Guide til Senter for Nettverk og Deling i Windows 7, 8, 10

0
6389

Nettverks-og delingssenter i Windows 7, 8 og 10 er ett av flere viktige og nyttige Kontrollpanel apper som lar deg se informasjon om ditt nettverk, og lar deg gjøre endringer som kan påvirke hvordan du tilgang til ressurser på nettverket.

Dessverre, de fleste mennesker aldri rotet rundt med nettverksinnstillinger fordi de ikke forstår hva alt betyr, og er redd for å si noe galt. Imidlertid, når du forstår innstillingene, kan du løse problemer på egen hånd, øke ditt privatliv, og raskt oppsett fil-og skriverdeling mellom flere datamaskiner.

I denne artikkelen vil jeg gå gjennom de forskjellige aspektene av Nettverks-og delingssenter og vise deg bestemte funksjoner som du kan bruke på en jevnlig basis for å gjøre deg mer produktiv.

Åpne Nettverks-Og Delingssenter

Det første trinnet er å åpne Nettverks-og delingssenter. Den raskeste måten å få til det på, er ved å klikke på Start og skriver i nettverket og. Dette vil umiddelbart få opp appen i listen.

I alle versjoner av Windows, app er forretningsvennlig og ligger i Kontrollpanel. I Windows 7, klikker du bare på Start og Kontrollpanelet er oppført på høyre side av Start-Menyen. I Windows 8.1 og Windows-10, bare høyreklikk på Start-Menyen og velg Kontrollpanel fra listen.

I Kontrollpanel, kan du klikk på Nettverks-og Internett – kategorien og klikk deretter på Nettverks-og delingssenter. Hvis du er i symbolvisning, bare klikk direkte på Nettverks-og delingssenter.

Privat eller Offentlig Nettverk

Det første du vil se når du vil åpne Nettverks-og delingssenter er den gjeldende tilkoblingen til nettverket og til Internett. Windows 7 har en litt mer informasjon, og også et par av flere alternativer.

I Windows 8 og Windows-10, og de ryddet opp grensesnittet ved å bli kvitt et par av elementer, og kombinere andre elementer.

På toppen, vil du se den aktive nettverk eller nettverk, nettverket type, tilgang, Hjemmegruppe info og i forbindelse info. Den første tingen å forstå om dette info er den type nettverk som er oppført rett under navnet på nettverket.

I eksemplene ovenfor, har man hjemmenettverk oppført og den andre har Privat nettverk oppført. Dette er svært viktig fordi når du er koblet til et privat eller hjemmenettverket, det er en rekke innstillinger for deling som er satt som standard til å være tillitsfulle. Dette betyr at andre kan finne din datamaskin på nettverket, muligens få tilgang til delte mapper, kan du direkteavspille medier fra datamaskinen, etc.

Windows vil vanligvis prøver å finne ut av dette for deg automatisk, slik at når du kobler til en offentlig Wi-fi-nettverk, vil den bruke den Offentlige profilen, og ikke private. Noen ganger, vil Windows spørre om du vil aktivere deling eller finne enheter når du kobler til et nettverk, og hvis du sier ja, vil det gjøre nettverket privat. Hvis du velger nei, vil det gjøre nettverket offentlige.

Du kan også manuelt endre type nettverk til Offentlig eller Privat avhengig av hva slags privatliv du ønsker. Dette kan være nyttig hvis du for eksempel er på besøk hos noen, og du vil sørge for at ingen kan få tilgang til alle data på din datamaskin mens du er koblet til nettverket deres. Endre type nettverk til Offentlig og ingen vil være i stand til å oppdage din datamaskin på nettverket.

Du kan lese innlegget mitt om hvordan man bytter mellom offentlige og private for øyeblikket er koblet til nettverket. Så hva gjør du bytter gjøre? Vel, du kan se alle de forskjellige innstillingene for deling når du klikker på Endre avanserte innstillinger for deling link, som jeg forklarer i detalj i neste avsnitt nedenfor.

Til høyre for nettverkets navn og type nettverk, vil du se Hjemmegruppe og Tilkoblinger. Ved siden av Hjemmegruppen, vil du se en link som sier Tilgjengelig for å bli med eller Klar til å lage avhengig av om det allerede finnes en Hjemmegruppe på nettverket eller ikke. En Hjemmegruppe gjør det enkelt å dele filer, skrivere og mer mellom datamaskiner. Jeg snakke mer om det i Avanserte Innstillinger for Deling i avsnittet nedenfor.

Ved siden av Tilkoblinger, kan du klikke på navnet på Wi-fi eller Ethernet-nettverk for å få opp statusen info dialogboks for gjeldende tilkobling. Her kan du se hvor lenge du har vært tilkoblet, signalkvalitet for Wi-fi-nettverk, nettverket hastighet, etc. Du kan også deaktivere tilkoblingen og diagnostisere-tilkobling hvis det er et problem.

Etter WiFi-nettverk, vil denne skjermen er nyttig fordi du kan klikke på Trådløse Egenskaper og deretter klikk på Sikkerhet – fanen, og se WiFi-passord. Dette er virkelig nyttig hvis du har glemt WiFi-passord, men fortsatt har en datamaskin som er koblet til nettverket.

Til slutt, hvis du klikker på Detaljer, kan du få mer info om den nåværende nettverk som Standard Gateway (ruter IP-adresse, MAC-adresse og IP-adressen til datamaskinen.

Avanserte Innstillinger For Deling

Avanserte innstillinger for deling dialogen er det viktigste stedet for å administrere hvordan datamaskinen kommuniserer med resten av nettverket. I Windows 7, har du to profiler: Hjemme eller på Jobb og Offentlig. Bare én profil kan være aktiv av gangen. Alle innstillingene er de samme, og gjentatt under hver profil.

I Windows 8 og 10, har du tre profiler: Privat, Gjest eller Offentlige, og Alle Nettverk. I utgangspunktet er det de samme innstillingene som i Windows 7, men bare delt opp mer logisk. La oss gå gjennom de ulike innstillingene:

Nettverksgjenkjenning – Denne innstillingen er slått på for private nettverk som standard og det betyr at datamaskinen kan bli sett av andre datamaskiner og vice versa. Hva dette betyr i praksis at når du åpner Windows Explorer, kan du se navnet på en annen datamaskin som er koblet til nettverket under Nettverk Steder.

Fil-og skriverdeling – Denne innstillingen vil at andre skal få tilgang til delte mapper og skrivere på datamaskinen. Jeg har alltid slå dette Av , selv på private nettverk, med mindre jeg trenger å bruke det i en bestemt situasjon. Det er så mange ganger når gjestene kommer over til huset mitt, koble til nettverket, og så kunne eventuelt bla gjennom systemet mitt. Bare delte mapper kan sees, men du vil bli overrasket over hvor mapper kan bli delt uten din viten.

Hjemmegruppe tilkoblinger – Hvis du virkelig trenger å dele filer og mapper, bør du bare sette opp en Hjemmegruppe, som er sikrere og mye enklere å konfigurere. Hvis du må kjøre inn i problemer, bare lese min Hjemmegruppe for problemløsing.

Nå utvider ut Alle Nettverk hvis du bruker Windows 8 eller Windows-10. Det er et par av flere innstillinger her.

Deling av fellesmappe – jeg anbefaler å slå dette av mindre du spesifikt har behov for å dele data med en annen datamaskin. Grunnen er at det er veldig enkelt å skulle lagre filer i disse offentlig delte mapper uten å vite det, som vil være tilgjengelig for alle på nettverket. En svært nyttig funksjon når du trenger det, men en stor personvern risiko ellers.

Media Streaming – Dette er et annet alternativ du bør holde deaktivert til du trenger å bruke den. Dette utgangspunktet gjør datamaskinen din til en DLNA-server, slik at du kan streame musikk, filmer og bilder til andre enheter på nettverket som en Xbox-En, osv. Når dette er aktivert, er det åpnes opp ganske mange porter i brannmuren også.

Fil Dele Forbindelser – Dette bør alltid være innstilt på å Bruke 128-bit kryptering hvis du trenger å dele filer med Windows 95, Windows 98 eller Windows 2000 datamaskiner.

Passordbeskyttet Deling – jeg anbefaler å slå på passordbeskyttet deling fordi det vil tvinge brukere til å angi et brukernavn og passord for en konto på datamaskinen din for å få tilgang til alle data.

Oppsett Av Nye Nettverk Og Feilsøke Problemer

Den neste delen jeg ønsker å snakke om, er den delen under Endre nettverksinnstillinger. I Windows 10, kan du enten opprette en ny tilkobling eller feilsøke problemer.

For å sette opp en ny tilkobling, du bare har fire alternativer i Windows 8/10: Koble til Internett, sette opp et nytt nettverk manuelt koble til et WiFi-nettverk eller tilkobling til et VPN-nettverk. Merk: hvis du oppretter et ad hoc-nettverk er ikke lenger mulig i Windows-10.

Hvis du klikker på Feilsøke problemer, vil du få en liste med feilsøking og koblinger til Internett, nettverkskort, Hjemmegruppe, Delte mapper, Skrivere, etc.

Dette er ikke bare feilsøking guider, de er faktiske programmer som kjører og fikse problemer med ulike nettverk relaterte tjenester. Jeg har funnet Internett-Tilkoblinger og Nettverk Adapter feilsøking fikser å være den mest nyttige.

Endre Innstillinger For Nettverkskort

Til slutt, la oss snakke om Endre innstillinger for nettverkskort linken på venstre side. Har du sannsynligvis ikke vil bruke dette for ofte, men det kommer i hendig når du skal feilsøke nettverksproblemer.

Her vil du se en liste over alle nettverkskort på datamaskinen. Hvis du har en Ethernet-port og WiFi-kortet, vil du se begge elementene. Du kan også se andre nettverkskort, men de er som regel alltid virtuelle, noe som betyr at de er laget av et program som en VPN-klient eller virtuell maskin programmet.

Hvis du har problemer med tilkoblingen, kan du ganske enkelt høyreklikke på kortet, og velg Diagnostisere. Dette vil som regel løse alle problemer med en feilkonfigurert nettverkskort. Hvis du høyreklikke og velge Egenskaper, kan du konfigurere datamaskinen din til å bruke en statisk IP-adresse i stedet for å få en fra en DHCP-server.

Som nevnt, dette er ikke noe du trenger å gjøre ofte, men det er godt å vite for feilsøking formål. For de teknisk kyndige, det er mange andre avanserte innstillinger du kan endre her, men denne guiden er ment for nybegynnere.

Forhåpentligvis vil denne artikkelen vil hjelpe deg å navigere Nettverks-Og delingssenter innstillinger uten å føle deg overveldet. Det er den enkleste måten å løse problemer med nettverket, og for å gjøre datamaskinen mer sikker ved å deaktivere mye av den automatiske deling er aktivert som standard. Hvis du har noen spørsmål, kan du legge inn en kommentar. Nyt!