Bruk Microsoft Word som en Strekkode Generator

0
8307

Visste du at du kan bruke Microsoft Word for å lage dine egne strekkoder? Å lage dine egne strekkoder er faktisk litt kult og ganske enkelt å gjøre. Når du har en strekkode, kan du feste den på hva du vil, og deretter skanne dem ved hjelp av et fysisk strekkodeleser eller med din smarttelefon ved å laste ned en app.

Det finnes flere forskjellige typer av strekkoder og jeg vil prøve å vise deg hvordan å lage så mange av dem som mulig for gratis. For å skape visse typer strekkoder, du trenger spesialisert kommersiell programvare, så jeg vil ikke nevne dem. Den vanligste 1D strekkoder er Code 39, Code 128, UPC-A, UPC-E, EAN-8, EAN-13, etc. 2D-strekkoder inkluderer DataMatrix, PDF 417 og QR-koder.

For å opprette en strekkode, må du installere en strekkode font på systemet, og deretter bruke font i hvilket som helst program som støtter skrifter som Word, WordPad, etc.

Last Ned Strekkode Font

Det første trinnet er å laste ned en strekkode font og installere det på systemet ditt. Du kan enten søke på Google etter strekkode fonter eller du kan laste ned det du ønsker fra disse nettstedene nedenfor. Mitt forslag for de fleste er å bruke Code 39, Code 128 eller QR-kode skrifter som de er de mest populære og enkleste å skanne.

Code 39 er best for svært kort tekst, bare noen få tegn. Du vil merke strekkoden blir veldig lenge til svært raskt ved hjelp av Code 39. Code 128-kan håndtere mye mer tekst og strekkode vil være relativt små. Med QR-koder, kan du lagre en masse data, og størrelsen på plassen vil få større, avhengig av mengden av data.

Men, det er et par regler om bruk av strekkoder i Word. De fleste 1D strekkoder krever en start-og stopp karakter i strekkoden for det å være scannable. For Kode 39, alt du trenger å gjøre er å legge til start-symbolet (*) til forsiden og baksiden av teksten.

For eksempel, hvis du laster ned en Kode 39 barcode, så ville du skriver *Hei* for å opprette en scannable strekkode som vil lese ordet Hei når du skannet. Hvis du vil inkludere en plass i en Kode 39 barcode, må du bruke den tilsvarer symbolet (=). Så, du ville ha til å skrive *Hei=John* i Word til å få teksten Hallo John når skannet.

For Code 128, det er ikke så enkelt. I tillegg til start-og stopp-symboler, må du også noen spesielle kontrollsum tegn. Dessverre, du kan ikke skrive inn disse på egen hånd, og er nødt til først å kode tekst i riktig format og deretter lime det inn i Word. Jeg vil lede deg gjennom trinnene nedenfor.

Med QR-koder og Ord, er det største problemet er at hver kode square vil ende opp med å bli bare én bokstav. Dette er fordi det er en skrift i Word, og det betyr at hver bokstav har til å ha sin egen karakter. Så en fem brev ord som hallo vil se ut som dette i Ord når du bruker en QR-kode skrift:

En enkelt QR-koden kan faktisk lagre mye data, men det er bare hvis du generere QR-koden ved hjelp av tredjeparts programvare eller ved hjelp av en gratis online strekkode generator. Hvis du kommer til å bruke Ordet, vil du måtte leve med en QR-kode lagring av bare en bokstav, et tall eller symbol.

Kode 39:

http://www.barcodesinc.com/free-barcode-font/

http://www.idautomation.com/free-barcode-products/code39-font/

Code 128:

http://www.dafont.com/code-128.font

http://www.jtbarton.com/Barcodes/Code128.aspx

http://www.barcodelink.net/barcode-font.php

QR-Kode:

http://www.dafont.com/qr-font-tfb.font

Installere Strekkode Font

Når du har lastet ned font, vil det normalt være inkludert i en ZIP-arkiv. Gå til nedlastinger-mappen i Utforsker, høyreklikk på arkivet, og velge Pakk ut Alle.

Åpne mappen, og du kan se flere filer, en av dem som slutter i TTF, som står for True Type Font. Dobbel-klikk på skrift-fil og et vindu dukker opp og viser strekkode font i forskjellige størrelser.

Klikk på Installer – knappen øverst og skriften vil bli installert i C:WindowsFonts mappen. Du er nødt til å lukke Word og åpne det på nytt for å se den nye font installert.

Avhengig av hvilken strekkode font du laster ned, kan du bare se de strekkode i listen over skrifter og du vil se et navn og et bilde av strekkoden til høyre. Din strekkode font er nå installert og klar til bruk!

Generere Strekkoder i Word

Nå la oss komme til den morsomme delen. La oss starte ved å generere en Kode 39 barcode i Word. For å gjøre dette, jeg lastet ned og installert den IDAutomation Code 39 font, som legger teksten du skriver inn til bunnen av strekkoden. Alle de andre som bare viser strekkode, men jeg bruker denne for undervisningsformål.

Først gå videre og skriv inn teksten du vil ha i strekkoden. For eksempel, la oss skriv inn *John=Doe* som vist nedenfor.

Gå videre og øke størrelsen på skriften til noe større som 20 eller 28. Nå merke teksten og deretter velge Code 39 skrift fra listen. Teksten bør automatisk bli konvertert til en strekkode, og du vil se teksten i bunnen for dette spesielt i strekkoden.

Du vil merke at likhetstegnet har blitt omgjort til en plass i strekkoden. Du har nå en scannable code 39 barcode! Det er ganske mye som er lett. Gå ned til Scanning av Strekkoder – delen for å lære hvordan du kan skanne den ved hjelp av en app til smarttelefon.

La oss nå prøve å lage en Kode 128 strekkode. Først plukke en Kode 128 skrift fra listen ovenfor, kan du laste den ned og installere den. Når du gjør det, må du gå til følgende webområde for å kode teksten din inn i riktig format.

Skriv inn teksten i Data til å Kode – boksen og deretter klikke på den Code 128 – knappen øverst til venstre. Den er Kodet Tekst – boksen vil generere passende tekst, som deretter kan du kopiere og lime inn i Word. Sørg for å øke størrelsen på skriften til 48 eller 72.

Nå velger du teksten og endre det til Code 128 strekkode font du har installert. Den skal skape en fin jakt strekkode, som du deretter kan skanne. Det eneste problemet jeg løp inn ble mellomrom i Code 128 strekkoder. Når du bruker online encoder, den bruker en spesiell karakter for den plassen, men da jeg konverterte det til en strekkode, den spesielle karakter og forble ikke var omgjort til et mellomrom. Kunne ikke finne ut hvordan å fikse det, så hvis du finne det ut, la oss få vite det!

Den samme prosessen kan gjøres for QR-koder eller andre typer strekkode. Strekkode encoder nettstedet er også nyttig for å generere Kode 93, UPC-E og andre strekkode formater.

Scanning Av Strekkoder

Hvis du har en fysisk barcode scanner, du kan selvsagt bare bruke den til å skanne strekkoder, men hvis du gjør dette som en personlig hjem prosjektet, kan du ikke har en liggende rundt. I disse tilfeller kan du laste ned gratis strekkode skanning apps på telefonen din til å skanne strekkoder.

Det er veldig fint med disse appene for er at du kan lage strekkoden på din datamaskin og skanne dem ved hjelp av appen før du selv skrive dem ut. På denne måten kan du kontrollere at de er scannable første.

Min favoritt app på iPhone er Pip, en svært enkel strekkode skanner som støtter mange forskjellige typer strekkoder. Det er raskt, gratis og fungerer veldig bra.

Når det skanner du en strekkode, vil den fortelle deg hvilken type strekkode (Kode 39, 128, osv) og det vil vise deg teksten øverst til venstre. Som for Android, jeg har ikke brukt noen selv, men det er mange apper i Google Play-Butikken, så føl deg fri til å prøve ut forskjellige de er.

Forhåpentligvis er denne guiden var nok til å få deg i gang med strekkoder i Word. Hvis du får problemer, føler seg fri til å legge inn en kommentar og jeg skal prøve å hjelpe. Nyt!