Hoe Open MDI-Bestanden

0
2585

Een MDI-bestand, wat staat voor Microsoft Document Imaging, is een eigen Microsoft afbeelding-formaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van afbeeldingen van gescande documenten die zijn gemaakt door de Microsoft Office Document Imaging (MODI) programma. Het programma werd meegeleverd met Office XP, Office 2003 en Office 2007. Het werd stopgezet in Office 2010 en hoger. Het is in feite vervangen door de service Windows Faxen en Scannen.

Hoewel MODI niet meegeleverd met Office 2010, het kan nog steeds worden geïnstalleerd met Office 2010 in een paar verschillende manieren die ik zal uitleggen verder in het artikel.

Als u een van de versies van Office zijn geïnstalleerd dat zijn MODI, de eenvoudigste manier om een nieuwe MDI-bestand is gewoon MODI installeren en openen van het bestand. Als u Office 2010, kunt u ofwel MODI installeren of het gebruik van tools van derden te bekijken of te converteren van het MDI-bestand.

Het is ook vermeldenswaard dat als u Microsoft OneNote op uw computer is geïnstalleerd, kunt u deze gebruiken om het te openen in MDI-bestanden zonder dat je hoeft te installeren MODI. OneNote kan ook OCR, dus als u MODI voor OCR, u kunt nu gebruik OneNote voor in de plaats.

MODI installeren in Office XP, 2003, 2007

Aan MODI installeren, gaat u naar het Configuratiescherm en klik op Toevoegen/Verwijderen van Programma ‘ s of een programma Verwijderen als u het gebruik van Vista. Als u Windows 7 of hoger, klik je op Programma ‘ s en Functies.

Naast scroll naar beneden naar Microsoft Office Professional, Standaard, enz.) en klik er op. Nu ga je gang en klik op de Wijzigen knop.

Zorg ervoor dat Functies Toevoegen/Verwijderen is geselecteerd en klik vervolgens op Doorgaan.

Nu vouw Office-hulpprogramma ‘ s, klik op het drop-down menu naast Microsoft Office Document Imaging en selecteer Alle onderdelen Uitvoeren Vanaf Mijn Computer.

Dit zal MODI installeren en je kunt het nu gebruiken voor het scannen, uitzicht, annoteren en OCR-documenten. Je kunt open de BMP-bestand en vervolgens opslaan in een andere indeling, zoals TIFF gebruik van MODI.

MODI installeren met Office 2010

Als u Office 2010 hebt geïnstalleerd, kunt u nog steeds MODI installeren, maar je moet gebruik maken van oudere media in om te installeren. De eerste manier is om gewoon downloaden van een gratis download van Microsoft genaamd SharePoint Designer 2007. Het is een gratis te downloaden en wordt geleverd met MODI. Als je gaat om het te installeren, maar u deselecteer alles, behalve voor Microsoft Office Document Imaging, zoals hieronder weergegeven.

De andere manier om de MODI installeren met Office 2010 is het gebruik van oudere Office 2007-media. Als u uw handen op een Office 2007-DVD, dan kan het installeren, kies Aanpassen en doe hetzelfde als hierboven weergegeven.

Zetten MDI om TIFF of PDF

Als u wilt converteren van het MDI-bestand naar een ander formaat zoals TIFF of PDF, je hoeft niet per se te gebruiken MODI. Microsoft heeft een gratis tool genaamd het MDI naar TIFF Converter is een eenvoudig commando regel gereedschap.

Als u het downloaden en te installeren, opent u een opdrachtprompt en ga naar de installatie map door het intypen van het volgende commando in:

cd %ProgramFiles(x86)%modiconv

Eenmaal daar, kunt u het type in mdi2tif – helpen om te zien hoe het programma te gebruiken. Ik stel gewoon uw MDI-bestanden en het maken van kopieën in het C:Program Files(x86)modiconv map voordat u het hulpprogramma gebruikt. Als u dit doet, zal het de opdracht die u hebt om te typen heel eenvoudig.

mdi2tif.exe -bron bestandsnaam.mdi

Het bovenstaande commando maakt gebruik van de source – parameter en geeft de naam van het bestand. Als je het niet toevoegen van meer parameters, zal het er voor de bestandsnaam.mdi in de modiconv map zetten en de uitvoer van het bestand in dezelfde directory. Er zijn nog andere parameters die u kunt gebruiken, maar de enigen die van belang zijn dest en submappen.

Als u een bos van MDI-bestand om te zetten, dan wilt u misschien gebruik maken van een iets langere opdracht, zoals deze:

mdi2tif.exe -bron c:mdifiles -dest c:output -submappen

Als je niet van de opdrachtregel, kunt u gebruik maken van een third-party programma voor het converteren van het MDI naar TIFF voor u. Gratis MDI Image Viewer is een klein freeware programma waarmee je MDI-bestanden en deze opslaan in andere indelingen. Download, installeren en uitvoeren van het programma. Open een MDI-bestand en klik op BestandOpslaan Als. Kies TIFF van de opties.

Als u niet wilt geen software te installeren op uw computer, dan kunt u gebruik maken van een gratis online dienst genaamd Zamzar te zetten MDI naar PDF -, TIFF-en vele andere formaten. Zamzar is een geweldige online tool voor het converteren tussen verschillende formaten.

Dus die zijn in principe alle van de opties voor het openen, bekijken en converteren van MDI-bestanden. Helaas is er geen online tool die laat je gewoon bekijken MDI-bestanden direct in de browser. Je download het bekijken van een programma of het converteren van het MDI-bestand naar een ander formaat. Als u vragen hebt, voel je vrij om een reactie te plaatsen. Genieten!