Hvordan å sette opp to Skjermer i Windows

0
8906

Sette opp to skjermer som brukes til å være et kostbart og komplisert oppgave tilbake i de dager, men takket være billige grafikk-kort og billige skjermer, ganske mye alle moderne datamaskiner kan støtte dual-skjermer i dag.

I tillegg, den nyeste versjoner av Windows støtter en rekke funksjoner innebygd som du tidligere bare kunne få ved hjelp av tredjeparts dual monitor-programvare. For eksempel, hver skjerm kan ha sin egen oppgavelinje og Start-knappen, som er fint. Også, hver skjerm kan ha en annen bakgrunn eller du kan bruke en enkelt panoramabilde og har det span både stasjonære pc-er.

I denne artikkelen vil jeg snakke om kravene for to skjermer i Windows, og hvordan du kan konfigurere alle innstillingene i Windows når du har skjermer koblet til.

Dual Monitor Krav

Så hva trenger vi for å koble til to skjermer til en PC? Vel, selvfølgelig, du trenger to skjermer! Så hva slags skjermer trenger du? Ikke de å være det samme?

Heldigvis, skjermer trenger ikke å være den samme. Du kan ha helt forskjellige skjermer hvis du vil, men åpenbart, to av samme skjerm vil gi deg den best mulige resultater. Når du bruker forskjellige skjermer, er det viktigste problemet med hensyn til oppløsning. Du kan ende opp med en skjerm som kjører på 1920×1080 og en annen kjører på 1366×768.

Når du flytte programmer fra den ene skjermen til den andre, vil de automatisk bli endret tilsvarende. Noen mennesker kan finne det sjokkerende. Så hvis du ender opp med å bruke to forskjellige skjermer, bare sørg for at de begge støtter samme oppløsning (720p, 1080p, 1440, 2160, etc.).

Som nevnt tidligere, selv om de to skjermer har forskjellige oppløsninger, og alt vil fungere fint. Begge skjermene vil bare kjøre på sin opprinnelige oppløsning.

Andre ting å tenke på når det kommer til skjermer er tilkoblingene på baksiden. Du trenger ikke nødvendigvis en skjerm som har flere innganger, men du trenger to forskjellige innganger for både skjermer.

For eksempel, hvis en skjerm har HDMI, du trenger for å ha en VGA -, DVI eller DisplayPort-inngang på den andre skjermen mindre grafikk-kortet har to HDMI-utganger eller du har mer enn ett skjermkort installert, hver med sin egen HDMI-utgang.

Men fra hva jeg har sett, de fleste grafikk kort har flere utganger ved hjelp av ulike forbindelser. For eksempel, min NVidia grafikk kort har en HDMI -, én DVI-kontakt og en VGA-port. Bare på høyere end gaming kort, vil du se en eneste grafikk-kort med mer enn en port av samme type (to HDMI-porter og to DVI-porter).

Hvis du ønsker å kjøpe en skjerm, er det sannsynligvis en god ide å få en skjerm med flere innganger. Den nye skjermer har vanligvis tre tilkoblinger: HDMI -, DVI-og DisplayPort.

Billigere skjermer har vanligvis mindre tilkoblinger, som er greit, men bare sørg for at forbindelser på skjermen match utgangene på grafikkortet. Dette bringer oss til det andre krav: et enkelt grafikkort med flere utganger eller flere grafikk-kort.

Ovenfor er en gaming grafikk-kort med noen alvorlige porter: dual DVI-D, 1xHDMI og 1xDisplayPort. Ved å bruke denne enkel grafikk-kortet, kan du koble til opptil fire skjermer til denne PC-en! Som du kan se, hva utganger grafikk-kortet støtter bestemmer hvilke tilkoblinger du trenger å ha på baksiden av skjermen.

Det er også viktig å forstå at hvis du kommer til å bruke DVI, bør du vurdere et skjermkort og en skjerm som støtter DVI-D. DVI-D står for ” dual-link DVI og det støtter høyere oppløsning på høyere oppdateringsfrekvens.

En annen viktig å merke seg er at tiden kan du bare bruke en 4K-skjerm på 30 Hz snarere enn 60 Hz eller høyere når du bruker HDMI. Til HDMI-2.0 er lansert, det er rett og slett en hardware begrensning. Men, den nyeste versjonen av DisplayPort, versjon 1.3, kan støtte 5K viser (5,120 x 2880) ved 60 Hz. DisplayPort versjon 1.2 en kan støtte 4K-skjermer på 60 Hz. Så bare pass på å sjekke hvilken versjon grafikkortet eller skjermen støtter.

Dual Monitor Innstillinger i Windows

I denne artikkelen, jeg kommer til å snakke om å bruke to skjermer i Windows 10, siden det er den nyeste versjonen av operativsystemet. Windows 7-i utgangspunktet har et delsett av funksjonene som er tilgjengelige i Windows-10.

Når du koble den andre skjermen, Windows skal automatisk oppdage den og vise andre skrivebordet på skjermen. Vær oppmerksom på at en skjerm har å bli utpekt som en primær skjerm. Hvis den andre skjermen er blank, eller det er feil monitor er angitt som primær, kan du endre dette ved å høyreklikke på skrivebordet og velge Vis-Innstillinger.

Dette skal bringe deg til Tilpasse display – skjermen hvor du bør se et 1 og 2, hvert tall representerer en skjerm.

Du kan nå justere innstillingene for hver skjerm ved å klikke på nummer-boksen på toppen. Den er valgt, vil skjermen være farget og det ikke er valgt vil skjermen være grå. For det første, du vil være sikker på skjermen til venstre på pulten din er faktisk nummerert riktig i Windows. I mitt eksempel, 2 er på venstre og 1 er på høyre side. Klikk Identifisere knappen, og mange vil dukke opp på hver skjerm.

Hvis tallene ikke stemmer med de faktiske fysiske utformingen, og deretter slå den viktigste viser ved å Gjøre dette til min viktigste vis – boksen. Som du kan se i mitt eksempel 2 monitor er venstre skjerm på pulten min, så det samsvarer med hva Windows ser.

Du kan endre skalering av tekst og apps, men 100% er anbefalt med mindre du bruker en 4K-skjerm og alt er for små til å se. Med mindre du har en skjerm som kan vris i portrettmodus, kan du holde Retningen som Landskap.

Det siste alternativet er mest viktig. Som standard, kan du sannsynligvis ønsker å velge Utvid disse skjermene, som vil tillate deg å bruke den andre skjermen som en annen skjerm for programmer, etc. For bærbare pc-er, ønsker du kanskje å velge kopiere disse viser eller en av de Vises bare på X alternativer hvis du kobler til en høyere oppløsning ekstern skjerm.

Hvis du klikker på Avansert vis-innstillinger – koblingen nederst, kan du endre oppløsningen for hver skjerm også. Neste, vi kan konfigurere hvordan oppgavelinjen fungerer på hver skjerm. For å gjøre dette, høyreklikk på oppgavelinjen og gå til Egenskaper.

Nederst ser du en seksjon kalt Flere Skjermer. Her kan du velge om eller ikke for å vise oppgavelinjen på alle skjermer eller ikke. Det er verdt å merke seg at selv om du vil ha en egen oppgavelinje på hver skjerm og du kan åpne Start-Menyen separat, når du klikker for å åpne et program, etc., det vil faktisk åpne på den primære skjermen. Du har deretter å flytte programmet eller-vinduet ved å dra den til den andre skjermen.

Hvis du viser oppgavelinjer på alle skjermer, jeg foreslår at du endrer Vis knapper på oppgavelinjen på alternativet for å Main oppgavelinje oppgavelinjen og hvor vinduet er åpent eller Oppgavelinjen hvor vinduet er åpent. Dette vil gjøre det slik at bare de programmene du har på den andre skjermen vises i oppgavelinjen på den andre skjermen. Dette gjør det mer logisk når du arbeider med flere skjermer, og mange apper, i hvert fall for meg.

Til slutt, når du arbeider med bakgrunner, du kan gå over et panoramabilde over begge skjermene ved å velge Span alternativ for Bakgrunnen under Tilpassing.

Slik er Windows-10 perfekt til å håndtere to skjermer? Dessverre, det er et par problemer som er ganske irriterende og forhåpentligvis få fast i nyere versjoner av Windows-10.

Min største gripe er å bruke to skjermer i Windows-10 med flere virtuelle skrivebord. Hvis du bruker den nye virtuelle skrivebord-funksjonen i Windows-10, og du har to skjermer, når du vil bytte mellom skrivebordene, er det også slår den andre skjermen. Dette betyr at den andre skrivebordet stadig skifter også når du bytter til en annen skrivebordet på den primære skjermen.

Det ville være bedre om hver skjerm hadde sitt eget sett av virtuelle pc-er, men som ikke støttes ennå. Totalt Windows-10 gjør en god jobb med støtte for flere skjermer og forhåpentligvis blir det bedre etter hvert som tiden går. Hvis du har noen spørsmål, føl deg fri til å kommentere. Nyt!