Uppdatera Facebook-Status Från en Dumbphone använder Facebook Texter

0
229

Under åren, Facebook har ständigt förändrats på det sätt du kan uppdatera din profil från din telefon. Tillbaka i dagar, du kan ansluta din mobiltelefon till ditt konto och ladda upp bilder genom att skicka ett mail till mobile@facebook.com.

Vid en viss punkt, detta förändrats och de skapade ett inlägg via e-post – adress, som var unika för varje företag. Med hjälp av detta e-post, kan du uppdatera din status, skicka bilder från din telefon, etc. Men eftersom fler och fler användare flyttas till Facebook-appen på Android, iOS, Windows Phone, etc, de måste ha detta alternativa leveranssätt att posta sakta avtagit.

Nu Facebook har något som kallas Facebook Texter, som gör att du kan uppdatera din status och göra ett par andra saker över sms. De har helt bort inlägg via e-post-adress, vilket innebär att du inte kan skicka bilder från mobilen längre via e-post eller sms: a.

I min mening, att detta var ett nödvändigt steg. I USA, de flesta människor kan vara att använda smartphones med data planer, men det finns miljontals människor i andra länder som fortfarande använder dumbphones. Från och med nu, annat än att uppdatera din status via SMS, kan du lägga till en vän, peta någon gillar en sida, få ett sms när en vän inlägg något, och få en one-time password. Här är hela listan nedan.

Hur man ställer in Facebook Texter

Att installera Facebook Texter, logga in på ditt Facebook-konto, klicka på den lilla nedåtpilen högst upp till höger och klicka sedan på Inställningar.

På vänster sida klickar du på Mobil och du bör se ditt nuvarande telefonnummer i listan om du har lagt till en.

Om du inte har text meddelanden aktiverad, bör du se en stor Aktivera Sms – knappen nedan. Klicka på den och ett fönster dyker upp där du först välja ditt land och mobiloperatör.

Notera att Facebook Texter fungerar bara i vissa länder och regioner på operatörer som stöds. Men de stöder de flesta ställen i världen, så om du bor i mitten av ingenstans, du ska kunna använda Facebook Texter. Klicka på Nästa och du kommer att bli ombedd att skicka bokstaven F till ett specifikt nummer. Du kommer då att ange bekräftelse kod som skickas till din telefon via SMS.

Du har även möjlighet att dela dina telefonnummer med vänner och att vänner att sms: a dig från Facebook. Vid denna punkt, bör du vara bra att gå.

Nu ska du se Texten Aktiveras intill ditt nummer och du kommer se ett par nya alternativ längst ner som Facebook-Meddelanden, Dagliga Sms: a Limit och Tid på Dagen.

Som standard kommer du att få ett sms när någon skickar ett meddelande på Facebook. Du kommer bara få texter från 8 AM till 11 PM, men du kan ändra inställningar till din önskan.

För att skriva en status uppdatering via sms, bara skriv ditt meddelande normalt och skicka det till samma nummer som ges av Facebook när du aktiverat Facebook texten ovan.

Du kommer inte att få någon form av bekräftelse tillbaka, så att du enkelt kan kolla din Facebook-profil för att se om din status blev uppdaterade.

Nice, det fungerade! Du kan läsa några andra inlägg på nätet om att kunna lägga upp bilder via sms och genom att göra det möjligt ämnesraden, att sätta ord foton som ämne och lägga till bilden i kroppen, men detta fungerar inte längre. Jag har provat det själv utan lycka.

En anledning till varför jag gillar Facebook Texter över att faktiskt använda appen på min iPhone är att ha förmågan att lägga till en vän snabbt i antal. Vanligtvis när jag träffar någon ny, det första jag får är hans eller hennes telefonnummer. Allt du behöver göra är att skicka ett sms med ordet LÄGGA till i framsidan av deras nummer för att lägga till dem som en vän.

LÄGG till 123-456-7890

Det är super enkelt och faktiskt mycket snabbare än att gå till appen och söker efter den person. Eftersom det finns så många människor på Facebook, sök normalt kommer att återvända hundratals resultat, vilket är irriterande. När du har ett telefonnummer, du vet att du lägger till rätt person oavsett vad.

Dessutom, om du är en Facebook stalker, då Facebook Texter kommer att låta dig förfölja någon i real-tid. Du kan prenumerera via sms genom att skicka SUB följt av telefonnummer, e-postadress, eller namn på personen. När den personen uppdaterar sin status, kommer du att få en omedelbar sms-avisering.

Även om Facebook har tagit bort möjligheten att lägga upp bilder via sms och e-post, kan de lägga till tillbaka den vid ett senare tillfälle, om tillräckligt många klagar. Om de gör det, ska jag se till att uppdatera detta inlägg och berätta hur du ska göra det. Om du har några andra frågor, tveka inte att skriva en kommentar. Njut!