Hur till flytta eller Flytta Filer från Windows-PC till Mac

0
167

Om du nyligen har köpt en ny Mac-dator och vill överföra dina data och inställningar från din PC till Mac, det finns ett par sätt att utföra denna uppgift. I denna artikel kommer jag att tala om de olika metoder som jag har använt, från den enklaste till den mest tekniska.

Det är också värt att notera att Apple erbjuder en transfer service i sina butiker gratis, vilket kan sluta med att du sparar en massa tid. Det finns ingen tydlig riktlinje på vilken data de kan överföra, men de kommer att göra sitt bästa för att få så mycket rörd över som möjligt. Ställa in en avtalad tid med Genius Bar och ta in båda dina datorer.

Lyckligtvis Apple vill hjälpa nya Mac-användare att flytta sina data över från en PC och skapat ett program som heter Migration Assistant för att hjälpa till att göra processen enkel. Låt oss börja med den här metoden först.

Apples Migration Assistant

Det här programmet är installerat som standard på alla Mac-datorer med OS X Lion eller senare. För att kopiera data från din DATOR, måste du installera Windows-versionen av programmet på din DATOR.

Först, kan du hämta Windows Migration Assistant programmet. Gå vidare och installera det och klicka på Ja när du får en prompt där du tillfrågas om du vill tillåta programmet att göra ändringar på din dator.

Assistenten ska laddas automatiskt, men om den inte gör det, kan du bara klicka på Start och programmet ska vara införd i Alla Program eller Alla Program.

Klicka på Fortsätt och du kommer att få ett meddelande som säger att du bör inaktivera automatiska uppdateringar för Windows. Detta för att säkerställa överföringen inte blir avbruten av en plötslig omstart på grund av uppdateringar. Kolla in mitt tidigare inlägg om hur man kan förhindra Windows från att starta efter installation av uppdateringar. Hoppa ner till inställningar i Kontrollpanelen avsnitt och följa dessa instruktioner.

Klicka på Fortsätt och migration assistant kommer att berätta för dig att öppna samma program på din Mac-dator.

På din Mac, klicka på Applications – mappen och sedan bläddra ner till Verktyg. Du bör se Migration Assistant med leende ansikten.

När det öppnar, gå vidare och klicka på Fortsätt. Du kan få ett meddelande om att brandväggen är påslagen och att du bör stänga av det. Följ anvisningar för att stänga av brandväggen i din Mac.

När du gör detta och klicka på Fortsätt, din Mac kommer att stänga alla program och starta om. Den laddar ett speciellt program på start och du kommer att se en dialogruta som den nedan. Ursäkta den dåliga skärmdumpar eftersom de var tvungna att vidtas av en extern kamera.

Klicka på Från en DATOR med Windows och klicka sedan på Fortsätt. Se till att din PC och Mac är anslutna till samma nätverk, annars två datorer kommer inte att kunna hitta varandra. Det kan också vara värt att stänga av Windows-brandväggen även om du kör in i problem.

Det tog några minuter, men till slut gjorde det visa min Windows-PC. När det dyker upp, kan du klicka på Fortsätt och det kommer att visa dig en säkerhetskod. Du måste gå till Windows-DATOR och se till att koden är den samma.

Ett par felsökning tips här. För det första, när du klickar på Fortsätt här, det kan visa dig kod på Mac, men koden på DATORN kan aldrig visa upp. I stället kan det bara fortsätta att säga Väntar på att Mac för att ansluta. I detta fall, avslutar assistant på DATORN och starta om den.

För det andra, av någon konstig anledning, på min setup det visade en annan kod på PC än Mac. Jag klickade Fortsätta på min DATOR i alla fall och det fungerade alldeles utmärkt, men inte säker på varför det hände. Det kunde ha varit eftersom jag startat biträdande program på DATORN. Hursomhelst, det fungerade med olika koder.

Slutligen, när du klickar på Fortsätt här, det kan flash-koden skärmen för en sekund och sedan direkt tillbaka till den skärm som visas ovan. Om detta är fallet, starta sedan om assistant-programmet på DATORN och som ska fixa problemet.

När du klickar på Fortsätt på DATORN, kommer det att tala om att programmet är redo att överföra data och att du bör välja data på din Mac.

Om du går tillbaka till din Mac, koden skärmen ska vara borta och du bör nu se en dialogruta där du kan välja de data som ska överföras.

Som standard väljer den gemensamma mappar som Bilder, Dokument, Filmer, etc. Det försöker också hitta andra potentiellt användbart innehåll som kontakter, e-post, kalendrar och bokmärken. Överraskande, den listar också alla andra hårddiskar som är installerade på din DATOR och du kan enkelt kopiera data från det också. Längst ner, det talar om för dig hur mycket data du har valt och hur mycket som är tillgängliga för överföring.

Klicka på Fortsätt och dataöverföringen startar. Du ska veta att Mac kommer att skapa ett nytt användarkonto och importera alla data finns. Inte ändra några inställningar för ditt aktuella användarkonto, vilket är trevligt. När du är klar kommer du att se en sanering meddelande och sedan en Avsluta – knappen.

På Windows-sidan, kommer du att se en Efterbehandling Migration meddelandet följt av ett meddelande som indikerar att överföringen slutförts.

När du startar din Mac, du kommer att se det nya användarkontot och du ska se alla data som överförs finns i användarens profil. Det är ungefär allt som finns till den!

Det är också värt att notera att Migration Assistant kan hjälpa dig att överföra alla program från PC till Mac-av uppenbara skäl. De flesta program har en PC och en Mac-version, till exempel Office och Adobe. Om du behöver köra ett Windows program på din Mac, kan du läsa mitt tidigare inlägg om olika program som du kan använda för att köra Windows på Mac.

Manuellt Överföra Data

Om du manuellt vill överföra data utan Migration Assistant, kan du göra så, men det kräver lite mer arbete. Du måste skapa en delad mapp på din Windows-dator och sedan ansluta till den från din Mac.

Observera att om du har stora mängder data som du behöver för att överföra, kan det vara enklare att helt enkelt använda en portabel hårddisk, flashminne eller nätverksansluten lagringsenhet.

Att gå igenom alla steg för att dela och ansluta skulle göra detta inlägg för långt, men tur att jag redan skrev en handledning om hur du ansluter till en Windows-delad mapp från OS X.

I form av manuellt för att få data som kontakter, e-post, bokmärken, etc, skulle du behöva att manuellt exportera objekt och sedan importera dem till lämpligt program på din Mac. Om du har några frågor, tveka inte att kommentera. Njut!