Hoe Inschakelen of Uitschakelen van systeemherstel in Windows

0
825

Systeemherstel is een functie die is ingebouwd in Windows dat maakt periodiek “restore points” of back-ups van bestanden en/of bestanden van de gebruiker, zodat het systeem kan worden hersteld naar een eerdere staat in voor het geval er iets mis gaat.

Normaal gesproken, zal Windows het maken van deze systeemherstel punten automatisch vóór bepaalde gebeurtenissen, ofwel, het installeren van nieuwe software, het bijwerken van een stuurprogramma, installeren van Windows-updates, enz. Als geen van deze gebeurtenissen zich voordoen, zal Windows er een herstelpunt maken om de zeven dagen.

In termen van bestanden, Systeem Herstel zal u een kopie van een bestand of map wanneer het wordt gewijzigd, maar alleen als er een herstelpunt gemaakt. Vervolgens kunt u herstellen van een eerdere versie van het bestand of de map door simpelweg met de rechtermuisknop op het bestand of de map.

Denk niet aan het systeem te herstellen als een back-up oplossing voor uw bestanden en mappen, want het is niet zo robuust als met Windows back-up of een back-upprogramma van derden.

Schakel Systeemherstel

Standaard, Systeem Herstel moet al worden ingeschakeld op Windows, tenzij het werd handmatig uitgeschakeld. Inschakelen van het Systeem te Herstellen, moeten we open de System Protection tab. U kunt dit doen op twee manieren. Merk op dat de onderstaande instructies zullen werken op Windows Vista, 7, 8 en 10.

Klik op de Start button en typ vervolgens in het systeem te herstellen. Krijg je waarschijnlijk een paar van de verschillende opties en de gewenste klik op een herstelpunt Maken.

Wanneer systeemherstel wordt uitgeschakeld, ziet u Off vermeld in de Bescherming van de kolom voor elke partitie op de harde schijf.

Opmerking: als uw computer meerdere harde schijven, ziet u ze allemaal vermeld onder Bescherming van de Instellingen. Windows is normaal geïnstalleerd onder C: (Systeem), dus klik op om het te selecteren. Klik dan op de Configureren knop.

Klik op de Draai op het systeem van bescherming van de radio-knop en vervolgens past u de schuifregelaar onder het Gebruik van Schijfruimte op een waarde tussen 3 en 5 procent. Merk op dat deze waarde zal worden gebaseerd op de grootte van de partitie, niet de grootte van de harde schijf.

Aanbevolen Gebruik van Schijfruimte voor systeemherstel

Dit betekent dat u waarschijnlijk een 1 TB harde schijf, maar splitsen in een C-en D-partitie. C is de systeem partitie waarop Windows is geïnstalleerd en kan alleen worden 100 GB en de rest is op de D-partitie. Als u een Systeem te Herstellen op de C-schijf, dan 3% 3 GB en 5% van 5 GB.

Als u slechts één grote partitie C dat is de grootte van de gehele harde schijf, dan 3% van 1TB zou worden maar liefst 30 GB, dat is enorm. In dit soort gevallen, kies dan voor 1% of 2%.

Welk percentage u gebruiken, maar zorg ervoor dat de waarde groter is dan 1000 MB of 1 GB als een minimum. Merk op dat elke GB zal kunnen houden overal van 1 tot en met 3 herstelpunten, afhankelijk van wat je hebt op die partitie.

Ik adviseer een waarde tussen 3 GB en 10 GB voor systeem herstellen als het kan blijken te zijn zeer handig zijn in bepaalde situaties. Hoe meer je hebt, hoe meer kans u zult in staat zijn om uw computer herstellen van een probleem.

Als u wilt vermindering van de hoeveelheid ruimte die het systeem te herstellen is het gebruik van op uw systeem, stel de schuifregelaar naar een lager percentage. Daarnaast kunt u op de Delete – toets om alle te verwijderen van de huidige herstelpunten voor de drive. Op deze manier kunt u de functie systeembeveiliging is ingeschakeld, maar duidelijk is wat ruimte als er weinig ruimte op de harde schijf.

Optie Systeem Herstellen Uitschakelen

Het uitschakelen van systeemherstel is net zo eenvoudig als het inschakelen. Klik op Start, typ in het systeem te herstellen en klik op een herstelpunt Maken.

Selecteer de vaste schijf die u wilt uitschakelen bescherming voor in de lijst en klik vervolgens op Configureren. Op het volgende scherm, selecteer systeembeveiliging uitschakelen of Uitschakelen van het systeem te beschermen.

Klik op OK en systeemherstel wordt uitgeschakeld. Daarnaast krijgt u een bericht waarin staat dat alle herstel punten verwijderd van de schijf en de nieuwe zal niet worden gemaakt.

Zoals eerder vermeld, ik zou niet aanraden het uitschakelen van het systeem te beschermen, tenzij je weet wat je doet en nog een back-up oplossing. Als u vragen hebt, voel je vrij om een reactie te plaatsen. Genieten!