgezondheid.

Het branden van zelfs kleine hoeveelheden plastic en rubber releases chemische stoffen die onveilig zijn, onthult Dr. Hemant Purohit, Adjunct-Directeur van de Nationale Milieu Engineering Research Institute (NEERI). Open verbranding is een inefficiënte verbranding proces dat releases van grote hoeveelheden lucht verontreinigende stoffen en essen en een dichte, zwarte of witte rook, de wetenschapper verklaard.

De lucht verontreinigende stoffen vrijkomen is afhankelijk van het materiaal gebrand en de omstandigheden van de brand. De rook kan zijn aldehyden, zuren, stikstofoxiden, zwaveloxiden, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (Pak ‘ s), dioxines, furanen, andere organische stoffen en verdampte zware metalen. Bijvoorbeeld, behandeld hout afvalstoffen kan loslaten arseen, PVC kunststoffen kunnen vrijkomen van waterstof chloride, hout beschilderd met loodhoudende verf kan lood en dergelijke, voegt Pradeep Mulay, oprichter van PASSCO Environmental Solutions Limited.

De as van het afval kan worden verontreinigd met giftige stoffen zoals dioxines en furanen, PAH ‘ s, zware metalen en andere potentieel kankerverwekkende stoffen. Sommige van de as zal worden meegesleept in de sfeer met de rook pluim, terwijl de rest blijft achter, nadat het vuur is gedoofd. De luchtkwaliteit is sterk beïnvloed en schadelijke stoffen zoals fijnstof PM 10 en PM-2.5 blijven hangen in de lucht. Het inademen van fijnstof 2.5 (zeer fijn stof) zijn nog gevaarlijker dan 10 UUR als ze direct in de longen komt, NEERI wetenschappers uitgelegd.

Het grootste risico voor de gezondheid van de open verbranding van afval, bij een afval grond is voor degenen die het dichtst bij de brand, die kan het inademen van de rook.

Andere personen on-site en off-site kan ook worden beïnvloed, afhankelijk van factoren, zoals de afstand tot het vuur, de blootstellingsduur, de hoeveelheid en de aard van het materiaal gebrand, individuele gevoeligheid, punten Dr Dilip Sarda, voormalig President van de Indiase Medical Association (IMA), Maharashtra.

De stoffen zijn allemaal giftig zijn voor de mens, afhankelijk van hun concentratie en kan leiden tot irritatie van de ogen, huid en luchtwegen. Sommige zijn kankerverwekkend. Personen met ademhalingsproblemen zoals astma of allergieën kunnen nog meer gevoelig voor de rook, legde hij uit.

In Maharashtra Pollution Control Board (MPCB) adjunct-secretaris van de (technische) P K Mirashe zei dat de belangrijkste problemen met de open verbranding van afval, bij afvalverwerking gronden zijn in verband met de mogelijke effecten van de menselijke gezondheid en het milieu en een aantal ongebruikelijke problemen. `We hebben richtlijnen gegeven aan de gemeentelijke organen in de richting van een effectieve controle. Het is belangrijk als de rook van afval grond brand kan het zicht op de lokale wegen. Dit heeft de potentie om de oorzaak van een verkeersongeval,’ wees hij.