Splitte eller Dele Skrivebordet Skjermen i Flere Deler

0
6849

Hvis du har en høyoppløselig LCD eller LED-skjermen på home, og du ikke bruker noen form for skjerm splitting programmet, så du kaster bort din skjermen eiendomsmegling big time! Det beste ting om å ha en skjerm med høy oppløsning er at du kan se flere vinduer samtidig, i stedet for bare én aktiv programmet på en gang.

Selvfølgelig, du kan alltid bytte mellom programmer ved å bruke ALT + TAB eller ved å klikke på program på oppgavelinjen, men det er mange ganger når du trenger å være i stand til å vise flere programmer på samme tid. Det nyeste operativsystemet fra Microsoft, Windows 10, ikke bare har innebygd støtte for flere stasjonære pc-er, men det har også lagt til et par fine funksjoner til Snap funksjon som var med å starte i Windows 7.

I denne artikkelen, jeg kommer til å skrive om de nye funksjonene i Windows-10, og også om et par av gratisprogrammer som også lar deg dele opp skjermen på forskjellige måter. Hvis du ikke allerede er kjent, les mitt forrige innlegg om hvordan du bruker Snapin-funksjonen i Windows 7 og Windows 8.

Windows 10 Nye Snap-Funksjoner

Først, la oss snakke om Windows-10 fordi det har noen virkelig flotte nye funksjoner for å arbeide med flere vinduer på samme skrivebordet. Som du allerede vet, kan du ganske enkelt dra et vindu helt til venstre eller høyre side av skjermen, og Windows vil automatisk endre størrelsen på vinduet for å fylle halve skjermen.

Det samme gjelder for Windows-10, men nå er det en ny Snap Hjelpe-funksjon som viser deg også ekstra vinduer på motsatt side som miniatyrbilder og du kan klikke på dem for å fylle den andre siden av skjermen. I Windows 7 og 8, kan du måtte manuelt snap det andre vinduet på plass også.

Som du kan se ovenfor, når jeg dras og slippes Excel på høyre side av skjermen, de andre åpne vinduene automatisk ble vist på venstre side. Ved å klikke på windows vil utvide til å fylle hele venstre del av skjermen.

Et annet alternativ er 2×2-rutenettet. Hvis du tar et vindu, og dra det til alle hjørne av skjermen, vindu vil fylle opp som bestemt hjørne eller 1/4 av skjermen. Du kan fylle hvert hjørne med en desktop app eller Windows universal app. I Windows 10, alle apps opptre som desktop-applikasjoner, slik at de kan festes hvor som helst også.

Som du kan se ovenfor, har jeg to apper som er festet på høyre side og en app på venstre side. Det er verdt å merke seg at forhåndsvisning bygge av Windows 10 støttet også vertikale festing, noe som betyr app ville ende halvveis ned skjermen og gå over horisontalt, men det ser ut til å ha blitt fjernet i den endelige versjonen.

Med Windows 10 nye snap valg og virtual desktop manager, de fleste folk ikke trenger å bry deg å laste ned en tredjeparts app for å administrere sine windows.

Freeware Apps

Det er også to freeware program som du kan bruke til å splitte eller dele opp skjermen i flere deler, og derfor arbeide mer effektivt. Tidligere hadde jeg skrevet om et program som heter SplitView, som lar deg dele din skjerm, men det koster $39! Hvorfor betale når du kan få noe bedre for gratis?

WinSplit Revolusjon er et svært lite verktøy som hjelper deg med å organisere alle dine åpne vinduer ved å vippe, størrelse og plassere dem slik at de effektivt bruke all plassen på skrivebordet.

Ved hjelp av WinSplit Revolution, kan du til raskt å dele opp skjermen i to halvdeler, thirds, kvarter, etc. Du kan endre størrelsen på vinduet og flytt den til venstre halvdel av skjermen topp, bunn, et hjørne, etc.

Så enten ved hjelp av et virtuelt talltastatur eller forhåndsdefinerte hurtigtaster, kan du raskt få opp et vindu til full skjerm eller bytte til et annet vindu.

Programmet er pent gjennomført og har en god rekke nyttige funksjoner:

  • Automatisk håndterer vinduet endre størrelse, flytte, lukking, etc
  • Rask tilgang via globale hurtigtaster og virtuelle numpad
  • Automatisk oppstart og oppdatering
  • Dra-og-slipp vinduer i forskjellige seksjoner
  • Fusjon mellom to vinduer (deler to program vertikalt og gjør det mulig å bruke en helhet, en bar for å justere størrelsen)
  • Mosaikk-modus – Deler skjermen inn i ni like deler, og vil plassere ett vindu i hver seksjon. Hvis du har mindre enn ni vinduene åpne, det vil justere størrelsen på mosaikk for å gjøre windows større.

GridVista er den andre program som gir deg mulighet til å splitte eller dele din Windows desktop skjermen i flere deler. Jeg nevnte WinSplit første fordi det ser ut til å ha flere funksjoner enn GridVista.

Du kan igjen bruke det til å dele opp skjermen i halvdeler, thirds, etc. akkurat som WinSplit, men det har ikke et virtuelt tastatur. Bare dra et vindu inn i noen av delene, og det vil maksimere til full størrelse på denne delen.

Deretter kan du maksimere noen av delene til full skjerm-enten via å klikke med musen eller via hurtigtast. Så hvis du har en stor skjerm over 20″, så bør du definitivt sjekke ut noen av disse programmene.

Totalt sett, begge programmene fungerer godt i Windows XP, Vista og 7, slik at du kan spille rundt med begge, og se hvilken som fungerer best for deg. Den eneste ulempen til disse freeware programmer er at de er gamle og ikke utvikles lenger. For eksempel, MaxTo har faktisk erstattet WinSplit, men jeg tror ikke det er verdt pengene. Freeware apper som fungerer, men ikke så nyttig på nye operativsystemer som Windows 8 og 10. Nyt!