Vad är Google Toolbar Notifier och Hur man kan Bli av med Det

0
317

Google Verktygsfält är den enda verktygsfältet jag använder Firefox och Internet Explorer eftersom det har några användbara funktioner som jag använder regelbundet och håller mig uppkopplad till mitt Google-konto. Men, jag brukar inte gilla program som leker värdelös tjänst som jag inte behöver.

En av de processer som kommer med äldre versioner av Google Toolbar GoogleToolbarNotifier.exe. Det är en Windows-tjänst som körs hela tiden för att se till att Google är din standard sökmotor! Nu är jag personligen inte tror att det är nödvändigt att ha en Windows-tjänst för att bara se till min söktjänstleverantör som används som standard förblir den samma. Jag tror inte att jag NÅGONSIN har haft för att manuellt ändra det tillbaka till Google.

För att vara rättvis, anledningen till att de gjorde detta var på grund av skadlig kod som skulle kapa din webbläsare och ändra sökmotor till vissa spionprogram-angripna sökmotor. Men det är en onödig service.

Tack och lov, Google insett detta och inte längre har denna extra service när du installerar verktygsfält för IE och Firefox. I stället finns det ett alternativ som heter Använda Google som min standard sökmotor, som kontrolleras endast när du öppnar Chrome.

Nu skulle jag brukar säga till folk att stänga av startprogram med hjälp av MSCONFIG, men konstigt nog, Google Toolbar Notifier fortsätter att komma tillbaka även om jag avmarkera det i MSCONFIG. Så hur kan man förhindra tjänsten från att starta upp?

Steg 1: Öppna Internet Explorer eller Firefox och klicka på Inställningar – knappen längst till höger i Google Verktygsfält. Klicka sedan på Alternativ.

Steg 2: Klicka på Mer – fliken och sedan avmarkera rutan som säger “Ange och hålla inställningarna för sök på Google” under “Inställningar för Sökning Anmälaren och Bläddra med Namn” som rubrik.

Klicka på OK och starta om webbläsaren. Nu kan du öppna fliken Processer i aktivitetshanteraren och du bör inte längre se GoogleToolbarNotifier.exe process som körs.

I nyare versioner, även om Google Toolbar Notifier inte körs som en separat process, den finns fortfarande i mapp-strukturen när du har installerat verktygsfältet. Om du går till C:Program Files (x86)Google, du kommer att fortfarande se den mapp där. Om du försöker att ta bort det medan IE eller Firefox är öppen, kommer det inte låta dig ta bort den eftersom den är i bruk. Detta är varför jag känner att Google kan helt enkelt vara att köra toolbar notifier process i en annan process.

Men om du stänger IE/Firefox, kan du ta bort GoogleToolbarNotifier mapp. Det verkar inte påverka någonting med Google toolbar, så om du verkligen vill se till att den är borta, ta bort mapp.

Det är också värt att notera att de nyare version av Google Verktygsfält kommer att visa upp som GoogleToolbarUser.exe – processen. Det är en ganska självförklarande namn!

Du kan också märka Google Updater går hela tiden också som GoogleUpdater.exe. Du kan också förhindra att denna process körs genom den normala metoden för att gå till MSCONFIG, och sedan klicka på Tjänster på fliken och avmarkera Google Update Service. I nyare versioner av verktygsfältet, det kallas Google Update Service (gupdate.exe och gupdatem.exe).

Google Updater Service bara håller kontroll för att se till att dina Google-produkter är uppdaterade. Om du är som jag, du vill göra det själv varannan vecka och behöver verkligen inte en tjänst hogging upp din CPU-resurser! Njut!