Dela eller Dela upp Din Stationära Skärmen i Flera Delar

0
514

Om du har en högupplöst LCD-eller LED-skärm hemma och du inte använder någon typ av skärm dela ansökan, då du slösar bort din skärmyta big time! Det bästa med att ha en hög upplösning på skärmen är att man kan se flera windows på samma gång, istället för bara ett aktivt program på en gång.

Naturligtvis kan du alltid växla mellan program genom att använda ALT + TABB eller genom att helt enkelt klicka på ett program i aktivitetsfältet, men det finns många tillfällen då du behöver för att kunna se flera program samtidigt. De senaste operativsystem från Microsoft Windows till 10, inte bara har inbyggt stöd för flera datorer, men det har också lagt till ett par trevliga funktioner som till Snap – funktion som var med att starta i Windows 7.

I denna artikel kommer jag att skriva om de nya funktionerna i Windows 10 och även om ett par av freeware program som låter dig även dela upp din tv på olika sätt. Om du inte redan är bekant, läs mitt tidigare inlägg om hur du kan använda Snap-funktionen i Windows 7 och Windows 8.

Windows-10 Nya Snap-Funktioner

Först, låt oss tala om Windows 10 eftersom det har några riktigt trevliga nya funktioner för att arbeta med flera fönster på samma skrivbord. Som ni redan vet, så kan du helt enkelt dra ett fönster till vänster eller långt till höger på skärmen, och Windows kommer automatiskt att ändra storlek på fönstret för att fylla halva skärmen.

Det samma är sant för Windows 10, men nu är det en ny Kick Hjälpa funktion som visar dig också extra fönster på motsatt sida som miniatyrer och du kan klicka på dem för att fylla den andra sidan av skärmen. I Windows 7 & 8, var du tvungen att manuellt snap andra fönster på plats också.

Som du kan se ovan, när jag drog och tappade Excel på höger sida av skärmen, den andra öppna fönster automatiskt visas på den vänstra sidan. Klicka på någon av windows kommer att expandera för att fylla hela vänstra delen av skärmen.

Ett annat nytt alternativ är 2×2 rutnät. Om du tar ett fönster och dra det till någon hörnet av skärmen, kommer fönstret att fylla upp just hörnet eller 1/4 av skärmen. Du kan fylla varje hörn med en desktop app eller allmän Windows-app. I Windows 10, alla appar agera som om apps-skrivbordet, så att de kan snäppas var som helst.

Som du kan se ovan, jag har två appar fästs på höger sida och en app på vänster sida. Det är värt att notera att förhandsgranska bygga om Windows 10 stödde också vertikala knäppa, vilket innebär att den appen skulle sluta halvvägs ner på skärmen och gå över horisontellt, men det verkar ha tagits bort i den slutliga versionen.

Med Windows-10: s nya snap alternativ och virtual desktop manager, de flesta människor inte kommer att behöva bry sig om att ladda ner en tredje part app för att hantera sina fönster.

Freeware Apps

Det finns också två freeware-program som du kan använda för att dela eller dela skärmen i flera delar och därför arbeta mer effektivt. Tidigare hade jag skrivit om ett program som heter SplitView, som låter dig dela din skärm, men det kostar $39! Varför betala när man kan få något bättre för gratis?

WinSplit Revolution är ett mycket litet verktyg som hjälper till att ordna alla öppna fönster genom att luta, ändra storlek på och placering av dem så att de effektivt använda allt utrymme på skrivbordet.

Med WinSplit Revolution, kan du snabbt dela upp skärmen i två halvor, tredjedelar, fjärdedelar osv. Du kan ändra storlek på ett fönster och flytta den till vänster halva av skärmen, topp, botten, hörn, etc.

Sedan med hjälp av antingen en virtuella knappsatsen eller fördefinierade kortkommandon kan du snabbt få upp ett fönster till fullscreen eller växla till ett annat fönster.

Programmet är snyggt genomfört och har ett stort antal användbara funktioner:

  • Hanterar automatiskt fönstret ändra storlek, flytta, stänga, etc
  • Snabb åtkomst via globala hotkeys och virtuella numpad
  • Automatisk start och uppdatering
  • Dra och släpp med windows in i olika sektioner som
  • Fusion mellan två fönster (delar två program vertikalt och gör att du kan använda en mitten bar för att justera storleken)
  • Mosaik mode – Delar bilden i nio lika stora delar och kommer att placera ett fönster i varje avsnitt. Om du har mindre än nio fönster öppna, det kommer att justera storleken av den mosaik för att göra windows större.

GridVista är den andra program som låter dig dela eller dela upp din Windows-skrivbordet skärmen i flera delar. Jag nämnde WinSplit först eftersom det verkar ha fler funktioner än GridVista.

Du kan åter använda det för att dela in skärmen i halvor, tredjedelar, etc. precis som WinSplit, men det har inte en virtuell knappsats. Helt enkelt dra ett fönster till några av avsnitten och det kommer att maximera till full storlek i det avsnittet.

Du kan då maximera varje avsnitt för att hela skärmen, antingen genom att klicka med musen eller via kortkommando. Så om du har en stor skärm över 20″, då du definitivt bör kolla med något av dessa program.

Generellt, båda programmen att fungera bra i Windows XP, Vista och 7, så att du kan leka med båda och se vilket som fungerar bättre för dig. Den enda nackdelen med dessa freeware program är att de är gamla och inte utvecklas längre. Till exempel, MaxTo har faktiskt ersättas WinSplit, men jag tror inte att det är värt pengarna. Den freeware apps arbete, men inte så användbart på nytt operativsystem som Windows 8 och 10. Njut!