Hvordan Fikse “sidefeil i ikke paged “området” – Feil

0
392

Jeg var nylig å jobbe på en klient-PC og måtte starte den på nytt på grunn av en ny søknad installere. Ved omstart, imidlertid, datamaskinen blå-undersøkt og viste en PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA feil.

Først trodde jeg dette var noe å gjøre med programmet vi nettopp har installert, så jeg bestemte meg for å starte datamaskinen på nytt i sikkermodus og avinstallere appen. Det så ut til å ha fungert fordi BSOD gikk bort, men bare for en kort tid.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

STOPP: 0x00000050 (0xCD3DD628, 0x00000001, 0x804EFC9A, 0x00000000)

Etter noen flere starter på nytt, meldingen kom tilbake igjen! Etter å ha gjort litt research, fant jeg ut at denne feilmeldingen betyr at Windows prøver å finne en del av data i minne og det kan ikke bli funnet.

Ifølge Microsoft, denne feilen kan være forårsaket av feil i maskinvare (RAM, harddisk), anti-virus programvare, en ødelagt NTFS-volum eller dårlige drivere. I denne artikkelen vil jeg gå gjennom de forskjellige løsningene, noe som er enklere enn andre.

Vær oppmerksom på at dårlig minne (RAM) er den viktigste grunnen til denne feilen oppstår, men jeg kan ikke nevne det til mye lenger ned bare fordi det kan kreve å åpne datamaskinen og legger til/fjerner RAM-brikker. Jeg tror de fleste ville elske å unngå det, så jeg har listet opp de enklere løsninger først i tilfelle en av dem skjer til å arbeide.

Metode 1 – Justere Sidevekslingsfilen

Å starte, kan du prøve et enkelt triks med sidevekslingsfilen som løser problemet for noen folk. Hvis problemet er ikke maskinvare i slekt, så er dette siden filen løsning kan bare fungere.

Først åpner du Kontrollpanel og klikke på System. Du kan også høyreklikke på Datamaskinen eller datamaskinen, og velg Egenskaper.

Nå klikker du på Avanserte systeminnstillinger link på venstre side.

Under Ytelseklikker du på Innstillinger – knappen.

Klikk på Avansert – fanen, og klikk deretter på Endre – knappen under Virtuelt Minne overskriften.

Endelig har vi kommet frem til der vi trenger å være. Fjern merket for Automatisk størrelse på sidevekslingsfil for alle stasjoner – boksen, og velg deretter Ingen sidevekslingsfil.

Klikk OK flere ganger for å komme ut av alle dialogboksen windows og start datamaskinen på nytt. Når du er tilbake i, følger du de nøyaktige trinnene som igjen vist ovenfor, men denne gangen velger du systemstyrt størrelse og sjekk den Automatisk størrelse på sidevekslingsfil for alle stasjoner boksen.

Som jeg sa tidligere, dette fungerer for noen mennesker, men ikke andre, så din kjørelengde kan variere. Hvis du fortsatt får blå skjerm, holde lesing.

Metode 2 – Check Disk

Denne feilen kan også oppstå hvis harddisken er enten sviktende eller har feil på harddisken. En rask måte å sjekke harddisken for å kjøre chkdsk – kommandoen i Windows.

For å gjøre dette, klikk på Start og skriver cmd. Høyre-klikk på topp resultat, og velg Kjør som Administrator.

Ved ledeteksten skriver du inn følgende kommando:

chkdsk /f

Hvis du får en melding om stasjonen er låst, og hvis du ønsker å planlegge en chkdsk på neste start, skriv inn Y for ja. Gå videre og starte datamaskinen på nytt og la chkdsk å kjøre, noe som kan ta lang tid på Windows 7 og tidligere. Prosessen er mye raskere på Windows 8 og Windows-10.

Metode 3 – Dårlig Sjåfør

Hvis du nylig har oppdatert en driver for maskinvare på datamaskinen din, kan det være en feil driver forårsaker den blå skjermen problemet. Drivere er avgjørende for Windows, men noen ganger er de nyeste driverne kan forårsake flere problemer enn de løser.

Hvis du bruker tredjeparts å automatisk oppdatere din PC drivere, er det sannsynligvis en god idé å konfigurere programvaren slik at du kan kontrollere hvert enkelt driver som kommer til å bli oppdatert på forhånd.

Uansett, du kan prøve å løse dette problemet ved å klikke på Start og skrive inn Enhetsbehandling. Høyreklikk på enheten som du har oppdatert driveren for, og velg Rull Driver Tilbake. Du kan også velge Egenskaper , og deretter gå til Driver – fanen og deretter på Rull Driver Tilbake – knappen.

Hvis knappen er deaktivert, eller du ikke ser alternativet når du høyre-klikke på en enhet, som betyr at den aktuelle driveren er den eneste føreren som noensinne er installert for at enheten.

En siste ting du kan prøve er å klikke på Avinstaller – knappen og start datamaskinen på nytt. Windows vil automatisk prøve å installere en driver for maskinvare når Windows starter på nytt. Hvis dette ikke fungerer, prøv neste metode.

Metode 4 – Siste Kjente Config

I noen tilfeller er problemet større enn bare en driver, og vil kreve ved å bruke Siste fungerende Konfigurasjon i Windows.

Dette utgangspunktet bringer tilbake en eldre versjon av hele Windows-registret som fungerte. I Windows 7 og tidligere, du må bare trykke på F8-tasten for å få opp de Avanserte Alternativer for skjermen når du starter opp.

I Windows 8 og Windows-10, sjekk ut innlegget mitt om hvordan du legger til Alternativer for systemgjenoppretting skjermen siden F8-tasten fungerer ikke lenger på de to operativsystemene.

I tillegg til å prøve en Siste Kjente, bør du også prøve å gjøre en systemgjenoppretting om Siste Kjente fungerte ikke. Sjekk ut mitt forrige innlegg om hvordan å utføre en systemgjenoppretting.

Metode 5 – Sjekk RAM

Som nevnt ovenfor, RAM er vanligvis den største synderen når det kommer til denne feilen. Vanligvis, det betyr RAM har blitt defekt. De fleste datamaskiner vil ha flere RAM-brikker installert og noen ganger kan du løse problemet ved bare å fjerne den dårlige chip, og la den hvile i.

Før du gjør det, skjønt, kan du lese innlegget mitt om hvordan du kontrollerer for dårlig minne på PC-en din. Hvis du tror det er et problem med minne, kan du besøke webområdet til produsenten av datamaskinen og laste ned manualen for å oppgradere RAM på datamaskinen.

Guiden vil vanligvis fortelle deg hvordan du åpner maskinen og hvor du skal lete for RAM. Hvis du har mer enn en RAM brikke, pop ut og slå deretter på datamaskinen. Hvis den blå skjermen går unna, så du tok ut de dårlige. Hvis ikke, bytt og prøv igjen.

Hvis du bare har en RAM brikke, så du trenger å kjøpe en annen RAM brikke som du ikke kan kjøre maskinen uten minst en RAM brikke.

Metode 6 – Anti-virus Programvare

I noen sjeldne tilfeller, anti-virus programvare kan være årsaken til blå skjerm-feil. Jeg anbefaler at du avinstallerer anti-virus program som helt og deretter starte datamaskinen på nytt.

Sjansene ganske små for at eventuell programvare som vil føre til denne feilen, men det er verdt et skudd på dette punktet, spesielt hvis du bruker et anti-virus produkt fra en mindre og mindre kjente selskapet.

Konklusjon

Hvis ingen av disse metodene løst ditt problem, du kan ha et mer alvorlig problem med datamaskinen. På dette punktet, er det sannsynligvis en god idé å ta med maskinen til en profesjonell for å sjekke annen maskinvare som hovedkort, CPU, etc. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!