Hvordan Installere Mac OS X ved hjelp av VMware Fusion

0
523

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du konverterer Windows-PC til en virtuell maskin og installerer en ny kopi av Windows på en virtuell maskin, men hva hvis du har en Mac, og du vil ha de samme fordelene av å kjøre OS X på en virtuell maskin?

Som jeg nevnte tidligere, som kjører en annen kopi av operativsystemet i en virtuell maskin som kan hjelpe deg på to måter: beskytt ditt privatliv og holde trygg fra virus/malware. Starter med OS X Lion (10.7), kan du installere operativsystemet på nytt så mange ganger du vil i en virtuell maskin så lenge det er på den samme maskinvaren.

Så hvis du har en MacBook Pro med OS X El Capitan (naturformasjon) er installert, kan du installere så mange kopier av El Capitan i virtuelle maskiner på samme maskin. I denne artikkelen, jeg vil lede deg gjennom trinnene for å få OS X installert ved hjelp av VMware Fusion. Det er et gratis program som heter VirtualBox, men det har noen ulemper.

VMware Fusion er ikke gratis, men har flere funksjoner og er generelt mer kraftfull og enklere å bruke enn VirtualBox. VirtualBox, krever bruk av Terminal-kommandoer for å få OS X installert. I tillegg, betyr det ikke fungerer på riktig måte, for den nyeste versjonen av OS X.

Merk at det er to måter å installere OS X på VMware fusion: last ned OS X fra App Store og bruke det for å installere eller bruke recovery-partisjonen for å installere OS X. jeg skal forklare begge metodene i dette innlegget.

Last ned OS X

Du kan installere OS X Lion, Mountain Lion, Mavericks, Yosemite, eller El Capitan i en virtuell maskin på din Mac-datamaskin. Før du setter i gang med ned, du trenger å ta en kopi av OS X-installasjonsprogrammet fra App Store.

For å gjøre dette, åpner App Store og laste ned din versjon av OS X. I mitt eksempel, jeg kjører El Capitan, så det er hva jeg vil laste ned. Det er oppført på høyre side i listen over linker.

Klikk Last ned – knappen og installere appen vil kunne lastes ned til Programmer – mappen i OS X. laste ned, vil bli flere GBs i størrelse, så det kan ta en stund til nedlastingen er fullført.

Installere OS X i VMware Fusion

Vær oppmerksom på at du må VMware Fusion 8 er installert hvis du ønsker å installere El Capitan. Du kan alltid sjekke Kompatibilitet Guide for å se hvilke operativsystemer som støttes av ulike versjoner av VMware-programvare. Bare bla nedover den produktversjonen listeboksen og velg din versjon av VMware Fusion.

Nå åpen VMware Fusion og deretter klikker du på Fil og Ny for å opprette en ny virtuell maskin.

Et vindu vil dukke opp der du kan enten installere fra en plate eller et bilde, eller du kan velge fra et par andre alternativer.

Her er der vi kan gå en av to måter. Hvis du har lastet ned OS X fra App Store, du kommer til å velge Installer fra disk eller bilde. Hvis du bare ønsker å bruke recovery partisjon på Mac-en din, er du nødt til å velge Installer OS X fra gjenopprettings-partisjon.

Installer fra Disk eller Bilde

Velg dette alternativet, og klikk deretter Fortsett. Nå vil du trenger for å velge den disken eller bilde for å fortsette installasjonen. Gå videre og klikk på den du vil Bruke en annen disk eller et disk-image – knappen på bunnen av skjermen og bla gjennom til plasseringen av OS X install app, som bør være plassert under Programmer-mappen.

Klikk Åpne , og det skal nå dukke opp i listen. Du kan nå velge den og klikke på Fortsett for å starte installasjonen.

Det siste skjermbildet i veiviseren vil gi deg en oppsummering av innstillingene.

Hvis alt ser bra ut, gå videre og klikk på Fullfør for å starte virtuelle maskinen. Du vil bli bedt om å lagre den virtuelle maskinen så gi det et navn og velg et sted. Klikk Lagre og den virtuelle maskinen skal starte opp etter et par minutter. Du vil deretter se Apple-logoen vises, og fremgang.

Når dette er ferdig, vil du få skjermen der du kan velge språket ditt. Klikk på pilen, og du vil se OS X Utilities – skjermen.

Velg Installer OS X og klikk på Fortsett. Nå vil du få opp skjermbildet for programvareinstallering for din versjon av OS X. Klikk på Fortsett for å starte installasjonen.

Godta lisensavtalen, og deretter velger du harddisken som du ønsker å installere OS X til. Det burde si Macintosh HD og være på størrelse du oppsettet for den virtuelle maskinen.

Klikk Installer og OS X vil nå være installert. Den virtuelle maskinen vil starte på nytt og du vil få Apple-logoen igjen med en fremdriftsindikator. Når installasjonen er fullført, OS X skal laste opp, og du bør være i stand til å logge inn på skrivebordet. Det er ikke småtterier! Slag av en lang prosess, men ganske rett-fram.

Installere fra Gjenopprettings-Partisjon

Hvis du velger å Installere fra utvinning partisjon alternativet, prosedyren er ganske mye det samme. Først, vil det legge et skjermbilde der det vil se ut for utvinning partisjon, og hvis den finner det, vil det komme opp en dialogboks for å lagre på din virtuelle maskin. Gi den virtuelle maskinen et navn og en plassering, og klikk på Lagre.

Neste, får du den samme Fullføre konfigurasjonen skjermen som vist ovenfor, der det gir deg en oppsummering av den virtuelle maskinen innstillinger. Klikk på Fullfør og den virtuelle maskinen-vinduet vil laste opp.

Neste, Apple-logoen vil vises med fremdriftslinjen. Igjen, vil du få skjermen hvor du har å velge ditt språk og så OS X Utilities-skjermen. Den eneste forskjellen her er at du velger å Installere OS X på nytt i stedet for å Installere OS X, som er alternativet i den tidligere metoden.

Nå vil du få samme OS X install, så klikk på Installer – knappen for å fortsette. For denne metoden, men du må laste ned OS X av Apples servere. Så vil du få en melding som sier at muligheten din til å bli bekreftet. Klikk På Fortsett.

Godta lisensavtalen, og deretter velger du harddisken som du ønsker å installere OS X på. Klikk installer, og deretter får du en skjerm hvor du må logge deg inn med Apple store.

På dette punktet, OS X vil bli lastet ned og det kan ta en stund, avhengig av din Internett-tilkobling.

Etter at den er ferdig, den virtuelle maskinen vil starte på nytt og Apple-logoen og en forløpslinje vises. OS X vil installere, og du vil være i stand til å logge inn når installasjonen er fullført. Det tar ganske mye tid å sette OS X i en virtuell maskin, men det fungerer godt.

Etter at du er ferdig og den virtuelle maskinen er lastet inn, må du klikke på Virtuelle Maskinen og deretter Installere VMware-Tools. Dette vil installere OS X virtuell maskin, verktøy, som lar deg øke oppløsningen til HD og lar den virtuelle maskinen for å kjøre mer jevnt.

Forhåpentligvis vil denne artikkelen vil hjelpe deg å få OS X kjøres i en virtuell maskin på din Mac. Det er mulig å installere OS X på en PC, men det er ikke lovlig, og det er mye vanskeligere, spesielt med den nyeste versjonen av OS X. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!