Hvordan du kan dele Din Laptop eller PC-Skjerm/Monitor i Windows

0
9722

Her er en rask veiledning for alle som ønsker å dele sin datamaskin skjermen i to, slik at de kan vise to apper side-ved-side. Jeg vil også snakke om hvordan du kan dele opp skjermen over to skjermer og dele dine bakgrunnsbilder slik at du kan ha en annen bakgrunn på hver skjerm.

Det første hvordan er egentlig bare nyttig hvis du har en widescreen-skjermen. Ellers, å splitte en vanlig monitor vil ikke være nok fast eiendom for de to programmene. Imidlertid, hvis du har en 15″, 17″ eller høyere widescreen-skjerm, kan du enkelt dele én enkelt skjerm. Og den beste delen for å dele på en monitor er at du trenger ikke noen programvare-applikasjonen, kan du gjøre det gratis ved hjelp av den innebygde muligheter i Windows. I denne artikkelen vil jeg vise deg prosessen i Windows XP og Windows 7, sistnevnte er den samme som Windows 8.

Delt Skjerm for Windows XP

Så for å dele skjermen ned midt-enten horisontalt eller vertikalt, må du først åpne to programmer, la oss si Word og Excel. Nå kan du klikke på en av fanene på Oppgavelinjen i Windows, og deretter trykker du og holder nede CTRL – tasten på tastaturet. Mens du holder nede CTRL – tasten, klikk på kategorien annet i Oppgavelinjen. De skal både være valgt nå (de skal ha en mørkere bakgrunn enn de andre kategoriene).

Nå som begge programmene er valgt i Oppgavelinjen, høyreklikk på ett og velge Fliser Vertikalt fra valg.

Og viola! Du skal nå ha Ord på en side av skjermen og Excel på den andre siden! Hvis du vil ha dem i liggende visning stedet for stående visning, velger du Fliser Horisontalt.

Du kan også dele din skjerm på tre måter eller mer ved ganske enkelt å velge flere programmer på Oppgavelinjen! Ganske enkelt! Så det er det som er involvert til å dele opp skjermen hvis du har én skjerm. Hvis du har mer enn én skjerm, vil du ikke være i stand til å splitte programmer på den andre skjermen du bruker Windows XP eller Windows 7. Begge operativsystemer som støtter flere skjermer, men de rett og slett utvide dagens desktop ut til ekstra skjermer.

Dette betyr at du kun har ett oppgavelinjen, og du kan dra og slippe programmer til andre skjermer, men ikke splitte dem ved hjelp av metoden beskrevet ovenfor. I Windows 8.1, hver skjerm kan ha sin egen skrivebordet, og du kan dele flere programmer over flere skjermer.

Delt Skjerm I Windows 7/Windows 8

I Windows 7 og Windows 8, kan du ikke lenger trenger å følge med Windows XP fremgangsmåten for å dele windows fordi det er en ny funksjon som kalles Blunk. Ved hjelp av Fest, kan du bare dra vinduer rundt skjermen og de vil “snap” i stedet. Dra en windows-helt til venstre, høyre eller til toppen, og du vil se plutselig denne gjennomsiktige rammen vises på skjermen.

Som du kan se, vindu vil ta opp halve skjermen på venstre side fordi jeg dratt vinduet lengst til venstre side av skjermen. Nå er alt jeg har å gjøre er å ta et annet vindu og drar den helt til høyre og den vil automatisk fylle opp den høyre halvdel av skjermen. Du har nettopp delt skjerm i Windows 7/Windows 8!

Hvis du kjører Windows 7 med flere skjermer, kan du bruke dette for å dra teknikk for å split-programmer på flere skjermer også. I Windows 8, kan du gjøre det samme, men at du faktisk har en egen oppgavelinje for hver skjerm.

Delt Skjerm i Windows-10

Hvis du bruker Windows-10, det er et par av store forbedringer til snap funksjon som gjør administrere flere vinduer enda enklere. Sørg for å lese innlegget mitt på Windows-10 vinduet snap funksjoner. Disse inkluderer Snap Assist og 2×2 rutenettvisning.

Samme innlegg nevner også to freeware programmer som du kan bruke til å dele opp skjermen i Windows.

Apper Fra Tredjeparter

Hvis du har mer enn én skjerm, kan du følge samme prosedyre som vist ovenfor for hver skjerm. På den måten, ville du ha fire programmer fordelt over to skjermer. Nå hvis du er litt lat som meg, og du ville heller rett og slett bare klikke på en knapp for å dele skjermen din, så kan du kjøpe et kult lite program som heter SplitView for $39.

SplitView i utgangspunktet gjør en GUI grensesnitt for denne innebygde Windows-funksjon ved å legge til knapper til hvert enkelt vindu som du må åpne for å flytte den til venstre eller til høyre.

Du klikker på pil venstre-og at programmet blir delt til venstre, og det samme for pilen til høyre. Du kan også konfigurere hurtigtaster for å gjøre det enda enklere.

Sannsynligvis bare verdt $39 hvis du virkelig split-programmer hele tiden på kontoret eller hjemme. Ellers bare gjøre det selv ved enten å klikke og dra! Eventuelle spørsmål, post en kommentar!