Fixa Microsoft Outlook har Stött på ett Problem Fel

0
371

En av Microsofts favorit felmeddelanden är “Program X har stött på ett problem och måste avslutas”. Får du meddelandet från ganska mycket varje Microsoft-produkt, inklusive Microsoft Office, Windows och Internet Explorer. Tidigare har jag skrivit om ett sätt att fixa Internet Explorer har stött på ett problem och måste avslutas fel.

I denna artikel, jag kommer att gå igenom flera sätt du kan försöka åtgärda samma fel för Microsoft Outlook! Det kan se ut något som detta:

AppName: outlook.exe AppVer: 11.0.8010.0 AppStamp:232039e
ModName: msmapi32.dll ModVer: 11.0.8002.0 ModStamp:32949d2

Microsoft outlook har stött på ett problem.

Tyvärr, fastställande av dessa fel är det inte så lätt eftersom det finns flera bakomliggande problem som kan generera samma felmeddelande! Därför kan du se felet i Outlook bara när du stänger programmet eller om du kan se det varje gång du försöker att kontrollera om det finns ny e-post.

Var och en av dessa måste lösas på ett annat sätt! I denna artikel, jag kommer att lista ut alla möjliga sätt som jag känner för att fixa detta irriterande fel och förhoppningsvis en av dem som fungerar för dig.

Metod 1 – Installation av Windows och Office-uppdateringar

Jag kommer att börja med de enklare tips innan vi går in på mer tekniska lösningar. Gå vidare och installera de senaste uppdateringarna för Windows och de senaste uppdateringarna för Office. Om du har Outlook med Business Contact Manager, se till att installera service pack-versioner för det också. Detta kommer förmodligen inte att lösa dina problem, men det är värt en chans.

Metod 2 – ta Bort och återskapa e-post konto

Ibland är detta fel är relaterade till själva e-kontoinställningar i Outlook. Du kan prova att ta bort e-post-konto genom att gå till Verktyg och sedan på E-Postkonton eller Konto Inställningar.

Klicka på det e-postkonto och välj sedan ta Bort eller ta Bort.

Nu återskapa den e-postkonto i Outlook och se om det löser ditt problem.

Metod 3 – Starta Outlook utan add-ons

Outlook add-ons kan också orsaka detta problem, så kolla för att se om det finns några nya add-ons var nyligen installerat. Till exempel, om du installerar Adobe Professional, den försöker installera en PDF-add-on till alla Office-program.

Om du installerar någon form av Outlook connector add-on, avinstallera det och se om problemet försvinner. Att installera ett anti-virus program som AVG etc kan också installera en add-on till Outlook. Andra tillägg som spam-filter (Cloudmark, etc) kan också orsaka problemet.

Du kan snabbt avgöra om ett tillägg som orsakar problemet genom att starta Outlook utan några tillägg. Starta Outlook i felsäkert läge kommer att åstadkomma detta.

Gå till Start, Kör och skriv följande kommando i rutan Öppna:

outlook /säkert

Om ditt problem går bort, då vet du att det är en av add-ons. I Outlook 2007 kan du aktivera eller inaktivera ett tillägg genom att gå till Verktyg, säkerhetscenter och sedan klicka på Add-ins.

I Outlook 2003 kan du inaktivera tillägg genom att gå till Verktyg, Alternativ, klicka på den Andra fliken, klicka på Avancerade Alternativoch klicka sedan på tilläggshanteraren.

Metod 4 – Avinstallera alla nya programvara

Du kan också få detta fel i Outlook genom att installera några andra tredje parts programvara på din dator. Till exempel om du nyligen har installerat ett nytt verktygsfält för IE, avinstallera det. Om du nyligen har uppdaterat till en ny version av IE, försök att återgå till en äldre version. Ibland andra program som inte är relaterade till Outlook kan orsaka detta fel visas!

Metod 5 – Hitta de korrupta e-post och ta bort det

Detta kanske låter konstigt, men en viss e-postadress kan faktiskt kraschar hela Outlook-programmet! Konstigt, jag har sett detta hända många gånger. När du försöker att läsa en specifik e-post i din Inkorg, alla plötsligt Outlook kommer att krascha och nära utan föregående meddelande.

Du kommer att gå igenom din e-post och försök att hitta e-post-eller e-postmeddelanden som medför att Outlook kraschar. Även om detta är mycket sällsynt, det har hänt och kan vara mycket frustrerande att räkna ut. Mitt förslag skulle vara att helt enkelt klicka på det första e-post och bara pil ner genom e-post långsamt tills du når den korrupta.

Metod 6 – Byt msmapi32.dll med en äldre version

Vissa människor har svurit att genom att ersätta den här filen med en annan version, deras problem har gått bort. Detta är dock lite mer komplicerat så finns det många versioner av denna fil runt och du måste få reda på vilka som faktiskt kommer att fungera. Det är bäst att helt enkelt kopiera den du har idag till en annan plats och sedan prova på olika versioner av denna fil.

Du kommer att behöva göra en sökning på Google för msmapi32.dll för att faktiskt hitta och ladda ner filer, men detta kan fungera för vissa människor.

Metod 7 – ta Bort eller byta namn på auto-complete-datafil

Du kan också prova att ta bort auto-complete history-fil, som ibland blir skadad och kan orsaka detta fel. För det första, se till att du kan se dolda filer och mappar genom att gå till Windows Explorer och klicka på Verktyg, Alternativ, klicka på Visa fliken och väljer Visa Dolda Filer och Mappar.

Nu navigera till följande katalog:

C:Documents and SettingsAnvändarnamnApplication DataMicrosoftOutlook

Nu hittar filen med en .NK2 förlängning och antingen byta namn förlängningen till något annat eller helt enkelt ta bort filen. Outlook automatiskt återskapa den och förhoppningsvis kommer den nya versionen kommer att vara felfri.

Det är ungefär det! Om problemet kvarstår, kan du alltid prova att helt avinstallera Outlook och installera om den och se om det fungerar. Annat än att även om en av ovanstående metoder bör fixa din Outlook fel! Om inte, skicka en kommentar och jag ska försöka att hjälpa till! Njut!